Show menu

V četrtek proti večnim rivalom iz Celja

8. 12. 2015
Danes je bila na sedežu Rokometne zveze Slovenije, tokrat izjemoma na tej lokaciji, tiskovna konferenca pred četrtkovim pokalnim tekmovanjem.

V pokalu Slovenije se bo članska ekipa RK Gorenje Velenje namreč pomerila proti branilcem naslova in našim starim znancem - RK Celje Pivovarna Laško. RZS je, v želji po povečanju zanimanja za to tekmo, na svojem sedežu organizirala tiskovno konferenco, kjer sta bila tudi naš glavni trener Gregor Cvijić in novi kapetan Staš Skube.

Žreb nam, podobno kot v pokalu EHF, tudi v tem tekmovanju ni bil najbolj naklonjen, zato nas že v 1/16 tekmovanja čaka izredno težko srečanje. "Pokal Slovenije je tekmovanje, ki je letos prineslo finale pred finalom. Upam, da bo to res neka rokometna poslastica dveh najboljših ekip, ki se bosta predstavili v trenutno najboljši možni luči. Upam, da se bo tudi dvorana Zlatorog napolnila, ne glede na to, ali bodo v njej Velenjski ali Celjski navijači, prava bitka si zasluži pravo rokometno vzdušje in zadovoljstvo gledalcev. Kar se tiče naše ekipe, je stvar zelo enostavna. Celje je v prednosti, je domačin, je branilec naslova in na nas je, da se borimo celotnih 60 minut, odigramo dobro tekmo in na koncu bomo videli kakšen bo rezultat,"
so bile besede našega trenerja Gregorja Cvijića.

Z njim se je, kot zadnji sogovornik danes, strinjal tudi kapetan Staš Skube ter dodal: "Veselim se dobre tekme, ki nas čaka v četrtek - ob pravem vzdušju, v dobri dvorani in z dvema res močnima ekipama. Na nas je, da pokažemo, da znamo, kljub nekaj slabšim predstavam v zadnjem času, še vedno igrati dober rokomet, kljub temu, da je četrtkov favorit Celje, ki bo igralo pred svojimi navijači. Tradicija je zato, da se ruši, upam, da nam v Celju uspe čim boljša predstava in naj zmaga boljši.

Dvoboj trenutno najboljših dveh ekip, ki sta tudi na vrhu lestvice 1. NLB Leasing lige, bo v četrtek, 10. decembra 2015, ob 18.00 v dvorani Zlatorog v Celju.

Vabljeni vsi navijači, da se nam pridružite in spodbujate naše fante do zmage!

Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se