Show menu

Klemen Ferlin na seznamu za nastop na EP 2016

14. 12. 2015

Naš članski vratar Klemen Ferlin je na seznamu enaindvajsetih igralcev, ki bodo kandidirali za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem januarja prihodnje leto.


26-letni vratar, ki je v našo vrsto prišel ob začetku sezone 2014/15 je tako med kandidati, ki si bodo s trdim delom lahko priigrali nastop na Evropskem prvenstvu. Ferlin je v skupini treh slovenskih vratarjev, poleg njega sta na seznamu še Gorazd Škof in Matevž Skok. 

Dolenjec v osjem dresu je bil nad svojo uvrstitvijo na seznam zadovoljen:''Uvrstitev med 21 mi veliko pomeni. Biti med najboljšimi v Sloveniji ni mala stvar. Resda sta na moji poziciji poškodovana dva odlična vratarja, vendar se bom skušal, ne glede na to, dokazati kakor se najbolje znam.'' 


Klemen ima odlično priložnost, da si na pripravah z dobrim delom na treningih in prijateljskih tekmah, zagotovi nastop med šestnajsterico slovenskih reprezentantov. Kot sam pravi, bo dal vse od sebe, da bi mu to uspelo: ''Želja je zagotovo velika, igrati za reprezentanco na prvenstvu so sanje vsakega igralca in seveda tudi moje.''

Na seznamu osemindvajseterice, ki ima pravico nastopa na EP in bo v primeru poškodbe katerega izmed ostalih reprezentantov, vpoklican v igro, sta tudi Staš Skube in Mario Šoštarič (zvin gležnja).


Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 20. decembra 2015, v Zrečah, kjer bo opravila večino priprav. Čakajo pa jih tudi tri prijateljske tekme, in sicer s Hrvaško (v Kopru) ter dvakrat z Makedonijo (v Krškem in v Celju).

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me