Show menu

Naše ose doma nadigrale rokometaše MRK Krka

5. 12. 2015

V Rdeči dvorani smo spremljali dvoboj 13. kroga 1. NLB Leasing lige, nasprotnik naših os pa so bili tokrat igralci MRK Krka.


Omeniti velja, da smo današnjo tekmo začeli z manjšo spremembo kadra. Do spremembe je prišlo v začetku tega tedna, ko se je vodstvo kluba sestalo in odločilo, da Gregor Cvijić ostaja trener RK Gorenje Velenje, dosedanjega kapetana Nika Medveda pa je v tej vlogi zamenjal Staš Skube.

 

Na dvoboju, ki sta ga tokrat sodili hrvaški sodnici, so z igro pričeli gostujoči igralci in akcijo zaključili z uspešno izvedeno sedemmetrovko Jerneja Papeža. Naši fantje so v naslednjem napadu izenačili in nato še z dvema zaporednima goloma povedli s 3:1. Ose se pri tem niso zaustavile, dosegle so še dva gola in prisilile gostujočega trenerja, da je ukrepal z minuto odmora. Ukrep je deloval le začasno (Krkaši so znižali na minus dva), saj so naši fantje ponovno pobegnili na večjo razliko, tokrat na pet golov prednosti (8:3). Osem minut pred koncem prvega dela so naši povedli že z osmimi zadetki prednosti (14:6). Rokometaši iz Novega mesta so do konca polčasa rezultat znižali na 17:10.

Naši fantje so drugi polčas odprli z odlično akcijo naveze Skube-Burić in tako ponovno povedli s plus 8 (18:10). Štiri minute kasneje smo, z golom novega kapetana Skubeta, prvič povedli z dvomestno razliko, in sicer z 21:11. Po treh četrtinah tekme je prednost naših fantov narasla že na plus 12 (28:16) in vse je kazalo na to, da bomo doma dosegli še eno zanesljivo zmago. To se je tudi uresničilo, saj se je rezultat na semaforju po zadnjem žvižgu sodnic ustavil pri rezultatu 34:24.


Prva strelca Velenjčanov sta bila Mario Šoštarič in Senjamin Burić, ki sta zadela vsak po šestkrat.

 

Gregor Cvijić''Danes je bila naša obramba zadovoljiva, končni rezultat na semaforju je pozitiven in odnos moči na igrišču prav tako. Danes sem tako lahko zadovoljen.''

 

Senjamin Burić: ''Po izpadu iz Evrope smo se morali danes psihološko dvigniti. Odigrali smo obrambo, kot nas je krasila na tekmah pred dvobojema z Danci. To je danes tudi presodilo, da je bil na koncu rezultat takšen kot je bil. Takšno igro moramo pokazati tudi v četrtek na pokalni tekmi proti Celju, saj bomo le tako lahko napredovali.'' 


1. NLB Leasing, 13. krog
RK Gorenje Velenje: MRK Krka 34:24 (17:10)
Velenje, Rdeča dvorana, 400 gledalcev, Sodnici Helena Crnojević in Emina Kostecki-Radić
Gorenje Velenje: B. Burić (7 obramb), Ferlin (9 obramb); Božović, Cehte 2, Medved 3, S. Burić 6, Ovniček 3, Szyba 2, Skube 2, Golčar 3, Šoštarič 6, Kleč 3, Gams, Ratajec 1, Nosan 3, Bečiri
Krka: Baznik (7 obramb), Jeraj; Rašo 2, Jurečič 4, Lavrič 1, Didovič 2, Okleščen 1, Pršina, Irman 3, Jakše, Kovačič 1, Rašo, Furdi 1, Papež 5, Orlič 4, Klobčar
Sedemmetrovke: Gorenje 0 (0); Krka 4 (5)
Izključitve: Gorenje 10 min; Krka 6 min


Naslednja tekma naših fantov je že prihodnji četrtek, 10. decembra, ob 18.00, ko odhajamo na tekmo pokala Slovenije v dvorano Zlatorog v Celje. 


RK Gorenje Velenje se zahvaljuje vsem tistim posameznikom, ki so danes prišli v Rdečo dvorano in podprli dobrodelnost. Srčno upamo, da se vas bo na prihajajočih dveh tekmah zbralo še več, saj bomo tako lahko na otroške obraze pričarali še več nasmehov. 


Skupaj smo močnejši! Črno-rumeno, kot eno! 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me