Show menu

Ta vikend samo tri tekme mlajših ekip

24. 11. 2015

V preteklem vikendu so od vseh mlajših kategorij samo tri ekipe odigrale svoje tekme, in sicer so bili to mladinci, kadeti ter mlajši dečki A.


Medtem, ko so se mladinci podali na gostovanje k sosednjemu Slovenj Gradcu, je kadetsko ekipo doma prav tako čakal dvoboj s Korošcim mlajši dečki A pa so gostovali pri Gorišnici.

Dvoboja starejših dečkov A in B proti RK Slovenj Gradec 2011 sta prestavljena na začetek decembra, prav tako pa je prestavljen tudi dvoboj mlajših dečkov A proti Pomurju.


Mladinci
RK Slovenj Gradec 2011 :
RK Gorenje Velenje 34:32 (17:18)
RK Slovenj Gradec 2011: Grešovnik in Sedovnik v vratih, Syla, Bulovič Ž., pavlič, Lončar, Brunšek, Štalekar, Lužnik 2, Vižintin 2, Marzelj 2, Dujmovič 3, Orter 4, Bulovič J. 4, Banfro J. 5, Banfro F. 12.
Izključitve: 8 minut
Sedemmetrovke: 4/5
Rdeči karton: Orter 60.
RK Gorenje Velenje: Bungić (3 obrambe), Turinski (8 obramb) in Golec(/) v vratih, Frankovič, Pajt, Krabonja S., Svečko, Aleksić 1, Šiljeg 2, Tomić D. 3, Krabonja N. 3, Tajnik 4, Špende 4, Mazej 6, Jagodič 9.
Izključitve: 10 minut.
Sedemmetrovke: 6/8

Trener: Ivan Simonović

Pred samim začetkom tekme smo obudili tudi en lep spomin in posneta fotografija je pravi dokaz temu. Pred 11. leti je namreč igralec Slovenj Gradca - Pavlič Mitja - dobil v roke dres PSG-ja s številko 14 (nosil jo je sedanji trener Ivan Simonović). Danes, 11 let kasneje, je Mitja kapetan mladinske ekipe SG 2011 in prišel je pravi trenutek za spominsko sliko dveh rokometašev, enega aktualnega in drugega, ki sedaj igra le še s klopi.

Mladinske osice že drugič sklonjenih glav proti Slovenj Gradcu 2011. 
Gostovanje Velenjčanov na koroškem je zaznamovala bleda predstava predvsem v obrambi, ker so dovolili nasprotniku, da zabeleži 34 zadetkov. Tudi domače moštvo ni bilo čvrsto v obrambi, lahko smo gledali igro brez obrambnih akcij in posledično brez veliko uspešnih obramb vratarjev. Rumeni so imeli dober del tekme vodstvo enega ali dveh zadetkov. V sredini prvega dela so si osice priigrale prednost 3 zadetkov pri 7:10. Po minuti odmora so domači sicer znižali razliko na gol, vendar je sledil hiter odgovor Velenjčanov in razlika 3 zadetkov je bila ohranjena. Proti koncu igre v prvem polčasu je domačim uspelo, ob izključitvi Tomića,  razliko znižat na -1. Nadaljevanje ni prineslo potrebne spremembe v igri osic. Igralci Gorenja so bili znova neodločni in preveč popustiljivi v obrambi. Razigral se je Filip Banfro, ki je bil z 12 goli strelec tekme. Ob zelo slabem sodniškem kriteriju, ki je vseskozi dopuščal pregrobo in nešportno igro domačinom, je prednost Slovenjgradčanov narasla na +4 (30:26). Po minuti odmora so osice krenile v svoj zadnji poskus, da se rezultatsko priključijo in končno prebudijo iz spanca. Kmalu je bila, z delnim izidom 3:0, tekma znova odprta. Žal je bil to zgolj kratek nalet osic, ki se je hitro ustavil. Pri izidu 32:31 Velenjčanom ni uspelo izenačit, domači so le izkoristili ponujeno in z dvema zaporednima zadetkoma odločili zmagovalca. Rumeni so uspeli zadeti zadnjič na tekmi in tako že drugič izgubili proti istemu nasprotniku, z isto razliko 2 zadetkov. 

Kadeti
RK Gorenje Velenje : RK Slovenj Gradec 2011  32:17 (15:6)
RK Gorenje Velenje: Glasenčnik, Jukič, Grudnik, Čretnik 2, Drobež 3, Grobelnik 10, Iršič 5, Jeromel 1, Komar, Krušnik 1, Pirmanšek 1, Podpečan Luka, Špiljak 3 (1), Tajnik 1, Tratnik 3, Zupanič 2
7-metrovke: 1/2
Izključitve: 8 minut
Trener: Klemen Luzar

Sama priprava na tekmo, pristop in vložek energije, so bili tokrat povsem drugačni kot na tekmi prejšnjega kroga v Radgoni, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu. Sicer smo imeli v igri nekaj padcev, vendar je to, za to starostno kategorijo, povsem razumljivo. V obrambi smo delovali solidno, nekaj težav smo imeli pri tranziciji, ob boljši realizaciji pa bi lahko bila razlika na koncu še višja. V igro so ponovno vstopili vsi igralci ter se, razen dveh, tudi vsi vpisali med strelce.


Mlajši dečki B

RD Moškanjci-Gorišnica : RK Gorenje Velenje 10:37 (6:16) 
RK Moškanjci Gorišnica: Brodnjak, Žuran, Trunk Gal 3, Trunk Nejc 4, Kokol, Visenjak, Žnidarič 3, Timarac, Valenko 
Izključitve: 4min 
Sedemmetrovke: 0/1 
RK Gorenje Velenje: Hribar, Širovnik, Cesar 12, Turinski, Stropnik, Juršič 5, Guček 2, Antlej 3, Puklič 6, Horvat 7, Nunič 1, Miklavžina, Blažinčič, Plešnik, Zupan 1 
Izključitve: 0 min 
Sedemmetrovke: 2/2
Trener: Saša Mijatović

Tekma naših najmlajših osic se je odvijala v Gorišnici, kjer so osice zabeležile novo zmago. V prvem polčasu so pri rezultatu 2:3 naredili fantje delni rezultat 0:6 in tako stopnjevali dobro igro do konca polčasa. Drugi polčas se je odlično začel za naše fante, saj so s trdno igro v obrambi prihajali do lahkih zadetkov iz protinapadov. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, ki so jo tudi lepo izkoristili. Tako ostajajo naši najmlajši neporaženi tudi na 6. tekmi! Čestitke!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me