Show menu

Michal Szyba s Poljsko do prve zmage na EP, brata Burić z Bosno le še korak do SP-ja

16. 1. 2016

Mesec januar je vsako leto v rokometnem svetu namenjen reprezentančnim obveznostim naših članskih igralcev.


Čeprav je še nekaj tednov nazaj kazalo, da bo reprezentančno aktivnih vsaj sedem članskih igralcev RK Gorenje Velenje (Klemen Ferlin, Staš Skube, Mario Šoštarič, Benjamin Burić, Senjamin Burić, Miloš Božović in Michal Szyba), v teh dneh barve svoje države zastopajo le trije (Senjamin in Benjamin Burić za Bosno in Hercegovino ter Michal Szyba za Poljsko).


Naš desni zunanji Michal Szyba je včeraj (petek, 15.1.2016) s Poljsko odigral prvo tekmo letošnjega evropskega prvenstva. Poljaki so premagali Srbijo, Szyba pa je svoj doprinos k zmagi dal tako, da je dvakrat premagal nasprotnega vratarja.


Brata Senjamin in Benjamin Burić z reprezentanco Bosne in Hercegovine igrata kvalifikacije za svetovno prvenstvo  2017 v Franciji. Čaka jih še ena tekma (proti Litvi), pred tem pa so si v sredo (13.1.2016) z zmago nad Slovaško že zagotovili nastop v kvalifikacijah na SP. Na tekmi proti Slovaški je Senjamin dosegel 5 golov, njegov brat Benjamin pa je pokazal izrstno formo med vratnicama.

Tik pred začetkom evropsega prvesnstva na Poljskem pa se je na reprezentančnem treningu poškodovala naša članska osa, črnogorski reprezentant, Miloš Božović, ki tako na Poljsko ni mogel odpotovati skupaj s svojimi soigralci. Miloš se je v ponedeljek vrnil v Velenje in okreva po poškodbi stopala.


Danes, 16.1.2016, pa je na vrsti prva tekma slovenskih reprezentantov na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Pomerili se bodo s Švedi, med izbrano vrsto pa ne bo našega nesrečno poškodovanega vratarja Klemna Ferlina, ki si je zadnje dni v letu 2015, na treningu s slovensko reprezentanco, huje poškodoval koleno, sedaj pa že okreva po uspešni operaciji. 


Tako Klemen, kot tudi vsi ostali igralci našega kluba, bodo danes spremljali tekmo naših reprezentantov in navijali k čimboljšemu izidu.Ob 20:45 tako stopimo skupaj in držimo pesti za slovensko rokometno reprezentanco, ki igra prvo tekmo na EP proti Švedski!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me