Show menu

Naslednji nasprotnik os je RK Trimo Trebnje

15. 10. 2015

V soboto bo po štirinajstih dneh v Rdeči dvorani ponovno čas za novo domačo tekmi naših fantov. Tokrat je naš nasprotnik ekipa Trima iz Trebnjega.

Trebanjci so se v lanski sezoni prebili v končnico najboljših štirih ekip državnega prvenstva. Po šestih krogih letošnje sezone so, s tremi zmagami in tremi porazi, na šestem mestu lestvice. Čeprav stanje na lestvici kaže drugače, so Dolenjci močan nasprotnik in se bo tudi tokrat potrebno za zmago precej potruditi. "Tekma s Trimom iz Trebnjega prihaja po malo daljšem premoru. Vsi smo željni tekem, tako da sta temu primerna tudi priprava in motivacija pred sobotnim obračunom. Ekipa Trima bo prišla neobremenjena in z željo po dokazovanju, na nas pa je, da s svojo igro pokažemo, da smo boljša ekipa in vknjižimo novi dve točki. S pravim odnosom in borbenostjo pa bomo navdušili tudi navijače, ki jih še enkrat vabim, da nas pridejo podpret, ker nam je z njimi na tribunah lažje," je pred dvobojem povedal eden izmed treh Trebanjcev v naših vrstah - Anže Ratajec - ter o dvoboju s svojo nekdanjo ekipo dodal še: "Zame bo to vsekakor posebna tekma, saj igram proti ekipi, v kateri sem začel svojo kariero. Čustva bodo prisotna, a danes sem rokometaš RK Gorenje Velenje, tako da gremo skupaj po novo zmago."

Našo ekipo sestavljajo trije nekdanji igralci Trebnjega. Ratajca smo že omenili, ostala pa sta še dva. Prvi je srednji zunanji Staš Skube. Čeprav je Skube naš član postal v sezoni 2013/14, so spomini na igranje za svoj matični klub še sveži: "Spomini so seveda sveži in zelo lepi. V svojem matičnem klubu sem preživel večji del svoje kariere. Vesel sem,da Trimo ohranja dobre rezultate kljub konstantnim odhodom najboljših igralcev. Imajo zanimivo ekipo in zato v soboto pričakujem težko tekmo," je pred dvobojem povedal drugi strelec naše ekipe v letošnji sezoni (28 golov na šestih tekmah).

Tretji Trebanjec med osami pa je naš odlični vratar Klemen Ferlin.Ferlo, kot ga kličejo prijatelji, je z nami že drugo sezono, prav v svoji zadnji sezoni v vrstah Trebnjega pa je osvojil naziv najboljšega vratarja sezone 1. NLB Leasing lige. Glede na to, da je tudi on vrsto let preživel v Trebnjem, smo ga vprašali, ali ,morda pozna njihove strele do potankosti? "V soboto igramo proti vedno neugodnim Trebanjcem. Oboji se dobro poznamo, ne bi rekel da jih poznam do potankosti, lahko pa rečem, da jih poznam verjetno najbolj v ligi. To je lahko tudi dvorezen meč, kajti tudi oni se pripravljajo na to tekmo in bo vsekakor prišla tudi kakšna misel na to temo. Proti nekdanji ekipi mi je priprava zagotovo najljubša, saj tako vidim kako napredujejo, nimam pa posebnih priprav na njih."

V soboto nas torej čaka nova odlična rokometna borba, zato vse vabimo to soboto, 17.10.2015, ob 19.00, da se nam pridružite v Rdeči dvorani, kjer bomo s skupnimi močmi ciljali na novo domačo zmago. 

Vstopnice, po ceni 5 EUR, lahko kupite na standardnih lokacijah (Bencinski servisi Petrol, Turistično informacijski center Velenje, Mercator M holidays, avtobusna postaja Velenje) in tudi na portalu mojekarte.si. Seveda pa boste karte lahko kupili, kot vedno, tudi na blagajni Rdeče dvorane pred začetkom tekme.

Črno rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me