Show menu

Mladinci s plus 30 premagali nasprotnike, MDB do osme zaporedne zmage

8. 12. 2015

Mlajše kategorije RK Gorenje Velenje še naprej aktivno zastopajo naše barve na slovenskih igriščih.

Mlajši dečki B
Rk Slovenj Gradec: Rk Gorenje Velenje  11:20 (6:11)
Rk Slovenj Gradec: Knez, Štaleker Tjaž, Vovk, Štaleker Miha, Klemen, Pikl 3, Štumpfl 8, Perše, Hriberšek
Izključitve: 7 Sedemmetrovke: 2/2
Rk Gorenje Velenje: Miklavžina, Blažinčič, Cesar 5, Potočnik 2, Juršič 7, Plešnik, Zupan, Nunić 3, Hribar, Sopotnik, Horvat 1, Puklič, Guček 1, Antlej 1, Turinski
Izključitve: / Sedemmetrovke: 1/
Trener: Saša Mijatović

Povratna tekma proti sosedom iz Slovenj Gradca se je končala v korist naših osic. Tekmo so fantje znova vzeli zelo resno in naredili na začetku delni rezultat 0:3. Prednost so do konca tekme stopnjevali in vknjižili novo zmago. Vsi igralci so dobili priložnost za igranje. Naslednja tekma mlajših dečkov A in B je že v torek 8.12.2015 na domačem parketu na Šolskem centru Velenje proti gostom iz Celja! Vabljeni!

Mlajši dečki A
Rk Slovenj Gradec : Rk Gorenje Velenje 23:17 (13:8) 
Rk Slovenj Gradec: Smolnikar, Majcen 3, Potočnik-Krajnc 4, Klemen, Soršak 6, Pikl, Ravnikar 3, Krajnc 2, Kašnik 1, Saleznik 4, Hriberšek 
Izključitve: / Sedemmetrovke: 2/2 
Rk Gorenje Velenje: Turinski, Pandol, Bandalo-Magrič, Cvijetinović 2, Bizjak 1, Sitar, Rednjak, Škrobot 1, Petrović, Juršič, Zulić 2, Kamenicki 3, Stropnik 1, Hojnik 4, Mlivić 3, Karijašević 
Izključitve: 2min Sedemmetrovke: 1/1 
Trener: Saša Mijatović

Začetek tekme je bil zelo izenačen. Naši fantje so imeli prednost enega zadetka (6:7) in protinapad za povišanje vodstva, vendar so zaradi tehnične napake zapravili priložnost vodstva za dva zadetka, tako so gostje uspeli izkoristiti napake in naredili delni rezultat 4:0. Bilo je nekaj nekontroliranih strelov in tehničnih napak in tako so se domačini odlepili od naših osic in vodstvo obdržali do konca tekme.


Starejši dečki A
RK Gorenje Velenje : RK Moškanjci Gorišnica 28:17 (13:7) 
RK Gorenje Velenje: Bizjak 3, Oblak 1, Štefl 1, Radivojevič, Pongrac 2, Ring 3, Avbreht 3, Hojnik 1, Brunšek 3, Ograjenšek 3, Mazaj 3, Bandalo-Magrič 5, Husejnovič. 
Sedemmetrovke: 3/2 Izključitve: / min 
Trener: Robi Lainšček

Ta vikend so starejši dečki A na domačem igrišču gostili vrstnike iz Gorišnice. Mlade osice so tekmo odprle dobro. Borben pristop v obrambi je obrodil sadove, saj so osice hitro povedle s 5:1. Nato je sledil padec v igri osic, naredile so nekaj tehničnih napak pa tudi nekaj odprtih strelov ni zadelo cilja. Vendar so osice kljub temu na odmor odšle s prednostjo šestih zadetkov. V drugem polčasu so v igro vstopile tudi vse preostale osice in se vse z izjemo vratarjev vpisale med strelce. V igri pa so osice imele veliko nihanj. V obrambi ni bilo več pravega pristopa, v napadu pa je bilo preveč zgrešenih strelov. Kljub ne preveč dobri predstavi, so osice vknjižile nov par točk.


Kadeti
RK Gorenje Velenje : RD Moškanjci-Gorišnica 47:14 (22:6) 
RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (3 obrambe), Ledinek (6 obramb), Grudnik (2 obrambi), Čretnik 5, Drobež 6 (3), Hrovat 2, Iršič 3, Jeromel 3, Komar 3, Krušnik 3, Pirmanšek 8, Podpečan Leon 3, Podpečan Luka 1, Tajnik 3, Tratnik 4, Zupanič 3 
Sedemmetrovke: 3/3 Izključitve: 6 minut 
Trener: Klemen Luzar

Ne glede na razliko v kakovosti, smo tekmeca vzeli resno in posledično visoko zmagali. Veseli me, da smo se v napadu sprostili in izboljšali našo realizacijo, s katero smo imeli na dosedanjih tekmah še največ težav. Vsi igralci so dobili priložnost za igro in so se tudi vsi vpisali med strelce.


Mladinci
RK Gorenje Velenje : RK Velika Nedelja 47:18 (28:7)
RK Velika Nedelja:
 Škrjanec v vratih, Ciglar, Kosi 1, Hebar 2, Praprotnik 3, Gašič 3, Hržič 4, Bombek 5. 
Izključitve: 8 minut. Sedemmetrovke: 3/6 
RK Gorenje Velenje: Golec (10 obramb) in Turinski (6 obramb) v vratih, Tomić D., Aubreht, Kretič, Mazej 1, Svečko 1, Tajnik 3, Zulić 3, Frankovič 3, Krabonja N. 4, Tomić I. 5, Pajt 5, Aleksić 5, Šiljeg 5 in Jagodič 10. 
Izključitve: 4 minute. Sedemmetrovke: 5/8 
Trener: Ivan Simonović

Mladinci Gorenja so na domačem igrišču premagali goste iz Velike Nedelje z visoko razliko, ki je pred iztekom igralnega časa znašala celih 30 zadetkov. Začele so osice s silovito obrambo, dobro formo v vratih je pokazal Golec, ki je v prvih 30. minutah zbral 9 obramb. Rumeni so na lahek način zadevali iz protinapadov in tako povečevali svojo prednost. Gosti so igrali prepočasi in le na trenutke so imeli kontrolo v napadu, ampak v obrambi enostavno niso bili na ravni osic. Velenjčani so na odmor odšli z zalogo 21 zadetkov in tekma je bila odločena že po koncu prvega dela. V nadaljevanju srečanja ni bilo sprememb v igri. Domači so začeli v napadu in imeli so igralca več, kajti ob samem izteku prvega polčasa je bil izključen gostujoči igralec Hržič. Osice so takoj dvakrat zadele in povišale prednost na +23. Pri Velenjčanih so na parket stopili vsi igralci, Golca je v vratih zamenjal Turinski in zbral 6 obramb v 16. minutah. Gosti so imeli na razpolago le eno menjavo v polju in niso mogli spremljati visokega ritma, ki so ga domači narekovali vseh 60 minut. V pavzi med polčasoma je igrišče zaradi zdravstvenih težav zapustil kapetan ekipe Tajnik. Potem je, v prvi tretjini drugega polčasa prišlo do težje poškodbe pri osicah. Igralec Aubreht Gašper je ob padcu v obrambi utrpel zlom koželnice in tekma je bila prekinjena. Zdravstvena služba je takoj odreagirala in poskrbela za poškodovanega igralca. Tekmo so osice končale na podoben način, kot so jo tudi začele in vpisale dve novi točki. 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me