Show menu

Na reprezentančnem tednu EHF aktivnih tudi devet os

4. 11. 2015

V prvem tednu enajstega koledarskega meseca v letu bo nekaj naših os svoj klubski dres zamenjalo za reprezentačnega.

Natanko devet članskih igralcev RK Gorenje Velenje bo v prihodnjih dneh nastopalo za svoje države. Senjamin in Benjamin Burić bosta oblekla dres reprezentance Bosne in Hercegovine, Miloš Božović bo zaigral za reprezentanco Črne gore, Michal Szyba za reprezentanco Poljske, Andris Celminš za svojo domačo reprezentanco Estonije, Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Staš Skube in Mario Šoštarič (Nejc je z reprezentanco samo na pripravah, Mario pa treninge opravlja kljub bolezni) pa bodo dali vse od sebe za reprezentanco Slovenije. To je 9 igralcev, ki jih bomo konec tedna spremljali na različnih koncih Evrope.

Slovenija se bo v okviru EHF tedna pomerila na mednarodnem prijateljskem turnirju v Nemčiji proti reprezentancam Srbije, Brazilije in Nemčije.

Bosno in Hercegovino čakajo tekme kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstu 2017. Danes se bodo brata Burić in njuni soigralci pomerili proti Slovaški, v nedeljo pa jih čaka še dvoboj proti Litvi.

Tudi Estonijo čakajo iste kvalifikacije, le da se bodo pomerili na enotnem turnirju v Izraelu (Tel Aviv), kjer se bodo za napredovanje borili z Izraelom, Portugalsko in Gruzijo.

Črna gora bo nastopila na turnirju pri naših sosedih Hrvatih, kjer bo poleg domače reprezentance igrala še reprezentanca Makedonije.

Poljska, ki je organizator januarskega evropskega prvenstva pa se bo na domači prijateljski tekmi konec tedna pomerila proti Rusiji.

Vsem naših reprezentančnim osam želimo čim večjo minutažo in seveda, čim več zmag.

Črno rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se