Show menu

Tekma s Slovanom bo posvečena mlajšim selekcijam kluba

18. 3. 2016

To soboto, 19.3.2016, se za našo člansko ekipo nadaljuje tekmovanje 1. NLB Leasing lige. Nasprotnik domačih Velenjčanov bo tokrat RD Slovan.

 

Rokometaši iz prestolnice Slovenije bodo osji nasprotnik v 23. krogu rednega dela državnega prvenstva. S tem se v Rdečo dvorano vrača naš nekdanji trener Gregor Cvijić, ki sedaj deluje v Slovanu. Z Ljubljančani smo se že pomerili v 10. krogu tekmovanja, kjer smo bili v dvorani Kodeljevo boljši z rezultatom 24:41. Slovan se trenutno nahaja na predzadnjem mestu in čeprav smo na papirju izredni favorit gredo naši fantje tudi tokrat v tekmo s polno mero volje, želje in motivacije.

 

V RK Gorenje Velenje veliko pozornosti posvečano našim mlajšim selekcijam, kjer različne starostne skupine obiskuje okoli 200 otrok. Mlade nadobudne rokometaše želimo vpeljati v svet rokometa na njim razumljiv in zanimiv način, ob tem pa ne pozabimo na visoko strokovno usposobljenost naših trenerjev. 


V letošnji sezoni pod okriljem kluba deluje sedem mlajših ekip (mladinci, kadeti, starejši dečki A in B ter mlajši dečki A, B in C. Poleg tega pa se pod našim okriljem izvajajo tudi ure mini rokometa na štirih osnovnih šolah v Velenju. Trudimo se, da bi mlajše selekcije še bolj povezali z našo člansko ekipo in eden izmed pokazateljev je tudi tekma, ki bo posvečena prav njim.

Domača tekma, ki naše članske ose čaka v soboto, 19. marca, ob 18. uri v Rdeči dvorani, ko se bodo pomerili z ekipo RD Slovan, bo tako namenjena mlajšim selekcijam RK Gorenje Velenje.

 

V ta namen smo v klubu organizirali tudi obisk igralcev članskega moštva v vseh ekipah mlajših starostnih kategorij RK Gorenje Velenje. Na obiskih treningov so nato naši članski igralci preživeli čas z našimi mladimi osami, se z njimi družili, se pogovarjali o rokometu, jih motivirali, si z njimi podajali žoge in odigrali nekaj akcij. Ob tem so mladim nadobudnežem podarili tudi nekaj vstopnic za naslednjo domačo tekmo s Slovanom, in sicer z razlago, da gre za vstopnice, namenjene njim in staršem oziroma njihovim najbližjim ter da bodo tekmo posvetili prav njim.

 

V duhu dobrih odnosov s sosednjim rokometnim klubom RK Slovenj Gradec 2011, smo na tekmo vljudno povabili tudi vse igralce njihovih mlajših kategorij, ki smo jim v ta namen podarili tudi nekaj vstopnic. Prav tako pa smo vstopnice za tekmo podarili otrokomrokometne šole Sebastjana Soviča, ki izjemno uspešno deluje v lokalnem okolju.

 

Na sobotni tekmi bomo za mlajše obiskovalce pripravili tudi posebno animacijo s poslikavami obraza in nagradnimi igrami, manjkala pa ne bo niti naša maskota Osa Pika, ki otroke naravnost obožuje.


Tokrat je pred mikrofon stopil Niko Medved, ki je na prvem dvoboju z ekipo Slovana dosegel 6 golov in je pred sobotnim srečanjem z ljubljansko ekipo povedal: "Smo v pričakovanju sobotnega srečanja z ekipo Slovana, na katero se seveda pripravljamo v polni moči. Tekma bo posvečena mlajšim selekcijam kluba, ki smo jih v tem tednu obiskali tudi na treningih, kjer smo se izjemno zabavali. Veseli bomo, če se bo sobotnega dvoboja udeležilo čim več otrok, mi pa se bomo potrudili, da ob izjemnem vzdušju v dvorani tako za otroke, kot tudi vse ostale obiskovalce, pripravimo izjemen dogodek."

 

Dvoboj med RK Gorenje Velenje in RD Slovan nas čaka v soboto, 19.3.2016, ob 18. uri. Tekma bo tokrat zaradi pričakovanega velikega števila otrok, odigrana uro prej kot po navadi, torej ob 18.00, v domači Rdeči dvorani.

 

Veselimo se obiska tekme tako s strani naših mlajših selekcij, kot tudi ostalih otrok in njihovih staršev in gremo skupaj proti novi zmagi!

UTRINKI Z OBISKOV TRENINGOV MLAJŠIH KATEGORIJ
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me