Show menu

Na Dansko po zmago s petimi goli razlike

26. 11. 2015

V nedeljo, 29.11.2015, naše fante čaka povratna tekma pokala EHF, in sicer na Danskem pri ekipi Team Tvis Holstebro.Prvi dvoboj smo z dansko ekipo odigrali prejšnjo nedeljo v Rdeči dvorani v Velenju, kjer so bili žal uspešnejši Danci, ki so zmagali s štirimi zadetki prednosti (25:29).

 

Naše ose tako v prihajajočem vikendu čaka zahtevno delo, saj morajo za napredovanje zmagati s petimi goli razlike. V prejšnji sezoni smo se z Danci že pomerili v četrtinalu in, prav tako kot letos, povratno tekmo odigrali na Danskem. Aprila letos smo pri njih zmagali z enim golom razlike (30:31), tokrat pa bo za napredovanje potrebno dodati še štiri zadetke več.

Pri tem je, tako kot vedno, tudi tokrat optimističen pomočnik glavnega trenerja velenjskih os Marko Oštir,ki pravi: "Pred nami je odločilna tekma za uvrstitev v skupinski del pokala EHF. Holstebro smo v nedeljo  spoznali tudi v živo, na parketu v Velenju. Gotovo nas na Danskem čaka težka tekma, ampak jaz verjamem v naše fante in vem, da se bomo na koncu veselili mi."

Niko Medved,ki bo ekipo na Dansko popeljal kot kapetan, se zaveda, da nas čaka težko delo, a, tako kot Marko, verjame v ekipo in v to, da lahko Dance presenetimo ter jih premagamo z zadostno prednostjo za napredovanje: "Na zadnjih dveh tekmah, proti Holstebroju in proti Ribnici, je bila naša igra daleč od pričakovanega in željenega. Sedaj je na nas, da zopet preklopimo na tisto zmagovalno mentaliteto, saj na Dansko vsekakor ne odhajamo z belo zastavo. Prepričan sem, da, v kolikor bomo tisti pravi, imamo realne možnosti, da si priborimo skupinski del v Pokalu EHF. Vsekakor pa moramo za dosego tega cilja pokazati veliko boljšo igro kot na prvi tekmi proti Dancem v Rdeči dvorani."

 

Dvoboj naše in danske ekipe bo v nedeljo, 29. novembra 2015, ob 13.00, sodila pa ga bosta Georgi Doychinov in Yulian Goretsov, oba iz Bolgarije. 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me