Show menu

V Velenju pozdravili pokal evropskega rokometnega prvenstva

24. 11. 2015

Poljska bo od 16. do 31. januarja 2016 gostila Evropsko rokometno prvenstvo, na katerega so se uvrstili tudi slovenski rokometaši. To pomeni, da se nam ponovno obetajo napeti in razburljivi trenutki, ko bomo skupaj z odličnimi športniki dihali v pričakovanju vrhunskih rezultatov.

 

Rokometna zveza Slovenije in Veleposlaništvo Republike Poljske s svojimi aktivnostmi že pripravljata slovenske navijače na prihajajoči rokometni praznik. Ena izmed aktivnosti je bila tudi možnost, da se slovenski ljubitelji (navijači) rokometa v živo srečajo s trofejo oziroma prestižno nagrado, ki jo bo dobil zmagovalec evropskega rokometnega prvenstva. V torek, 24. novembra 2015, je tako tudi v Velenje prišel pokal EP 2016.

 

Skupaj s pokalom je v Velenje prišla tudi delegacija predstavnikov evropskega rokometnega prvenstva. Pridružili so se nam: gospod Pawel Czerwinski (Veleposlanik Republike Poljske v Sloveniji), gospod Klaudiusz Sevkovic (član uprave Poljske rokometne zveze in predstavnik organizacijskega odbora EP 2016 na Poljskem), gospod Andrzej Baborowski (predsednik uprave prizorišča dogodka v Vroclavu in predstavnik organizacijskega odbora EP 2016 na Poljskem), gospa Bogumiła Płachtej Pavlin, Veleposlaništvo Republike Poljske v Sloveniji, gospod Goran Cvijič (generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije) in gospod Polde Kalin (Rokometna zveza Slovenije).

 

Delegacija se je najprej, skupaj s predstavniki naše članske ekipe, odpravila na Mestno občino Velenje, kjer jih je prijazno sprejel županov kabinet, s podžupanom Petrom Dermolom in članom upravnega odbora RK Gorenje Velenje Iztokom Morijem na čelu. V velenjski občini je prizadevanje za šport in kulturo na visokem mestu prioritet in današnji obisk poljsko-slovenske delegacije je to le še potrdil.


Temu je sledil obisk ene izmed velenjskih osnovnih šol - OŠ Šalek, kjer so pokal skupaj z ravnateljico šole, Ireno Poljšek Sivka, sprejeli osnovnošolski otroci. Navdušenje nad pokalom je bilo veliko in prepričani smo, da bodo otroci z veseljem spremljali slovenske reprezentante, ko se bodo ti borili za zlato odličje januarja na Poljskem. Osnovnošolci so znova pokazali, da so navdušeni nad rokometom in nad našimi rokometaši, saj druženja, avtogramov in ''selfijev'' ni manjkalo.

 

Današnji obisk smo zaključili v Mercator centru Velenje, kjer so se delegaciji in našim članskim igralcem pridružili tudi predstavniki turistične agencije Kompas in njihove hostese (oblečene v majčke slovenske rokometne reprezentance), ki so med mimoidočimi izvajale promocijo pokala evropskega rokometnega prvenstva. Obiskovalci centra so bili nad pokalom navdušeni, tako najmlajši, kot tudi starejši, se z njim fotografirali in s ponosom obljubili, da si bodo tekme na Poljskem tako v živo, kot seveda tudi preko malih ekranov, z veseljem ogledali.

 

Po današnjem dnevu je svoje vtise strnil Mario Šoštarič: ''Mislim, da je bila današnja promocija uspešna. Predstavili smo pokal za katerega se bomo borili na januarskem evropskem rokometnem prvenstvu. Bili smo na Mestni občini Velenje, v Mercatorju, pokal pa smo odnesli pokazat tudi našim najmlajšim navijačem, ki so bili bližnjega srečanja z nami in pokalom zelo veseli. Poljski predstavniki delegacije so bili z odzivom otrok in obiskovalcev centra zelo zadovoljni in veseli jih , da smo se v klubu tako zelo potrudili pri promociji rokometa in samega prvenstva. Danes sem tudi sam začutil to energijo in komaj čakam, da se evropsko rokometno prvenstvo tudi zares začne.''

 

Trofeja evropskega rokometnega prvenstva na Poljskem 2016 je nato, skupaj z delegati odpotovala v Celje, nekatere ose pa jo bodo že januarja spet videle v živo, ko se bodo, skupaj z ostalimi predstavniki slovenske rokometne reprezentance, borile za njeno osvojitev.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me