Show menu

V pokalu Slovenije derbi s Celjem

2. 11. 2015
Danes je bil na sedežu Rokometne zveze Slovenije žreb parov 1/16 finala pokala Slovenije. Po prostem prvem krogu, kjer se je pomerilo samo 10 ekip, smo bili avtomatsko uvrščeni v 1/16 finala pokala Slovenije. Preteklo sezono smo v tem tekmovanju igrali v finalu zaključnega turnirja, kjer pa smo morali na spektaklu v Portorožu priznati premoč Celjanov.  

Dopoldne se je na Rokometni zvezi Slovenije izvedel žreb, ki nam je v 1/16 pokala Slovenije namenil ekipo RK Celje Pivovarna Laško, s katero smo se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat (Super pokal in 1. NLB leasing liga). 
V tem delu tekmovanja se igra samo ena tekma, in glede na to, da sta preteklo sezono obe ekipi igrali v finalu, je današnji žreb določil, da nas dvoboj s Celjani čaka 9. decembra 2015 v Celju. 

Naš trener, Gregor Cvijić, je ob tem povedal: ''Tokrat se bosta srečali dve ekipi, ki sta se lansko leto pomerili v samem vrhu tekmovanju, v finalu. Nek čar tega pokala je prav to, da se tudi favoriti oz. boljše ekipe lahko srečajo že pred samo končnico. 

Z našega vidika je do pokala še dolgo, vmes moramo odigrati še veliko tekem, tako v domači 1. NLB Leasing ligi, kot tudi v ligi EHF, tako da se bomo šele v decembru zares začeli ukvarjati z današnjim žrebom in se pripravljati na našega nasprotnika – RK Celje Pivovarna Laško.'' 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se