Show menu

Mlajše kategorije: Pet tekem, pet zmag

11. 10. 2015
Naše mlajše selekcije imajo za seboj zelo uspešen vikend, saj so prav vse ekipe zmagale. Mlajši dečki, ki jih vodi trener Saša Mijatović, so se "maščevali" Celjanom za sredin članski poraz in jih v obeh kategorijah premagali. Starejši dečki A in kadeti so se tokrat odpravili na gostovanje v Gorišnico in oboji zabeležili zmago. Kot zadnji pa so na parket stopili naši mladinci in doma zanesljivo premagali Šmartnega. 

Mlajši dečki A
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 17:22 (7:9) 
RK Gorenje Velenje:Širovnik, Juršič 1, Karijašević, Pandol, Bizjak 5, Škrobot, Rednjak, Cvijetinović, Bandalo Magrič, Stropnik A. 2, Kuster 1, Mlivić 2, Petrović 1, Hojnik 4, Kamenicki 3, Zulić A. 3
Izključitve: 4min Sedemmetrovke: 4/2
RK Celje Pivovarna Laško:Jošt, Juteršek, Hudernik 3, Divjak 2, Husar, Ravnak, Senegačnik, Vrešnjak 2, Zabav 8, Čadej, Rihter, Cvikl, Hrustel 1, Čerčnik, Terglav, Korošec 1
Izključitve: 8min 
Sedemmetrovke:
 4/3
Trener: Saša Mijatovič

Druga tekma mlajših dečkov A je za nami. Fantje so začeli zaspano in delovali so zelo prestrašeno, to je pokazal tudi semafor 5:2 v korist domačinov. Po minuti odmora so se fantje zbrali in naredili delni izid 7:2, tako se je polčas končal z rezultatom 7:9 v našo korist. V drugem polčasu so naše osice prestavile v prestavo višje in stopnjevale prednost do konca tekme. Pohvale gredo vsem fantom, saj so vsi prispevali delež k zmagi.

Mlajši dečki B
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 18:24 (8:11) 
RK Gorenje Velenje:Turinski B.,Širovnik, Meh, Cesar 13, Potočnik 2, Juršič 5, Smajilović 1, Nunić, Sopotnik, Horvat 1, Puklič, Antlej 1, Guček 1Izključitve: 0min7-m: 6/5RK Celje Pivovarna Laško:Artnag, Centrih, Golež, Hliš, Hren 7, Jelen, Jovanović, Korošec 1, Krstan 3, Malović, Miglič 1, Pernić, Popović, Randl, Salkić, Vujičić 6
Izključitve: 4min
Sedemmetrovke: 3/2
Trener: Saša Mijatovič

To je prva tekma naših najmlajših osic (mlajših dečkov B) s katero so na najboljši možen način odprli tekmovanje. Fantje so od prvega sodniškega žvižga prevzeli vajeti v svoje roke in povedli z 4:9. Do polčasa je malce popustila zbranost v obrambi in semafor je ob polčasu kazal rezultat 8:11. Drugi polčas so naše osice pričele tako kot na začetku tekme. Borbeno v obrambi, v napadu pa so fantje igrali do izdelane priložnosti in prednost se je povečevala vse do konca tekme, ki je na koncu znašala 6 golov (18:24). Zaslužena zmaga naših fantov, pri katerih so vsi stopili na igrišče.

Starejši dečki A
RD Moškanjci – Gorišnica  : RK Gorenje Velenje 11:21 (5:10)
RK Gorenje Velenje: Bizjak, Oblak, Štefl 3, Radivojevič, Šmigoc 3, Ring 1, Avbreht 1, Hojnik 4, Kurtaj 2, Mazaj 1, Ograjenšek 6, Husejnovič.
Sedemmetrovke: 3/2   
Izključitve: 2 min
Trener: Robi Lainšček

Starejši dečki A so v petem krogu gostovali pri vrstnikih iz Gorišnice. Osice so tekmo pričele dobro, igrale agresivno v obrambi, v napadu so si priigrale veliko odprtih strelov, vendar pri zaključkih niso bile dovolj zbrane, tako da je kar nekaj strelov ustavil domači vratar. Po minuti odmora so se osice zbrale naredile delni izid 5:1 in na odmor odšle s petimi zadetki prednosti. Tudi v drugem polčasu so osice v obrambi igrale dokaj dobro. V napadu pa igra ni in ni stekla, osice so naredile veliko nepotrebnih tehničnih napak in zgrešile preveč strelov proti golu. Kljub slabši igri v napadu so osice zabeležile novo zmago in vknjižile nov par točk.

Kadeti

RD Moškanjci – Gorišnica : RK Gorenje Velenje 23:39 (10:21)
RK Gorenje Velenje: 
Glasenčnik (6 obramb), Jukič (6 obramb), Stropnik (7 obramb), Čretnik 5 (1), Drobež 3, Grobelnik 6 (2), Hrovat 1, Jazbec 3, Komar 3, Krušnik 1, Podpečan Leon 10 (2), Špiljak 3, Tajnik, Zupanič 4
Sedemmetrovke: 
7/5 
Izključitve:
 8 minut
Trener: Klemen Luzar

Po odličnem začetku in vodstvu 1:13 smo se prehitro zadovoljili z razmerami na igrišču in posledično naredili nekaj napak v napadu ter si prislužili dve nepotrebni izključitvi. V nadaljevanju smo zaigrali odločneje in prišli do visoke zmage. Razen lažje poškodovanega Tajnika, so priložnost za igro dobili vsi igralci in se tudi vsi vpisali med strelce.


Mladinci

RK GORENJE VELENJE : RD HERZ ŠMARTNO  32:23 (14:11)
RD HERZ ŠMARTNO: Kurež in Poglajen P. v vratih, Žižek, Cirar, Pevec, Sadar, Urankar, Poglajen U., Ribarič 2, Zakonšek 3, Žurga 9 in Strmljan 12.
Izključitve: 2 minuti. Sedemmetrovke: 5/7
RK GORENJE VELENJE: Bungič (13 obramb), Golec  (4 obrambe) in Glasenčnik (3 obrambe) v vratih, Tomić D., Frankovič, Jagodič, Zulić, Tomič I., Šiljeg 1, Krabonja S. 1, Aubreht 2, Krabonja N. 4, Mazej T. 5, Pajt 5, Tajnik 5, Špende 9.
Izključitve: 6 minut 
Sedemmetrovke:
 6/7
Trener: Ivan Simonovič

Osice so na drugi zaporedni tekmi na domačih tleh ugnale moštvo Herz Šmartno iz Litije. Ob lepo napolnjenih tribunah Rdeče Dvorane so rokometaši Gorenja pokazali bistveno boljšo igro, kot na prvi tekmi proti Slovenj Gradcu 2011. Osice so odigrale kakovostno obrambo in obenem imele tudi zelo razpoložene tri vratarje. Le v uvodnih desetih do petnajstih minutah so Velenjčani naredili 2 napaki in nekajkrat zgrešili vrata. To je bilo obdobje izenačenih moči na igrišču. Gostje so bili učinkoviti v napadu in preko Strmljana, ki je bil strelec tekme z 12. doseženimi zadetki, delali preglavice domači zasedbi. Proti koncu prvega dela so osice uspele narediti delni izid 2:0 in prvič, po uvodnem zaostanku 0:3, povedle za 2 (9:7).Trojka Tajnik – Špende – Mazej je delovala zelo dobro in osice so pobegnile na +3, potem pa preko Šiljega v 29. minuti še do +4 (14:10). Šmarčani so uspeli delni izid znižati na 14:11 in na odmor so Velenjčani odšli z lepo prednostjo. Ob začetku drugega polčasa je bil izključen Strmljan, kar so osice izkoristile in povišale vodstvo na plus 5 (16:11). To je kazalo na začetek boljše igre domačih, kar se je videlo v dinamični in agresivni obrambi. Gostom je bila pot do velenjskih vrat zaprta in osice so prišle do prednosti že +10 (25:15).Takrat sta svoja debija v mladinski ligi dočakala tudi vratarja Golec in Glasenčnik ter dobila na razpolago vsak po 10 minut. Brez večjih težav so Osice zaključile tekmo in tekmeca pustile na -9. 
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me