Show menu

Aktiven vikend in novih 5 zmag mladih osic

1. 2. 2016

Ta vikend so bile aktivne vse mlajše selekcije RK Gorenje Velenje, vse od najmlajših pa do mladincev.

 


Vse selekcije, razen mlajših dečkov A, ki so odšli na gostovanje v Mursko Soboto, so imele tokrat domače tekme v Velenju. Mlajši dečki B so se pomerili z Gorišnico, mlajši dečki A z Mursko Soboto, starejši dečki B z Ravnami na Koroškem, starejši dečki A in kadeti s Krškim, mladinci pa so se spopadli z vrstniki iz Grosupljega.

Zabeležili smo kar 5 zmag in samo 1 poraz. Čestitke mladim osicam!

 

 

RAZPORED TEKEM MLAJŠIH SELEKCIJ:

Mlajši dečki B Gorenje Velenje-Gorišnica, nedelja, 31.1.2016 ob 11.00 RD

Mlajši dečki A Murska Sobota-Gorenje Velenje, petek, 29.1.2016, ob 17.00 MS

Starejši dečki B Gorenje Velenje-Ravne, nedelja, 31.1.2016 ob 12.00  RD

Starejši dečki A Gorenje Velenje-Krško, četrtek, 28.1.2016 ob 17.30  ŠCV

Kadeti Gorenje Velenje-Krško, nedelja, 31.1.2016 ob 15.30 RD

Mladinci Gorenje Velenje-Grosuplje, nedelja,31.1.2016 ob 17.30. RD

 

 

POROČILA S TEKEM MLAJŠIH SELEKCIJ:

MLAJŠI DEČKI B 

RK Gorenje Velenje : RD Gorišnica Moškanjci  34:6 (18:3)

RK Gorenje Velenje: Sopotnik, Miklavžina, Turinski, Hribar, Blažinčić 1, Potočnik 6, Juršič 8, Plešnik 4, Zupan 1, Nunić 4, Horvat 6, Antlej 3, Aristovnik 1

RD Gorišnica Moškanjci: Trunk Nejc 2, Žuran 1, Trunk Gal 3, Timarac, Brodnjak, Kokol, Visenjak, Žnidarič

Izključitve: Gorenje 0min, Gorišnica 6min

Trener: Saša Mijatović

 

Rokometno obarvano nedeljo so odprli naši najmlajši. Mlajši dečki B so ob 11. uri stopili na parket in prikazali res lepo predstavo. Fantje so se kar razleteli po igrišču in že po nekaj minutah je semafor kazal 10:1 v našo korist, sledila je minuta odmora na zahtevo gostujočega trenerja. Naših fantov to ni zmotilo in nadaljevali so v istem ritmu. Priložnost za igro so dobili prav vsi fantje in to izkoristili na najboljši možni način. Žal se samo Hribarju ni uspelo vpisati med strelce, ker je zapravil dve sedemmetrovki. Čestitke osicam za lepo igro in zmago! Bravo! 

 

 

MLAJŠI DEČKI A

RK Pomurje : RK Gorenje Velenje 3:22  (2:13)

RK Pomurje: Gomboši Blaž, Gomboši Miha, Crnkić, Zupančič 3, Ketiš, Žokš, Hančik

RK Gorenje Velenje: Pandol, Bizjak 2, Sitar 1, Škrobot 2, Rednjak, Cvijetinović 1, Kamenicki 2, Bandalo-Magrič, Stropnik 2, Kuster, Mlivić 9, Karijašević 1, Hojnik 2

Izključitve: Pomurje 10min, Gorenje 4min

Trener: Saša Mijatović

 

Mlajši dečki A so se v petek odpravili na gostovanje v Mursko Soboto, kjer jih je pričakala domača ekipa RK Pomurje. Domačini, ki na klopi niso imeli menjave, niso bili konkurenčen nasprotnik našim osicam. Kljub velikemu številu zgrešenih strelov so fantje zmagali z veliko razliko. Bravo!
Zadnjo tekmo v prvem delu tekmovanja, ki ne odloča o ničemer več, saj so si fantje že zagotovili 2. mesto in s tem tudi napredovanje v polfinalno skupino, bodo naši fantje odigrali v soboto 6.2.2016 v Rdeči dvorani ob 13.45h. Vabljeni vsi navijači!

STAREJŠI DEČKI B
RK Gorenje Velenje
 : RK Ravne na Koroškem 28:22 (15:9)

RK Gorenje Velenje: Verboten, Hudovernik 1, Šeliga 2, Koren 6, Lah ,Kamenicki 1, Šmigoc 6, Mlivić 1, Hojnik 1, Flis 1, Radšel 5, Mrkonjić 4, Jovanović, Kopušar, Stropnik, Mrkaljević

Trener: Tomaž Juršič

 

Starejši dečki B RK Gorenje Velenje so se v nadaljevanju prvenstva zopet pomerili s svojimi vrstniki iz Raven na Koroškem. Na tekmi se je od prve minute videlo, kdo je gospodar na igrišču, saj so fantje začeli tekmo zelo odgovorno in motivirano, posledica takšne igre, pa je bilo veliko golov iz pol-protinapadov in protinapadov. V 2. polčasu se je podobno zavzeta igra nadaljevala vse do prednosti + 10 zadetkov. Ob kontroliranem rezultatu so dobili priložnost za igro še ostali igralci. Končni rezultat tekme je  bil 28:22, rezultat polčasa pa 15:9. Čestitke za zmago!
Naslednja tekma fante čaka v četrtek, 11.2.2016 ob 17.30 na Šolskem centru Velenje, ko se bodo pomerili proti ekipi Dol Tki Hrastnik. Navijači, vljudno vabljeni!

 

 

STAREJŠI DEČKI A

RK Gorenje Velenje: RK Krško 30:25 (10:11)
RK Gorenje Velenje: Bizjak 2, Oblak , Štefl 3, Radivojevič, Pongrac 9, Ring 1, Avbreht 4, Hojnik 3, Brunšek, Ograjenšek 7, Mazaj 1 , Bandalo-Magrič, Kurtaj, Husejnovič.

7m:  1/1 

Izključitve: 4 min

Trener: Robi Lainšček

 

Ta vikend so starejši dečki A na domačem igrišču gostili vrstnike iz Krškega. Tekma se je pričela zelo izenačeno. Igralo se je gol za gol, nobena od ekip si ni uspela priigrati občutnejše prednosti. Tako so na odmor s prednostjo zadetka odšli gostje. Na začetku drugega polčasa so gostje hitro povedli za tri zadetke z 12:15. Vendar pa osice niso popuščale in so si z agresivno obrambo priborile nekaj žog in ujele goste na 17:17. Osice so še naprej garale v obrambi, v napadu pa se je v končnici razigral Pongrac, ki je zabil zadnje štiri gole na tekmi. Tako so se na koncu mlade osice zasluženo veselile zmage. Bravo!

 

 

KADETI

polfinale - skupina B, nedelja, 31.01.2016

RK Gorenje Velenje : RK Krško  27:21 (15:15)

RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (8 obramb), Jukić (2 obrambi), Grudnik, Čretnik 1, Drobež 4, Grobelnik 13 (3), Iršič 3, Krušnik, Pirmanšek, Podpečan Leon, Podpečan Luka, Špiljak, Tajnik, Tratnik 6, Zupanič

7-metrovke:3/4

Izključitve:8 minut

Trener: Klemen Luzar

 

Čestitke fantom za zmago proti dobro selekcionirani ekipi Krškega! V prvem polčasu nismo uspeli sestaviti najbolj kvalitetne obrambe, smo pa zato v napadu s  kombinatorno in hitro igro držali stik z gosti. V drugem polčasu smo popravili tudi ta segment, prejeli le 6 zadetkov in tako zasluženo prišli do nove zmage. Hvala tudi navijačem, da so nas prišli podpret v tako lepem številu!MLADINCI

RK Gorenje Velenje : RK Grospuplje 29:31 (9:10)
RK Gorenje Velenje: Golec in Turinski (13 obramb) v vratih, Aleksić, Tomić I., Zulić, Svečko, Tomić D. 1, Jagodič 1, Kretič 2, Mazej 2, Frankovič 3, Pajt 4, Krabonja S. 4, Tajnik 6, Šiljeg 6

7m:1(3)

Izključitve:2 min

RK Grosuplje:Grum 7, Mišmaš 9, Tiselj 1, Ferkulj 4, Brezec, Pevec 2, Slemenjak 1, Zakotnik 2, Kokot, Oven 5, Ljutić

7m:1(1)

Izključitve:8 min

Trener: Ivan Simonovič

 

Na tretji tekmi skupine 1-6 so osice doživele poraz na domačem igrišču proti ekipi Grosuplja. Po izenačenem prvem polčasu, v katerem so Velenjčani dvakrat izpustili priložnost višjega vodstva, gostje takšnih napak niso storili in na krilih razpoloženega vratarja so premagali neodločne domačine. Znova so osice pokazale svoj dvojni obraz in prepoceni »prodali« nekaj več kot 30 žog v nasprotnikove roke. Vratar gostov je tako zbral 20 obramb, osice pa so temu dodale še 14 tehničnih napak. Ob takšnem učinku je skoraj nemogoče zmagati. Gostje so pokazali več želje in delovali so kolektivno, igralci v črno-rumenem dresu pa tega niso zmogli in poraz je bil neizogiben. Rokometaši Gorenja Velenja so sicer uspeli izenačiti na 27:27 in so s tem prišli korak do zmage, vendar so bili v zadnjih prelomnih trenutkih tekme njihovi streli preslabi za vratarja gostov.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me