Show menu

Danes v težkem boju padla tudi Ribnica

25. 11. 2015

Danes so bile ose na gostovanju v Ribnici, kjer so se ob 19.00 pomerile proti RD Riko Ribnica in zabležile novo zmago.

Sredino tekmo so tokrat odprli Velenjčani, ki so z gostitelji prvih nekaj minut igrali »gol za gol«, čemur je v 7. minuti sledila sedemmetrovka Patrika Lebana (4:4). V 10. minuti so domačini danes prvič povedli s 6:5, a je hitro, v 11.  minuti, sledil odziv Gorenjevega trenerja Gregorja Cvijiča, ki je vzel minuto odmora, da bi zbral fante, vendar večjega efekta žal ni dosegel. Takoj za tem je namreč Ferlinovo mrežo zatresel Blaž Nosan in vodstvo Ribnice povečal na +3 (8:5).

S hitrimi protinapadi je nato na naši strani uspelo zadeti Ratajcu in Gamsu, ki sta s tem znižala prednost domačinov. Nasprotniki so uspeli predvideti naše poteze in so tako prvi polčas narekovali ritem igre, v 18. minuti je bil tako rezultat  11:8 v prid Ribničanov.

Ob slabši predstavi naših os, so nasprotniki v 25. minuti vodili že za +4 (14:10), naši fantje pa so jih le stežka lovili. Zadetek Roka Golčarja 4 minute pred koncem prvega polčasa je sicer znižal zaostanek naših na -2 (14:12), a so se domačini takoj vrnili z golom Jana Grebenca. Nekaj sekund pred koncem prvega polčasa je Janez Skušek s sedmih metrov premagal našega Klemna Ferlina, ki je danes zbral 6 obramb. Prvi polčas se je tako končal z delnim rezultatom 15:12 v prid domačinov.

 

V osjih vratih je Benjamin Burić zamenjal Klemna Ferlina, drugi polčas pa so v nasprotju s prvim odprli domačini. Že v 1. minuti igre se je resneje poškodoval naš, v prvem polčasu izvrsten, Janez Gams, ki je moral obiskati zdravnika. Za tem je na parket stopil Rok Ovniček in takoj dosegel svoj prvi zadetek za 16:14. V 35. minuti so imele ose priložnost za sedemmetrovko, ki pa jo je Mariu Šoštariču ubranil domači vratar Jošt Perovšek. V 40. minuti smo imeli na parketu 2 igralca manj, saj sta bila izključena tako Staš Skube, kot tudi Michal Szyba, kar so domačini seveda dobro izkoristili in v 42. minuti vodili za +4 (20:16). Petnajst minut pred koncem drugega polčasa je v igro znova stopil Janez Gams, ki je danes pokazal izjemno borbenost, igro os pa je v drugem delu tekme poživil predvsem, danes razpoložen, Rok Ovniček.
Na današnjem srečanju je mrežo črno-rumenih dvakrat zatresel tudi Gorenjev posojeni igralec Andris Celminš, ki je v Ribnico prišel pred enim mesecem.

Našim fantom se je proti koncu tekme uspelo Ribničanom precej približati, v 52. minuti pa je Staš Skube s svojim 4. golom danes uspel rezultat izenačiti na 23:23, minuto za tem pa tudi povesti za +1 (23:24). Z zadetkom Gamsa smo 5 minut pred koncem tekme povedli s  plus 2 (23:25), svoje pa je v vratih dodal tudi Benjamin Burič, ki je danes zbral 10 obramb.

Končni rezultat je bil 24:27 v prid našim osam in tako domov znova odhajamo z dvema, tokrat težko priigranima, točkama v žepu.

 

Gregor Cvijić: ''Najprej bi se rad opravičil našim navijačem, ki so nas prišli spodbujat - tako za danes, kot tudi za nedeljo. Fantje niso igrali tako, kot se za velenjski klub spodobi. V prvem polčasu nikakor nismo bili na zadovoljivi ravni, fantje se niso borili za barve kluba. V drugem delu današnjega dvoboja je bilo bolje in na koncu smo tudi zmagali. Verjamem, da bomo lahko na Danskem odpravili težave, s katerimi se soočamo, in premagali nasprotnika s petimi goli razlike, kolikor je potrebno za napredovanje.''

 

Benjamin Burić: ''Vsi vemo, kako se Ribnica pripravi na ekipe kot smo mi, Celje in Maribor. Danes so pokazali, kako se bori za klub, mi pa smo danes kakovostno igrali samo v zaključku tekme. Na takšen način ne bomo zmagali niti na Danskem. Sedaj imamo do nedelje čas, da te napake odpravimo in proti Holstebroju zaigramo kot znamo ter zmagamo za napredovanje.''

1. NLB Leasing liga, 11. krog

RD Riko Ribnica : RK Gorenje Velenje 24:27 (16:13)

Ribnica, ŠD Ribnica, 200 gledalcev, sodnika Brstin Kavalar in David Leskovec

Ribnica: Perovšek (11 obramb), Grebenc; Leban 3, Fink 2, Celminš 2, J. Grebenc 5, Knavs, Henigman, Skušek 4, Pucelj 4, Abrahamsberg, Nosan 2, Kljun, Batinič 1, Atanasov, Košmrlj 1

Gorenje:Ferlin (6 obramb); Burić (9 obramb), Zaponšek; Božović 1, Cehte, S. Burić 2, Ovniček 4, Szyba 3, Skube 5, Golčar 2, Šoštarić 4, Kleč 2, Gams 3, Ratajec 1, Nosan, Bečiri

Sedemmetrovke: Ribnica 4 (5); Gorenje 1 (2)

Izključitve: Ribnica 10 min; Gorenje 8 min

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me