Show menu

Velenjski rokometaši prejeli naziv Ekipa leta 2015

5. 4. 2016

V torek, 5. aprila 2016, ob 18. uri, je v Domu kulture Velenje potekala prireditev Športnik leta 2015


Na prireditvi so se predstavile najboljše športnice in športniki z območja Šaleške doline, podelili pa so tudi nagrade za Športnika/Športnico in Ekipo leta 2016.

V Velenju so nazive športnik leta prvič podelili leta 1971 (za leto 1970). Prireditev odtlej organizirajo vsako leto, saj želijo odlične rezultate športnikov nagraditi in jim izreči javno priznanje ter jih spodbuditi in motivirati za nadaljnje športno udejstvovanje. 

 

Med nominiranci za najboljšo ekipo v letu 2015 so bili tudi naši velenjski rokometaši članske ekipe, ki so se povabila na prireditev razveselili in dogodka seveda tudi z veseljem udeležili.

 

Nominirance in goste sta pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik. Na prireditvi pa so nastopili: zmagovalka tekmovanja za Pesem Evrovizije Ema 2016 Manuella, zmagovalec oddaje Slovenija ima talent 2015 Jernej Kozan ter beatboxer Sašo Vrabič, ki sodeluje tudi z glasbeno zasedbo Perpetum Jazzile.

Manjkal pa ni niti posebni športni gost prireditve, ki je obiskovalce počastil s svojo prisotnostjo, vrhunski slovenski boksar Dejan Zavec.

 

Poleg podelitve nagrad so se obiskovalci lahko sprostili ob športnih videospotih in zanimivo obarvanem kulturno glasbenem programu, ki je bil letos obarvan v slogu športnih stav.

 

 

Po podelitvi priznanja za Športnika leta 2015, ki ga je dobil Tim Kevin Ravnjak in Športnico leta 2015, ki jo je dobila Maja Mihalinec, je na vrsto prišla naša kategorija.

 

S ponosom vas obveščamo, da je članska ekipa rokometnega kluba Gorenje Velenje postala ekipa leta 2015.

 

Člansko moštvo in strokovno vodstvo so v letu 2015 sestavljali:

Moštvo: BEĆIRI Kristian, BOŽOVIĆ Miloš, BURIĆ Benjamin, BURIĆ Senjamin, CEHTE Nejc, DOBELŠEK Luka, DUJMOVIČ Marko, FERLIN Klemen, GAMS Janez, GOLČAR Rok, KLEČ Blaž, MEDVED Niko, NOSAN Mitja, PAPEŽ Jernej, SKUBE Staš, SZYBA Michal, ŠOŠTARIČ Mario, VREČAR Matic,  ZAPONŠEK Rok

Stroka: VAJDL Ivan - trener, CVIJIČ Gregor - trener, PLASKAN Borut - pomočnik trenerja, HOSTNIK Gorazd – tehnični vodja ekipe, OŠTIR Marko - vodja moštva, NESLADEK Siniša - fizioterapevt, SEIER LARSEN Morten - kondicijski trener

 

Rokometaši Gorenja Velenja so sezono 2014/15 začeli odlično. Brez večjih težav so premagovali tekmece tako v pokalnem tekmovanju, državnem prvenstvu in ligi prvakov. Ob zamenjavi trenerja so se velenjske ose uvrstile tudi na Final 4 pokala EHF v Berlinu. Kljub veliki želji in trudu, so Velenjčani morali premoč v sami končnici domače lige priznati nasprotnikom, kar jih je stalo naslova državnega prvaka.

Kljub temu smo v klubu zelo zadovoljni z doseženim, predvsem na evropski ravni, saj smo glede na finančno stanje kluba, dosegli ogromno. V ligi EHF so se ose v kvalifikacijah pomerile s Permskimi medvedi iz Rusije, kasneje pa so v skupini A, merile moči proti Haslum Handballklubb (NOR), HVS Hamburg (GER) in Pfadi Winterthur (SUI). S štirimi zmagami so si velenjski rokometaši izborili mesto v četrfinalu tekmovanja, kjer so se pomerili z danskim Team Tvis Holstebrojem in si z zmago zagotovili mesto na zaključnem turnirju Final 4 v Berlinu, kjer s se pomerili z ekipama Skjern Handbool (DEN) in  Füchse Berlin (GER). Udeležba na zaključnem turnirju najboljše četverice pokala EHF spada med ene največjih uspehov v zgodovini kluba.

 

Niko Medved, kapetan RK Gorenje Velenje v letu 2015: ''Kot vsako leto, smo bili tudi letos povabljeni na prireditev Športnik leta. Tudi letos smo osvojili naziv za Ekipo leta 2015, za kar smo v klubu izjemno veseli in hvaležni. Ob tej priložnosti bi rad čestital vsem ostalim športnikom na vseh področjih za vse njihove dosedanje uspehe in jim v prihodnje zaželel veliko sreče.''

 

Članskim osam čestitamo za osvojeno nagrado in jim želimo še veliko takšnih in drugačnih zmag v nadaljevanju sezone.

FOTO UTRINKI Z DOGODKA (foto: Rok Jošt)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me