Show menu

V osje gnezdo prihaja tudi Matjaž Brumen

27. 11. 2015

Kot je bilo moč opaziti, v RK Gorenje Velenje v zadnjem obdobju pospešeno sestavljamo koščke mozaika, imenovanega članska ekipa sezone 2016/17.

 

Po podaljšanju pogodb z nekaterimi igralci, ki so že v našem klubu (Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Rok Golčar, Janez Gams, Vid Levc, Gal Cirar), in podpisu dveletne pogodbe s srbskim krožnim napadalcem Alemom Toskićem, lahko sedaj v osjem gnezdu tudi uradno pozdravimo 33-letnega levorokega Ljubljančana Matjaža Brumna, ki se nam bo pridružil v juliju 2016 in bo z nami ostal vsaj dve leti. Desno krilo, ki je v preteklosti igralo tudi za RK Cimos Koper, v Velenje prihaja iz makedonskega Vardarja.

 

Matjaž o svojem prihodu v Velenjski klub pravi: ''Gorenje Velenje je klub, ki mi je že od nekdaj predstavljal perspektivno sredino v slovenskem rokometu. Moj cilj in motiv je igrati v klubih, v katerih lahko izpostavim svojo igro, imam vidno vlogo in pripomorem k napredku ter odmevnejšim rezultatom. Cilj prihodnje sezone je nedvomno osvojitev naslova državnih prvakov, želja pa je seveda tudi igranje v Ligi prvakov,'' ob tem pa dodaja, da sedanjo ekipo os že pozna: ''Ekipo Gorenja Velenja dobro poznam, gre predvsem za mlade, nadarjene igralce, ki imajo veliko potenciala. S trdim, strokovnim in discipliniranim delom lahko od njih pričakujemo veliko. Z Alemom Toskićem bova z izkušnjami pripomogla k nadgradnji celotnega kolektiva. Mislim, da težav pri vključitvi v ekipo ne bo, saj se je lažje vklopiti v ekipo slovenskega, zame domačega, okolja, kakor v ekipo v tuji državi. Ob tem bi se rad zahvalil celotnemu klubu, predvsem trenerju Gregorju Cvijiču, direktorju Mateju Avanzu in ostalemu vodstvu za korektnost pri sodelovanju in sprejetju v kolektiv.''

 

Matej Avanzo, direktor kluba, je ob potrditvi prihoda Matjaža Brumna povedal: ''V RK Gorenje Velenje vzporedno z mnogimi marketinškimi dejavnostmi in željo po čim boljših rezultatih v naslednjih mesecih pospešeno sestavljamo tudi ekipo za sezono 2016/17. Naša najnovejša okrepitev je izkušeni krilni igralec Matjaž Brumen. Ta bo od julija 2016 član našega kluba, z nami pa je podpisal dveletno pogodbo. Zelo nas veseli, da smo po Alemu Toskiću v Velenje pripeljali še enega vrhunskega rokometaša, ki se je že ničkolikokrat dokazal kot nepopustljiv borec, hkrati pa bo dvojec, ki trenutno še igra v skopskem Vardarju, z izkušnjami dal našemu moštvu dodatno psihološko trdnost.«

 

MATJAŽ BRUMEN

Datum rojstva: 23.12.1982 (33 let)

Kraj rojstva: Ljubljana

Država: Slovenija

Višina: 190 cm

Teža: 90 kg

Igralna pozicija: Desno krilo

 

Veseli smo, da lahko v svojih vrstah pozdravimo Matjaža Brumna in se veselimo prihodnje sezone, ko bo oblekel črno-rumeni dres.

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me