Show menu

Brata Burić uvrščena v dodatne kvalifikacije za SP, Szyba s Poljsko premagal Francijo

20. 1. 2016

V zadnjih dneh imamo v času reprezentančnih tekem v RK Gorenje Velenje tri predstavnike, ki zastopajo barve svojih držav ter obenem tudi naš klub.


Ena izmed treh članskih os tako nastopa na trenutno najbolj priljubljenem rokometnem tekmovanju - evropskem prvenstvu na Poljskem. To je Michal Szyba, ki je v torek,20.1.2016, z reprezentanco Poljske igral derbi skupine B proti reprezentanci Francije. Poljaki so s končnim rezultatom 25:31 zmagali in so tako kot vodilna ekipa te skupine napredovali na naslednjo stopnjo tekmovanja. Tudi naš Szyba je na tej tekmi igral, a se tokrat ni vpisal med strelce.


Druga dva naša predstavnika svojih reprezentanc pa sta Senjamin in Benjamin Burić. Oba sta z reprezentanco Bosne in Hercegovine v nedeljo, 17.1.2016, odigrala zadnjo tekmo kvalifikacij skupine 1, kjer je bil njihov nasprotnik reprezentanca Litve. Bosanska reprezentanca je s končnim rezultatom 31:22 premagala Litvance in si s to zmago zagotovila igranje v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Franciji leta 2018. Tudi na tej tekmi sta igrala oba, Senjamin je dosegel 5 golov, Benjamin pa zbral 6 obramb.


V klubu čestitamo vsem trem našim osam za dosedanje dosežke in zmage!Danes popoldne (sreda, 20.1.2016 ob 17.15) pa čaka slovensko rokometno reprezentanco še zadnja tekma skupinskega dela evropskega prvenstva, kjer bo naš nasprotnik Nemčija.
Za zagotovitev napredovanja morajo danes naši fantje premagati svoje nasprotnike.

Mi bomo držali pesti in verjamemo, da jim bo uspelo!


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me