Show menu

INTERVJU: Andris Celminš

9. 4. 2016

Tokrat smo se pogovarjali z našim Andrisem Celminšem, ki je trenutno posojen v RD Riko Ribnica. Andris bo prihodnji vikend (16./17. april) z ribniško ekipo nastopil tudi na Final4 pokala Slovenije.Andris, v Ribnici si že skoraj eno sezono. Kako se počutiš? Kaj ti je všeč in kaj ti manjka?

V Ribnici se počutim zelo dobro, tako okolja kot soigralcev in strokovnega štaba sem se zelo hitro navadil. K temu je zelo pripomoglo tudi to, da so moji soigralci izjemno prijazni in se dobro razumemo. Res moram pohvaliti njihovo gostoljubnost in dobrosrčnost. Tukaj mi je tako všeč vse, manjka pa mi predvsem intenzivnost treningov, ki sem jih opravljal v Velenju.


Igral si tako v estonski kot sedaj slovenski prvi ligi. Ju lahko malce primerjaš?

Estonske in slovenske lige sploh ne bi mogle primerjati. Če vseeno primerjam, bi rekel da je slovenska liga veliko hitrejša v igri in ima v prvi ligi močnejše ekipe. Vsaka izmed teh ekip igra zelo dober rokomet, medtem ko v estonski ligi ne vidimo toliko hitrosti in moči. Ligi si tako niti nista podobni.


Igral boš tudi na Final4  turnirju pokala Slovenije, kamor ste se z ekipo uvrstili s tvojim odločilnim zadetkom. Kaj ti je pomenil tisti zadetek?

Tekma proti Mariboru je bila za celotno ekipo Ribnice izjemno pomembna. Zame je bil zadnji, odločilni gol eden boljših in lepših v karieri in seveda sem bi še posebej vesel in srečen, da sem ga dosegel v odločilnih minutah in smo z njim dosegli zmago. Posebnost je bila tudi ta, da sem gol dosegel z desnega krila, ki sicer ni moja pozicija. Zadovoljen sem, da sem lahko Ribnici pomagal do uvrstitve na zaključni Turnir Final4 in skupaj z ekipo se veselimo turnirja, ki bo letos potekal ravno v Ribnici.


Kako pogosto odhajaš domov v Estonijo? Kaj od doma najbolj pogrešaš?

Doma v Estoniji sem predvsem poleti, ko je v rokometu daljši tekmovalni premor. Nazadnje sem bil doma tudi v času božičnih praznikov, prav tako pa sem v Estoniji tudi kadar se udeležim reprezentančnih tekem in ostalih obveznosti. Najbolj pogrešam svojo družino, punco, prijatelje, dom in rojstni kraj.


Kakšni so tvoji cilji v rokometu v prihodnosti?

Moji cilji v rokometu so izjemno jasni. Želim rasti in se razvijati kot igralec, ob tem pa seveda trdo trenirati in dati vse od sebe na igrišču.Andrisu želimo veliko rokometnih uspehov tudi v prihodnje, zanj pa bomo pesti držali tudi na zaključnem turnirju Final4.


Črno-rumeno, kot eno!                                                                        

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me