Show menu

Mlajše ose aktivne tudi zadnji vikend v novembru

30. 11. 2015
Naše mlajše ose imajo za seboj nov vikend tekem, aktivnih je bilo vseh šest kategorij mlajših selekcij. Fantje so zabeležili tri zmage in doživeli tri poraze. 

Mlajši dečki B
RK Arcont Radgona : RK Gorenje Velenje 5:24 (3:12) 
RK Arcont Radgona Krancelbinder, Rantaša, Hribar, Perša, Vinković 1, Maier 1, Kutoš 2, Šadl 1, Paldauf, Horvat, Peterka Izklučitve: 0min 7-m: / Rk Gorenje Velenje Turinski, Miklavžina, Blažinčič, Cesar 4, Potočnik 2, Juršič 7, Plešnik 2, Zupan, Nunić 2, Hribar, Sopotnik, Horvaat 3, Puklič 2, Guček 1, Antlej 1 Izključitve: 0min 7-m: /
Trener: Saša Mijatović

V Radencih so mladi fantje odigrali tekmo 7. kroga in dosegli svojo 7. zmago te sezone. Slab začetek z veliko nervoze, saj so osice zabile prvi gol šele v 5. minuti. Potem je vse skupaj steklo v napadu in prednost se je stopnjevala. Fantje so še enkrat prikazali borbeno igro od prve do zadnje minute!

Mlajši dečki A 
RK Arcont Radgona : RK Gorenje Velenje 5:29 (2:15)
RK Arcont Radgona Peterka, Krincelbinder, Maier, Vinkovič, Perša 1, Hribar, Kutoš 2, Šadl, Cartl 2, Orgonč, Serec Izključitve: 2min 7-m: / Rk Gorenje Velenje Kamenicki 4, Mlivić 1, Cvijetinović 4, Petrović 2, Bandalo-Magrič 1, Pandol, Škrobot 1, Bizjak 2, Sitar 1, Rednjak 2, Stropnik, Zulić 5, Hojnik 2, Juršič 1, Cesar 3 
Izključitve: / Sedemmetrovke: / 
Trener: Saša Mijatović

Fantje mlajših dečkov A so tekmo začeli maksimalno zbrano, brez napak in naredili delni rezultat 0:10. Do zadnjega sodniškega žvižga fantje niso popuščali in so korektno odigrali vseh 40 minut. Dobra igra vseh fantov, saj so se vsi fantje vpisali med strelce razen Stropnika, ki je utrpel rahlo poškodbo.
Starejši dečki B
RK Jeruzalem Ormož : RK Gorenje Velenje 32 : 19 (14 : 10)Trener: Aleš Dolinšek 

Tokrat so se osice odpravile na gostovanje v Ormož. Na začetku je kazalo na dobro in izenačeno tekmo. V 13. minuti je bilo poravnano na sedem, nato pa si je Radšel zlomil levo roko. Od takrat je šlo osicam samo še navzdol. Do polčasa so si priigrale štiri gole zaostanka. V drugem polčasu si je gleženj zvil še vratar Verboten in po tem sta sledili še dve lažji poškodbi, ki stao dokončno vzeli vse upe za boljši rezultat. Na koncu so se Ormožani veselili dveh novih točk. Za vse to pa bi posredno okrivil (trener) tudi sodnika, ki sta dopuščala na trenutke nevarno igro nasprotnika in sta na koncu pokazala nasprotni ekipi samo štiri izključitve in pa deset sedemmetrovk! Že v četrtek imajo osice odločilno tekmo z vrstniki iz Slovenj Gradca.

Starejši dečki A
RK Velika Nedelja Carrera opt. : RK Gorenje Velenje 21:28 (8:16) 
RK Gorenje Velenje: Bizjak, Oblak, Štefl , Radivojevič, Pongrac 7, Ring 2, Avbreht 2, Hojnik 5, Brunšek, Kurtaj 2, Mazaj 4, Bandalo-Magrič 4, Ograjenšek 2, Husejnovič. 
Sedemmetrovke: 2/2 Izključitve: 10 min
Trener: Robi Lainšček 
Starejši dečki A so v enajstem krogu gostovali pri vrstnikih iz Velike Nedelje. Mlade osice so tekmo pričele zelo borbeno in zavzeto. Z agresivno obrambo so prisilile domačine v nekaj napak, hitro povedle za pet zadetkov 6:1 in ves prvi polčas narekovale tempo igre. V drugem polčasu so priložnost za igro dobile tudi vse preostale osice, ki so prav tako narekovale visok ritem igre. Tokrat bi izpostavil razpoloženega vratarja Husejnoviča, ki je kar nekajkrat zelo dobro posredoval.


Kadeti

RK Jeruzalem Ormož : RK Gorenje Velenje 27:23 (14:12) 
RK Gorenje Velenje: Glasenčnik, Jukič, Grudnik (8 obramba (1 x 7m)), Čretnik 1, Drobež 5, Grobelnik 2, Hrovat, Iršič 5, Jeromel, Komar 1, Krušnik, Pirmanšek, Podpečan Luka, Tajnik 5, Tratnik 4, Zupanič 
Sedemmetrovke: 1/2 Izključitve: 8 minut 
Trener: Klemen Luzar 
Škoda za izgubljene točke v Ormožu. Očitno še nismo na nivoju, da bi premagovali najboljše ekipe v državi. Pristop in borbenost sta bila na primerni ravni, v napadu smo lepo kombinirali, težave pa smo ponovno imeli z realizacijo in finalisti lanskega zaključnega turnirja so prišli do zmage. Bolj kot poraz, pa je zmotilo, da sodnika nista znala ustrezno odreagirati in zaščititi igralcev ob grobi igri domačinov - posledica tega je bila poškodba Grobelnika, ki v drugem polčasu ni mogel več nadaljevati srečanja.

Mladinci
RD Herz Šmartno : RK Gorenje Velenje 37:29 (18:12)
RD HERZ ŠMARTNO: Kurež in Poglajen U. v vratih, Urankar, Sadar, Poglajen P., Jerant, Katič, Žižek, Cirar 1, Pevec 2, Strmljan, Justin 7, Žurga 9, Ribarič 12.
Izključitve: 10 minut. Sedemmetrovke: 7/9
RK GORENJE VELENJE: Bungič (6 obramb), Turinski (2 obrambi) in Golec (2 obrambi), Svečko, Aubreht, Kretič 1, Frankovič 1, Tomić D. 1, Aleksić 1, Pajt 1, Krabonja S. 2, Krabonja N. 3, Jagodič 4, Šiljeg 4, Mazej 5, Tajnik 6.
Izključitve: 8 minut. Sedemmetrovke: 2/4
Trener: Ivan Simonović

Mladinci Gorenja so v Šmartnem pokazali zelo slabo predstavo in vknjižili nov poraz. Domačinom ni bilo težko v našo mrežo spraviti  37 zadetkov, kajti velenjske obrambe tokrat enostavno ni bilo. Že uvodoma je bilo jasno, da rumeni niso bili pripravljeni resno odigrati tekme. Zaspanost se je iz začetnega napada prenesla v obrambne vrste in, ne glede na cono, ki so jo rumeni poskusili postavit, rešitve za napade domačih Velenjčani niso imeli. Osice so se v priključku držale do sredine prvega dela (11:10), potem pa je sledila serija tehničnih napak in neumno zapravljenih strelov, kar so domači kaznovali iz protinapadov. Polčas se je končal z zaostankom osic za 6, čeprav bi lahko zaostanek bil še večji. Minute odmora niso pomagale prav nič in ekipa je v nadaljevanju igrala vse bolj raztrgano in neodgovorno. Po eni uri tekme so osice zbrale 17 tehničnih napak in 25 zapravljenih strelov, kar v končnem seštevku pomeni 42 zapravljenih žog!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me