Show menu

Mlajše kategorije odigrale dvoboje z Mariborom in Celjem

10. 11. 2015
Pretekli vikend so imele naše mlajše kategorije, naše mlade ose, tekme proti večnim rivalom iz Celja in Maribora. Mladinci ter mlajši dečki A in B so se pomerili proti Mariboru in bili vsi uspešni. Starejše dečke A in B pa je čakal dvoboj z Celjani, kjer so žal morali priznati premoč nasprotnikom.
Mladinci 
RK Gorenje Velenje - RK Maribor Branik 34 : 27 (18:11) 
RK Gorenje Velenje: Turinski (16 obramb), Golec in Bungič (po 1 obramba); Tomić D., Zulić, Frankovič, Tomič I. 1, Aubreht 2, Jagodič 2, Mazej 3, Krabonja N. 3, Špende 3, Aleksić 3, Tajnik 4, Šiljeg 4, Pajt 9. 
Izključitve: 6 minut. Sedemmetrovke: 7/7 
Trener: Ivan Simonović RK BRANIK MARIBOR: Rebevšek;, Vidovič, Mameršak, Vedlin 1, Rožej 1, Bedrač 2, Verdelj 2, Sever 3, Pernek 5, Kočar 6, Blažič 7. Izključitve: 8 minut Sedemmetrovke: 2/2 
Osice so prepričljivo premagale ekipo Branik Maribora v 4. krogu Druge državne mladinske lige. Po dokaj nervoznem začetku so domači uspeli s spremembo obrambe popolnoma spreobrnit potek srečanja sebi v prid. Obramba 3:2:1 je delovala solidno, vendar domači niso imeli razpoloženega vratarja in z vstopom Turinskega na gol so se zadeve bistveno popravile. Od izida 10:8 osice delajo serijo 8:1 in ob izteku polčasa bežijo nasprotniku na visokih + 9 (18:9). Mariborčani so nekoliko ublažili končni izid polčasa z dvema zadetkoma (18:11). Nadaljevanje je prineslo novi nalet osic in iz serije uspešnih obramb je razlika narasla na 10 (23:13) in kasneje na +11 (25:14). Sledile so številne rotacije z namenom ohranjevanja visokega ritma igre. Zamenjave so z zgolj individualnimi akcijami poskušale držati igro v svojih rokah, toda to je prineslo le zmedo in veliko hitro zapravljenih žog, katere je nasprotnik lepo izkoristil in 5 minut pred koncem tekme se nam je približal na 5 (31:26). To je bilo tudi vse, kaj več pa Mariborčani niso bili sposobni naredit. Ob fenomenalnem vzdušju na tekmi so osice zmagale po sistemu toplo – hladno. Razlika bi lahko bila zelo visoka, ampak mladost in neizkušenost so terjale svoj davek. Veseli nas vedno večje število gledalcev na tekmah mladinske ekipe, ki počasi postajajo naš standardni član prve postave! 
Kadeti, 11. november 
17.30 RK Gorenje Velenje - RK Celje Pivovarna Laško 
St. dečki A 
RK Gorenje Velenje - RK Celje Pivovarna Laško 21 : 37 (10 : 17) 
RK Gorenje Velenje
: Šeliga 5, Zulič 3, Šmigoc 3, Flis 3, Hojnik 2, Mrkaljevič 2, Lah 2, Mrkonjič 1, Kamenicki, Jovanovič, Koren, Hudovernik, Mlivič, Verboten, Kopušar. 
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 5/7, RK Celje PL 4/4 
Izključitve: RK Gorenje Velenje: 8 min, RK Celje PL 14 min 
Trener: Robi Lainšček 
Tekmo, v kateri odpovejo ključni igralci je nemogoče zmagati, še posebej proti ekipi, ki je bila danes nasproti mladim osicam. Napake so se vrstile tako v obrambi, kot v napadu. Razlika je rasla iz minute v minuto in tudi menjave niso prinesle poživitve v igri. Tako je bilo že ob polčasu sedem golov zaostanka. V drugem polčasu je nekaj svetlih žarkov zasijalo v obliki mlajših igralcev in tistih, ki drugače dobijo manj priložnosti. V soboto gredo osice v Rače, kjer bodo morale pokazati drugačen obraz, če bodo želele dobiti kakšno točko. 
St. dečki B 
RK Gorenje Velenje - RK Celje Pivovarna Laško 20 : 29 (11:10) 
RK Gorenje Velenje:
 Bizjak 1, Oblak, Štefl, Radivojevič, Pongrac 11, Ring 1, Avbreht 1, Hojnik 2, Brunšek 1, Kurtaj, Mazaj 3, Lah, Husejnovič, Bandalo-Magrič. 
Sedemmetrovke: 1/1 Izključitve: 6 min 
Trener: Aleš Dolinšek 
Tokrat so mlade osice na domačem igrišču gostile vrstnike iz Celja. Osice so tekmo pričele zelo bojevito. V obrambi so prikazale zelo agresivno igro, ki je mladim Celjanom povzročala kar nekaj preglavic pa tudi v napadu so žoge našle svoj cilj, tako da so mlade osice na odmor odšle z zadetkom prednosti 11:10. V drugem polčasu pa povsem druga zgodba. Osice so se ustrašile prednosti in začele grešiti. Obramba ni bila več tako agresivna in Celjani so vajeti tekme vzeli v svoje roke. Osice se niso znale umiriti in napak je bilo vse več. Tako, da so se zmage na koncu veselili gostje iz Celja. V domačih vrstah bi izpostavil tokrat razpoloženega Pongraca, ki je mrežo Celjanov zadel kar 11x. 

Ml. dečki A 
RK Gorenje Velenje - RK Maribor Branik 24:9 (10:4) 
RK Gorenje Velenje: Širovnik, Pandol, Bizjak 1, Škrobot 1, Juršič 3, Cvijetinović, Kamenicki 6, Bandalo-Magrič, Stropnik 2, Hojnik 4, Mlivić 1, Zulić 6, Petrović, Sitar Izključitve: 4min; Sedemmetrovke: 2/3 Rk Branik Maribor Žigart, Bergant, Čas, Visočnik, Robič 5, Brumen 1, Pavlec, Pungartnik 3, Krajnc, Svenšek, Tolevski, Perojč Izključitve: 8min Sedemmetrovke: 2/3 Trener: Saša Mijatović Tekmo so naši fantje odprli v nekakšnem krču, saj se je pri podajah in delovanju v obrambi videlo to, kar se je tudi na semaforju pokazalo (0:2). Sledila je minuta odmora, da se fantje "zbudijo" in začnejo igrati tako kot znajo. Do polčasa so naredili razliko šestih golov in lažje so zadihali. Drugi polčas so odločneje začeli naši domači igralci in prednost se je stopnjevala do konca tekme. Preveč zgrešenih strelov je bilo iz strani domačih igralcev, na koncu so se vseeno zasluženo veselili svoje tretje zmage v tekmovanju. 
Ml. dečki B 
RK Gorenje Velenje
 - RK Maribor Branik 25:6 (12:3
RK Gorenje Velenje: Turinski, Širovnik, Cesar 6, Hribar, Potočnik 2, Juršič 7, Miklavžina 1, Plešnik 1, Zupan, Nunić 2, Meh 2, Horvat, Puklič 4, Antlej, Guček Izključitve: 4min Sedemmerovke: 0/0 RK Branik Maribor Pungartnik 6, Murko, Tolevski, Svenšek, Krajnc, Perčič, Žvižaj, Žnidarič, Žerjav, Baumgartner 
Izključitve: 0min Sedemmetrovke: 1/1 
Trener: Saša Mijatović 
Najmlajše osice so odigrale 4. tekmo in zabeležile še 4. zmago. Tekma je bila odigrana na Šolskem centru Velenje. Zelo dober začetek tekme je že pokazal, da gostujoči ekipi ne bo nič kaj enostavno priti do gola, saj so Velenjčani povedli z 8:0. Trda obramba, hitri protinapadi in prednost je naraščala iz minute v minuto. Že v prvem polčasu so vsi fantje stopili na igrišče in pokazali kaj znajo. Fantje so tekmo pripeljali do konca brez večjih težav in semafor je pokazal rezultat 25:6. Čestitke vsem fantom, ki so stopili na parket. Pri gostujoči ekipi je tudi treba pohvaliti edinega strelca, ki je zadel vseh 6 golov.
Črno rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se