Show menu

Kadeti Gorenja že uvrščeni v polfinale prvenstva

16. 12. 2015
Naše mlade ose so bile aktivne še predzadnjič v letu 2015. Kadetska ekipa si je že zagotovila nastop v polfinalu prvenstva.

Mladinci
RK Maribor Branik : RK Gorenje Velenje 28:32 (12:16)
RK Maribor Branik: Rebevšek v vratih, Hameršak, Fortner, Žohar, Verdelj, Vidovič 1, Kočar 1, Vedlin 2, Rožej 2, Blažič 4, Pernek 4, Bedrač 5, Sever 9. Izključitve: 6 minut. Rdeči karton: Verdelj 35. 7 m: 5/5
RK Gorenje Velenje: Golec (4 obrambe), Turinski (4 obrambe) in Bungić (2 obrambi) v vratih, Tomič D., Frankovič, Mazej, Zulić, Svečko, Kretič, Aleksić 2, Krabonja S. 2, Tomić I. 3, tajnik 3, Krabonja N. 5, Šiljeg 6, Pajt 11.
Izključitve: 6 minut. Rdeči karton: Bungić 30. Sedemmetrovke: 4/5
Trener: Ivan Simonović 

Osice so v Mariboru osvojile dve novi točki, vendar so skoraj predrago plačale zmago. V uvodnih 15-ih minutah tekme so Velenjčani pokazali morda najboljšo predstavo v tej sezoni. Od začetnega vodstva s 3:0 so osice na krilih sijajne obrambe ustavljale vse napade domačinov in do 15. minute že imele prednost 7-ih zadetkov (6:13). Mariborčani so zaigrali nekoliko bolj čvrsto v obrambi, naredili nekaj težjih prekrškov in to se jim je izplačalo. Velenjčani so popustili v igri in niso več zaključevali iz izdelanih akcij, temveč so vztrajali na individualnih rešitvah. Domači so hitro naredili vmesen naskok in prepolovili prednost, ki je osice, kljub imenitnim priložnostim, niso znale povišati in tekmo odločiti že v tej rani fazi. 25. minuta tekme se je začela, ko je bil v akciji Staš Krabonja, ki ga je v zraku močno potisnil obrambni igralec Vidovič. Sledil je grd padec na parket in poškodba igralca, ki je povzročila 20-minutno prekinitev tekme. Po prihodu rešilca in zdravniški intervenciji se je tekma nadaljevala, toda razmere na igrišču niso bile enake kot pred tem. Po zelo kratki pavzi med polčasoma je šla tekma v drugi polčas. Osice so držale prednost 4-5 zadetkov, a je skrb zbujal čuden kriterij sodniškega para, ob katerem so Velenjčani počasi izgubljali kontrolo v igri. Nizali so napake eno za drugo, grešili iz izdelanih situacij in močno popustili v obrambi. Mariborčani so prepoznali priložnost za povratek v tekmo in začela se je borba za točke v zelo napeti atmosferi. Na eni strani so Mariborčani zadevali vse, na drugi pa Velenjčani grešili vse. Domačini so uspeli znižati razliko na le 2 zadetka (26:28), čeprav je nekaj minut pred tem semafor kazal 20:28. Po seriji 6:0 je bilo možno prav vse, toda osice so uspele ohraniti nedotaknjeno mrežo v izdihljaju tekme ter uspešno zaključiti zelo zahtevno gostovanje. Poleg dveh težko priborjenih točk, nas veseli tudi podatek o zdravstvenem stanju poškodovanega, ki je utrpel (le) močen udarec brez hujših posledic.


Kadeti

RK Drava Ptuj : RK Gorenje Velenje 24:29 (12:12) 
RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (5 obramb), Jukić (1 obramba), Grudnik (2 obrambi), Čretnik 7, Drobež 5, Hrovat, Iršič 3, Jazbec, Jeromel, Komar 1, Krušnik 3, Podpečan Leon 3 (3), Tajnik 4, Tratnik 1, Zupanič 2 
Sedemmetrovke: 6/3 Izključitve: 4 minute 
Trener: Klemen Luzar 

Z zmago na Ptuju smo potrdili našo uvrstitev v polfinalno skupino in dosegli osnovni cilj, ki smo si ga zadali na začetku sezone, uvrstitev v polfinalno skupino državnega prvenstva. Tekmo smo solidno odigrali v obrambi in tudi v napadu je žoga lepo tekla, probleme smo imeli le ob zaključku naših akcij in z malce več sproščenosti ter iznajdljivosti pri strelih, bi lahko bila razlika na koncu dosti višja.


Starejši dečki A
RK Drava Ptuj
 : RK Gorenje Velenje 27:24 (11:10) 
RK Gorenje Velenje: Bizjak 6, Oblak, Štefl 1, Radivojevič, Pongrac, Ring 2, Avbreht, Hojnik 12, Brunšek , Mazaj , Bandalo-Magrič , Husejnovič, Ograjenšek 2, Kurtaj 1. 
Sedemmetrovke: 4/1 Izključitve: 4 min 
Trener: Robi Lainšček

Ta vikend so starejši dečki A gostovali pri vrstnikih iz Ptuja. Osice so slabo odprle tekmo saj so gostje hitro povedli s 5:1. Sledila je minuta odmora, po kateri so osice zaigrale agresivneje v obrambi v napadu pa zgrešile vse preveč strelov. Kljub temu so osice do konca polčasa znižale zaostanek na ena. V drugem polčasu pa ista zgodba. Osice so igrale slabo v obrambi, vratarja nista imela svojega dne, v napadu pa premalo razpoloženih igralcev in domačini so ušli za šest zadetkov. Osice so poskušale ujeti domačine, vendar jim je za preobrat zmanjkalo časa, tako da so se na koncu zmage veselili domačini.


Mlajši dečki A
Rk Drava Ptuj : RK GORENJE VELENJE  15:24 (9:10)
Rk Drava Ptuj Horvat, Emeršič, Osterc 4, Arnuš 3, Kovačič 1, Vavpotič, Popošek Jure 2, Popošek Jaka 5, Malek, Vargič, Jeremič Izklučitve: 2min 7-m: 1/1 RK GORENJE VELENJE Miklavžina, Širovnik, Bizjak 1, Škrobot 1, Sitar, Rednjak, Juršič, Cvijetinović 3, Kamenicki 5, Bandalo-Magrič, Stropnik 2, Kuster, Mlivić 3, Hojnik 1, Zulić 8, Petrović 
Izključitve: 4min Sedemmetrovke: 2/2
Trener: Saša Mijatović 

Naši fantje so gostovali na Ptuju, kjer so se pomerili z neugodnimi domačini. Slab začetek tekme je prinesel veliko napetosti in živčnosti pri fantih. Živčnost je trajala cel polčas, saj niso našli prave rešitve za sproščeno igro. Tako so domačini bili večino prvega polčasa v rahli prednosti. Drugi polčas so fantje prikazali drugačno igro v obrambi in z nekaj izjemnimi akcijami v napadu razveseljevali. Najvišja prednost na tekmi je bila na koncu tekme. Rezultat ne pokaže, kako težko prigarana zmaga je bila. Čestitke vsem fantom.


Mlajši dečki B
Rk Drava Ptuj : RK GORENJE VELENJE 11:30 (4:13) 
Rk Drava Ptuj: Voda, Šeruga, Racič, Nikl, Godicelj 4, Bezjak, Vidovič, Deklar, Tomašič, Anželj 6, Vrtič, Berghaus, Mogu, Gril 1 Izključitve: 4min 7-m: 2/2 
RK Gorenje Velenje: Sopotnik, Širovnik, Miklavžina, Blažinčič, Potočnik 6, Guček 2, Antlej 5, Puklič 4, Nunić, Stropnik, Plešnik 1, Juršič 5, Horvat 7 
Izključitve: / Sedemmetrovke: 5/4 
Trener: Saša Mijatović

Naši najmlajši niso nič kaj drugače začeli tekmo, kot vse do zdaj. Od prvega sodniškega žvižga izjemna borbenost, zagnanost in zbranost v obrambi je razlog za začetnih 0:6. Fantje so se razleteli na igrišču in niso popuščali niti za trenutek, tako so zadnjo deveto tekmo vknjižili deveto zmago v tem letu. Sedaj je čas za turnir (Brčko 17.-20. december), kar bo prva tovrstna izkušnja za naše mlade osice. Vse čestitke!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me