Show menu

Szyba s Poljsko v boj za sedmo mesto na EP

28. 1. 2016

V sredo, 27.1.2016, ob 20:30 sta se v poljskem Krakowu pomerili reprezentanca Hrvaške in reprezentanca Poljske, za katero igra tudi naš član Michal Szyba. Poljaki bi morali za napredovanje v polfinale evropskega prvenstva premagati Hrvate, ki so za napredovanje potrebovali ne le zmago, pač pa zmago s kar enajstimi goli razlike. Kar se je pred tekmo zdelo skoraj nemogoče, pa se je že po prvem polčasu izkazalo za zelo verjetno. 

Hrvati so premagali Poljake in se uvrstili v polfinale evropskega prvenstva na Poljskem.


Poljaki na tekmi s Hrvati niso in niso ujeli ritma, prvi je mrežo nasprotnikov zatresel ravno naš Szyba v 9. minuti za 1:3. Ves prvi polčas so Poljaki delovali neuigrano, Hrvatom pa je uspelo držati dobro obrambo in premagovati poljskega vratarja. Pet minut pred koncem drugega polčasa je za rezultat 8:12 znova zadel Szyba, a to ni bilo dovolj za premoč nad gostujočo ekipo. Naš Michal je v drugem polčasu (v 44. minuti) zadel še tretjič, a končni rezultat 23:37 v prid našim južnim sosedom je pomenil izpad Poljske in uvrstitev Hrvaške v polfinale.


Michal Szyba je na tej tekmi mrežo nasprotnika zatresel trikrat, na celotnem prvenstvu pa štirinajstkrat (2 na tekmi s Srbijo, 3 na tekmi z Norveško, 6 na tekmi z Belorusijo in 3 na tekmi s Hrvaško).


Naša osa Michal Szyba je dosedanje nastope na Poljskem komentiral: ''V prvi fazi tekmovanja smo pokazali veliko presenečenje na tekmi s Francijo in se s štirimi točkami uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja, kjer smo s porazom proti Norveški malce razočarali svoje navijače. Zmaga proti Belorusiji je odprla možnosti za nastop v polfinalu, vendar smo žal po zelo slabi predstavi proti reprezentanci Hrvaške, to priložnost na letošnjem tekmovanju zamudili.''


Poraz proti reprezentanci Hrvaške tako za Poljake pomeni izpad iz nadaljnjega tekmovanja, zadnjo tekmo na tem evropskem prvenstvu pa bo Szyba skupaj s soigralci odigral v petek, 29.1.2016, ob 16.00 v Wroclawu , ko se bodo z reprezentanco Švedske pomerili v boju za končno 7. mesto tega tekmovanja.


V klubu Szybi čestitamo za prikazano igro na tem prvenstvu in držimo pesti, da se v petek pokaže v svoji najboljši luči.


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me