Show menu

Čaka nas dolgo pričakovan rokometni derbi

22. 2. 2016

V sredo, 24.2.2016, nas v 19. krogu 1. NLB Leasing lige čaka izjemen derbi v velenjski Rdeči dvorani. V goste k RK Gorenje Velenje prihajajo večni rivali iz RK Celje Pivovarna Laško.

 

Pred derbijem, ki si ga boste lahko ogledali tudi prek TV-ekranov na SportKlubu, sta svoje mnenje že podala tudi predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža in direktor RK Celje Pivovarna Laško Gregor Planteu (povezava do članka).

 

Tokrat pa sta svoja pričakovanja pred težko pričakovanim dvobojem strnila osji kapetan Staš Skube in celjski vratar Urban Lesjak.


Staš Skube, kapetan RK Gorenje Velenje: ''Mislim, da tekma s Celjem za nas prihaja v pravem času, ker smo z novim trenerjem in novim zagonom začeli igrati boljše in vidi se, da je energija, tako na treningih, kot tudi na tekmah, med nami dobra. Tudi večji del tekme v Mariboru smo super odigrali, tako da lahko optimistično pričakujemo sredin derbi. Verjamem, da bo Rdeča dvorana razprodana in da nam bodo naši navijači pomagali, da po tej dolgi črni seriji točke ostanejo v Velenju.''

Urban Lesjak, vratar RK Celje Pivovarna Laško: ''Prihaja še ena izmed težkih tekem v nizu teh zadnjih štirinajstih dni. To je za fante zagotovo velik plus, saj ravno na takšnih tekmah pokažemo, iz kakšnega testa smo. Danes zjutraj smo pričeli z misijo Velenje, vemo, da nas tam čaka polna dvorana, veliko število Velenjčanov in verjamem, da tudi veliko naših navijačev, ki znajo pripraviti vzdušje, v katerem je tudi nam dosti lažje igrati.''

 

Seveda pa je ob vsem pisanju in pričakovanju sredinega derbija, vest o obvestilu za javnost prišla tudi do naše klubske maskote Ose Pike, ki je tokrat prvič podala svojo uradno izjavo pred tekmo.

 

Osa Pika, uradna maskota RK Gorenje Velenje: ''Medved, Gams, Ovniček, Osa Pika, čeprav zdi se, to ni živalski vrt, to naša 'živalska' je ekipa, ki za sredo skovala je načrt. Ker dovolj nam kislih je obrazov, prekinit gremo niz porazov in odeti v črno-rumeno kot eno bomo za zmago borili se pošteno. A ker 'šparam' ne jezika, fantom dala sem povelje, ukazala sem, jaz, velika Osa Pika, da pač mora pasti Celje. Tako za prijetno popestritev prebrala na treningu sem to pesnitev, pobarvala sem črke malce rumeno, malce črno, ker želim, da končamo ero to srebrno. Živalic mojih nikdar ne zavijam v vato, rumeno pobarvati želim v zlato, vselej govorim resnico, zato, fantje, po zmagi častim vas medico!''

Vljudno torej v sredo, 24.2.2016, ob 18.45 vabljeni v velenjsko Rdečo dvorano na derbi najboljših rokometnih ekipi v Sloveniji.
UTRINKI S PONEDELJKOVEGA TRENINGA VELENJSKIH OS
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me