Show menu

Mlajše kategorije tudi ta vikend uspešne

17. 11. 2015


Mladinci
RK BREŽICE 
: RK GORENJE VELENJE 31:30 (13:14) 
RK Gorenje Velenje:
Bungič (7 obramb) in Turinski (7 obramb); Krabonja S., Svečko, Zulič, Tomić I., Tomić D., Frankovič, Aleksić 1, Pajt 1, Šiljeg 3, Jagodič 3, Krabonja N. 4, Mazej 4, Tajnik 6, Špende 8. 
Izključitve: 8 minut Sedemmetrovke: 1 (4)
Trener: Ivan Simonović
RK BREŽICE: Maluz v vratih, Rožman, Cerjak Jurij, Škoba, Cerjak Jakob, Jagrič, Kranjec, Derenda 1, Baznik 2, Sikošek 2, Kovač 3, Matjašič 3, Šuler 6, Tomše 7, Rožman 7. Izključitve: 8 minut. 7 m: 2/2

Osice so doživele drugi poraz v letošnji sezoni. V izenačenem boju za točke je bila boljša ekipa RK Brežic, ki je v končnici tekme imela več športne sreče ter zasluženo zadržala obe točki doma. Začetek je bil na strani domačih, ki so imeli uvodno vodstvo 3:1, kasneje 5:3. Osice so zapravile v tem delu igre 2 kazenska strela, kasneje pa še tretjega v prvih 20 minutah igre. Kljub slabem izkoristku z linije 7 m in slabi formi vratarjev rumeni so bili boljši nasprotnik na igrišču. Po nepotrebnem so tolerirani predolgi napadi domačinov in na trenutke nešportna igra posameznikov domačega moštva. Ob začetku drugega polčasa rumeni so okrepili obrambo in nasprotnika hitro kaznovali z protinapadi. Domačini niso spreminjali igre in z dolgimi napadi mučili obrambo osic. Tako so ob dvominutni odsotnosti Tajnika domači ušli na +2 (21:19). 8 minut kasneje je izključen bil še Mazej in takrat so domači naredili najvišjo prednost na tekmi, +4 pri 28:24. Znova so rumeni stopili še zadnjič na plin in dali vse od sebe da pridejo do točk. Pri izidu 30:29 osice so imele zadnji napad za izenačenje, vendar napad ni bil organiziran v popolnosti in osice so izgubile žogo, kar je nasprotnik kaznoval in rešil tekmo v svojo korist. Velenjčani so zadeli še enkrat ob izteku igralnega časa in točke so ostale v Brežicah. 

Kadeti: 
RK Arcont Radgona : RK Gorenje Velenje 18:21 (9:9) 
RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (8 obramb), Jukič, Grudnik, Čretnik 2, Drobež 4, Grobelnik 2 (1), Iršič 8 (1), Jazbec, Komar 2, Pirmanšek, Podpečan Leon, Podpečan Luka, Špiljak, Tajnik 3, Tratnik, Zupanič 
Sedemmetrovke: 3/4 Izključitve: 12 minut 
Trener: Klemen Luzar 

Tekmo smo slabo odprli in dovolili domačinom, da so se razigrali. Težave smo imeli z izključitvami in realizacijo kar je vodilo do nizkega izida ob polčasu. Tudi začetek drugega polčasa je bil podoben vendar smo v zadnji tretjini srečanja pokazali povsem drug obraz in z borbeno in disciplinirano igro prišli do zmage.

Starejši dečki A
HIB Liebenau : RK Gorenje Velenje 23:35 (10:17) 
RK Gorenje Velenje: Bizjak 2, Oblak 3, Štefl 2, Radivojevič, Pongrac 4, Ring 6, Avbreht 1, Hojnik 6, Brunšek 2, Mazaj 2, Bandalo-Magrič 4, Husejnovič, Ograjenšek 3. 
Sedemmetrovke: / Izključitve: 4 min 
Trener: Robi Lainšček

Ta vikend so mlade osice gostovale pri vrstnikih iz Graza (Avstrija). Osice so tekmo pričele zelo neodločno, saj so gostitelji hitro povedli in so bile osice do izida 8:8 ves čas v rezultatskem zaostanku. Takrat je sledila minuta odmora in po nekaj ostrih besedah so se osice zbrale in začele igrati tako kot znajo. Naredile so delni izid 7:0 in na odmor odšle z lepo prednostjo sedmih zadetkov. V drugem polčasu so priložnost za igro dobile vse ostale osice, ki mogoče drugače ne dobijo veliko priložnosti. Vendar pa nivo igre osic kljub menjavam ni padel nasprotno razlika je še narasla.

Starejši dečki B
RK Rače 
: RK Gorenje Velenje 31 : 23 (14 : 9) 
RK Gorenje Velenje: Mrkonjič 6, Zulič 5, Hudovernik 3, Šmigoc 3, Radšel 2, Šeliga 2, Lah 2, Verboten, Jovanovič, Hojnik, Flis, Kopušar. 
Izključitve: RK Rače 2 min, RK Gorenje Velenje 8 min 
Sedemmetrovke: RK Rače 3/4, RK Gorenje Velenje 3/5
Trener: Aleš Dolinšek

Ta vikend so se osice odpravile v Rače. Že od začetka so domačini tesno pokrili Šmigoca, tako da so imele osice veliko težav na takšno obrambno postavitev. Tudi vratarja sta se ustavila pri devetih obrambah, medtem ko sta jih imela domača vratarja sedemnajst. Tako se je razlika vztrajno povečevala. Ob polčasu je bilo -5, na koncu -8. Naslednja tekma bo ta vikend v Rdeči dvorani, ko pride v goste Slovenj Gradec. 

Mlajši dečki A
Rk Velika Nedelja Carrera Optyl : RK Gorenje Velenje 17:24 (7:12) 
Rk Velika Nedelja Carrera Optyl Mesarec, Kovačec, Šošter, Ozmec 4, Kocbek 1, Trstenjak, Kralj, Kosi 12, Kokol 
Izključitve: 0min Sedemmetrovke: 4/4 
Rk Gorenje Velenje: Stropnik 2, Hojnik 4, Kuster, Rednjak, Sitar, Bizjak 2, Škrobot 2, Pandol, Kamenicki 2, Bandalo-Magrič, Petrović 1, Cvijetinović 1, Zulić 5, Mlivić 4, Turinski, Cesar 1 
Izključitve: 2min Sedemmetrovke: 1/1 
Trener: Saša Mijatović

Peta tekma in četrta zmaga je tu.Tudi druga ekipa mlajših dečkov je odprla tekmo na fantastičen način in naši fantje so povedli 1:6. Trda obramba, nekaj dobrih obramb vratarja Pandola in tako so fantje zabijali enostavne gole iz protinapadov. Prednost so fantje obdržali do polčasa, katera je znaša 5 zadetkov. Veliko rotacij igralcev, sprememb na igralnih pozicijah in rezultat se je povečeval do zaključnega žvižga. Čestitke vsem fantom, saj so vsi stopili na igrišče. Čestitke si zasluži tudi igralec nasprotnega moštva Alen Kosi, kateri je dosegel 12 golov.

Mlajši dečki B
Rk Jeruzalem Ormož : Rk Gorenje Velenje 8:21 (2:13) 
Rk Jeruzalem Ormož Mesarec, Kovačec, Šošter, Kokol, Kocbek 3, Trstenjak 4, Kralj, Meško 1, Dogša 
Izključitve: 2min Sedemmetrovke: 2/3 
Rk Gorenje Velenje: Turinski, Miklavžina, Juršič 2, Cesar 5, Potočnik 4, Plešnik 1, Zupan, Nunić 2, Horvat 3, Puklič 2, Antlej 1, Guček 1, Stropnik 
Izključitve: 2min Sedemmetrovke: 1/1 
Trener: Saša Mijatović

Tekma, katera je bila odigrana v Veliki Nedelji, se je začela po željah naših mladih osic, saj so od prve minute začele "pikati" in rezultat na semaforju je že v 9.minuti bil 0:7. V drugem delu prvega polčasa se ni kaj dosti spremenilo, prednost je naraščala, fantje so prikazali superiorno igro tako v obrambi kot v napadu in smo zares vsi skupaj uživali v rokometni igri. Drugi polčas so v igro stopili fantje, kateri dobijo malo manj priložnosti in imajo tudi malo manj treningov za seboj. Prednost se je vseeno stopnjevala in zaslužena peta zmaga fantov. Še vedno neporažena ekipa v tekmovanju. Čestitke fantom!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me