Show menu

Michal Szyba s Poljsko uvrščen na olimpijske igre v Riu

10. 4. 2016

Naš Poljak v črno-rumenem osjem gnezdu - Michal Szyba - se ta vikend s svojo reprezentanco mudi na kvalifikacijskem turnirju, ki poteka v poljskem Gdansku.


Poleg Poljske na tem turnirju nastopajo še reprezentance Tunizije, Makedonije in Čila. Poljska si je po dveh odigranih tekmah že zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Riu (Brazilija) 2016. Na prvi tekmi so Michal Szyba in soigralci premagali reprezentanco Makedonije (25:20), na drugi so bili boljši od reprezentance Čila (35:27). 


Poljake danes zvečer (nedelja) čaka še dvoboj za prvo mesto proti Tuniziji, a ker na olimpijske igre vodita prvi dve mesti, so si poljski reprezentanti s štirimi točkami že zagotovili nastop na največjem tekmovanju na svetu. 


Michal je na prvi tekmi proti Makedoniji dosegel en zadetek, na drugi, proti Čilu, se je med strelce vpisal kar petkrat, na tretji, ki je odločala o prvem mestu v skupini, pa je zadel enkrat.


Poleg Poljske pa si je z zmago proti reprezentanci Irana vstopnico za olimpijske igre zagotovila tudi Slovenija, kjer je med izbranci selektorja tudi naša osa Mario Šoštarič. 


Kvalifikacije za OI, Gdansk (Poljska)


Prva tekma
Poljska : Makedonija 25:20 (13:9)
Szyba 1 gol


Druga tekma
Poljska : Čile 35:27 (19:13)
Szyba 5 golov


Tretja tekma, 10. april 2016
Tunitija : Poljska 24:28 (13:15) 
Szyba 1 gol

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me