Show menu

Mlajši dečki prvič opravili trening borilnih veščin

27. 1. 2016

Delu z mladimi v RK Gorenje Velenje posvečamo prav posebno pozornost, saj so ravno oni prihodnost našega kluba in mnogi izmed najmlajših dečkov bodo čez nekaj let lahko zaigrali v naši članski ekipi.


Tako vodstvo kluba, še posebej pa trenerji vsake posamezne starostne kategorije, se trudimo, da so treningi prilagojeni starosti fantov, ob tem pa skušamo v vsakodnevne treninge vnesti tudi novosti in zanimivosti.

Tokrat smo se v klubu odločili za eno izmed takšnih novosti in naši mlajši dečki so se pod vodstvom trenerja udeležili treninga borilnih veščin. O tem je trener mlajših osic A in B Saša Mijatović povedal: ''Presodili smo, da je to zelo koristno za naše mlade fante, za njihove gibalne sposobnosti, za zmanjšanje poškodb in še za marsikaj drugega.''


Na treningu borilnih veščin v velenjskem centru je mlade osice vodil trener in predsednik KTB Velenje Aleš Čujež.

Trening se je začel z začetnim ogrevanjem in razgibavanjem, sledili sta gimnastika in stabilizacija telesa. Fantje so bili nato razdeljeni v pare in se učili osnov boksa in kickboksa. Usvojili so osnovne judo prijeme in rokoborbo. Za konec so fantje naredili tudi vaje za moč in se preizkusili na vrečah, kjer so delali na svoji vzdržljivosti. Seveda pa ob koncu treninga niso pozabili niti na dober stretching (raztegovanje), ki je zelo pomemben del treninga v vsakem športu.


Mlad in zagnan trener Saša Mijatović, ki se na svojih treningih vedno potrudi in fante motivira tudi z različnimi prijemi in načini treningov, je bil po koncu treninga borilnih veščin zadovoljen in dodaja: ''Takšen način dela z mladimi se mi zdi izjemno dober in če bo le možno, bomo s takšnimi akcijami še nadaljevali. Fantje so bili po koncu treninga izmučeni, ampak so vseeno zelo pozitivno naelektreni zapustili prostor, kjer so se prikazali v dobri luči, tako da sem ponosen na njih.''


V klubu se zahvaljujemo trenerju in predsedniku KTB Velenje Alešu Čuježu, ki je z veseljem sprejel naše mlade osice v svoj prostor. Upamo, da bomo lahko v prihodnje še več sodelovali s tem in podobnimi centri, osice pa se že veselijo prihodnjih treningov.


V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov s treninga mlajših dečkov A, ki so trening opravili v torek (26.1.2016), mlajše dečke B pa trening borilnih veščin čaka v sredo (27.1.2016).

Opomba: Za ogled večje slike kliknite nanjo.

UTRINKI S TRENINGA BORILNIH VEŠČIN
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me