Show menu

Tudi ta vikend v znamenju osjih zmag

25. 1. 2016

Tudi ta vikend so bile osice zelo aktivne, saj so odigrale tri domače in eno tekmo v gosteh.

 

 

Mlajši dečki B s se pomerili z vrstniki iz Ormoža, mlajši dečki A so v Rdeči dvorani gostili ekipo Velike Nedelje, starejši dečki A so se spustili v dvoboj s Ptujčani, mladinci pa so odšli na gostovanje v Izolo.

 

 

RAZPORED TEKEM MLAJŠIH KATEGORIJ:

Mlajši dečki B, Gorenje Velenje-Jeruzalem Ormož, sobota, 23.1.2016, ob 13.00, Rdeča dvorana

Mlajši dečki A, Gorenje Velenje-Velika Nedelja, sobota, 23.1.2016, ob 14.00, Rdeča dvorana

Starejši dečki A, Gorenje Velenje-Drava Ptuj, sobota, 23.1.2016, ob 15.30, Rdeča dvorana

Mladinci, Izola-Gorenje Velenje, nedelja, 24.1.2016, ob 11.00, Izola

POROČILA S TEKEM MLAJŠIH KATEGORIJ:


MLAJŠI DEČKI B

RK Gorenje Velenje : RK Jeruzalem Ormož  33:13 (15:8)

RK Gorenje Velenje: Plešnik 3, Cesar 6, Juršič 6, Nunić 3, Aristovnik, Horvat 4, Puklič 3, Guček 2, Antlej 6, Turinski

RK Jeruzalem Ormož: Prašnički, Kocbek 5, Kovačec, Trstenjak 3, Šošter, Kralj 1, Medved 3, Mesarec 1, Ivančič, Kokol, Breznik

Trener: Saša Mijatović

 

Na tekmi naših najmlajših je bilo samo 10 naših fantov. Šola v naravi, smučanje in bolezni so razlogi za tako majhno število na tekmi. Fantje so stopnjevali prednost iz minute v minuto in prikazali srčno in borbeno igro. Pohvale gredo tudi vratarju Turinskemu, ki je ubranil kar nekaj težkih strelov. Naše najmlajše osice tako ostajajo neporažene še na 12. tekmi zapored. Bravo!

 


MLAJŠI DEČKI A

RK Gorenje Velenje : RK Velika Nedelja  20:11 (12:4)

Rk Gorenje Velenje:Pandol, Bizjak, Guček, Nunić, Rednjak 2, Juršič 1, Sitar, Kamenicki 2, Bandalo Magrič 1, Stropnik 5, Kuster 1, Mlivić 4, Hojnik 4, Karijašević, Puklič, Turinski

RK Velika Nedelja:Ozmec 3, Kocbek 1, Kovačec, Trstenjak, Šošter, Kralj, Kosi 7, Medved, Mesarec, Kokol, Breznik

Trener: Saša Mijatović

 

Na tekmi je bilo veliko manjkajočih igralcev naše ekipe, saj je viroza naredila svoje. Fantje, ki so dobili priložnost za igro so to lepo izkoristili in se razveselili zmage. Začetek za naše fante ni bil srečen, saj smo kar štirikrat zadeli okvir gola, tako so gostje povedli z 0:2, nato so naše osice naredile delni rezultat 9:1 in s tem držali rezultat v svojih rokah do konca tekme. Čestitke!

 


STAREJŠI DEČKI A

RK Gorenje Velenje : RK Drava Ptuj 18:23 (10:12)

RK Gorenje Velenje: Bizjak, Oblak 1, Štefl 1 , Radivojevič, Pongrac 1, Ring 6, Avbreht 2, Hojnik 4, Brunšek, Ograjenšek 2, Mazaj 1 , Bandalo-Magrič, Kurtaj

7m: /  

Izključitve: 2 min

Trener: Robi Lainšček

 

Ta vikend so starejši dečki A na domačem igrišču gostili vrstnike iz Ptuja. Osice so tokrat tekmo odprle medlo. Osice so v obrambi igrale premehko in tako gostom omogočale, da so dosegali lahke zadetke. Tudi v napadu niso bili na svojem nivoju, saj so naredili preveč začetniških napak. Drugi polčas so osice odprle nekoliko bolje, se približale na zadetek s 15:16, nato pa spet zaigrale zelo raztreseno. V napadu je osicam zopet popustila zbranost, začele so delati napake pri podajah, kar so gostje znali izkoristiti in s hitrimi proti napadi naredili delni izid 4:0 in ušli na 15:20. Osice so  do konca poskušale zaostanek znižati, vendar so v napadu naredile preveč napak. Tako so se na koncu zmage veselili gostje s Ptuja.

 

 

MLADINCI

RD Izola : RK Gorenje Velenje 25:33 (12:16)

RK Gorenje Velenje: Golec (2 obrambi, 33%), Bungić (2 obrambi, 50%) in Turinski (6 obramb, 24%) v vratih, Jagodič, Aleksić, Frankovič, Zulić, Šiljeg 1, Krabonja S. 1, Tomić I. 2, Tomić D. 3, Tajnik 4, Kretič 4, Mazej 6, Pajt 12

Izključitve: 8 minut.

7m: 5/5

Trener: Ivan Simonovič

 

Po nekaj slabši predstavi v prvem krogu so mladinci Gorenja popravili vtis na primorskem in zabeležili prvo zmago v skupini 1-6. Solidno so delovali prvih 15 minut tekme, vendar so domačini odgovorili na vsak napad osic. Pri izidu 4:4 so osice z dvema zaporednima goloma zbežale na 6:4, nekaj minut kasneje je bil izid 6:8, nakar so domači popolnoma vrnili tekmo na začetek pri rezultatu 9:9. Takrat sta bili ekipi zadnjič poravnani, kajti Velenjčanom je uspelo do konca prvega polčasa ujeti dober ritem in povesti s štirimi goli razlike.

V drugem polčasu so osice ohranile prednost, ki nikoli ni padla pod +4. Odigrali so predvsem čvrsto v obrambi 6:0, kjer nasprotniku niso dovolili veliko prostora za igro. Nekaj zadetkov je domačinom priskrbel njihov najboljši posameznik Velikavrh, toda to je bilo res premalo za preobrat. Pri osicah je blestel Pajt z 12 zadetki in le enim zgrešenim strelom ob izteku igralnega časa. BRAVO mlade ose!

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me