Show menu

Mlajše ekipe ponovno uspešne

19. 10. 2015
Naše mlajše selekcije so pretekli vikend ponovno uspešno zastopale barve kluba RK Gorenje Velenje. Aktivni so bili kadeti, mladinci, mlajši dečki A in B ter starejši dečki. Ekipe so dosegle štiri zmage in doživele en poraz.

Mlajši dečki B 
RK GORENJE VELENJE
 : RK DRAVA PTUJ 22:11 (10:5) 
RK Gorenje Velenje: Turinski, Širovnik, Sopotnik, Cesar 10, Nunič 1, Juršič 2, Stropnik L., Zupan, Meh, Horvat 5, Puklič, Guček, Antlej 3, Potočnik 1 
Izključitve: 0min 
Sedemmetrovke: 3/2 
Rk Drava Ptuj Voda, Šeruga, Racič, Mikl 1, Godicelj 1, Bezjak 1, Vidovič, Peklar, Tomašič, Anžel 6, Mogu 1, Pogeljšek 1, Bergmans 
Izključitve: 10 min 
Sedemmetrovke: / 
Trener: Saša Mijatovič 

Tretja tekma najmlajših in tudi tretja zmaga. Fantje so si že na začetku tekme ustvarili lepo prednost (7:1), ki so jo obdržali vse do polčasa. V drugem polčasu se je zgodil majhen padec v igri, nekaj sodniških napak, zelo groba igra nasprotnika in gostje so se približali na 3 zadetke. Nato so se naše osice zbrale in odigrale maksimalno resno, ter tekmo zasluženo tudi dobile. 

Mlajši dečki A 
RK GORENJE VELENJE : RK DRAVA PTUJ 27:15 (14:6) 
Rk Gorenje Velenje: Petrovič, Hojnik 4, Kamenicki 3, Mlivič 4, Kuster, Stropnik 1, Bandalo Magrič 3, Cvijetinovič 2, Rednjak, Škrobot, Bizjak 4, Pandol, Karijaševič, Zulič 6, Sitar, Turinski 
Izključitve: 2min 
Sedemmetrovke: 3/2 
RK Drava Ptuj Horvat, Kovačič 1, Popošek Ja. 3, Popošek Ju. 1, Osterc 2, Arnuš 5, Pivec 1, Emeršič 1, Kaiserbergern 1, Kekec, Malek 
Izključitve: 2min 
Sedemmetrovke: 2/2 
Trener: Saša Mijatovič 

Tako kot mlajši, so tudi letnik starejši dečki tekmo začeli superiorno in hitro povedli s štirimi goli razlike. Iz minute v minuto je prednost naraščala in do polčasa znašala že 8 golov. V drugem polčasu so na parket stopili vsi fantje in se veselili nove zmage. 

Starejši dečki A 
RK Gorenje Velenje : RK Drava Ptuj 24:30 (14:14) 
RK Gorenje Velenje:
 Bizjak 4, Oblak, Štefl 2, Radivojevič, Šmigoc 1, Ring 3, Avbreht 2, Hojnik 3, Kurtaj, Mazaj 5, Ograjenšek 3, Husejnovič, Radšel, Brunšek 1. 
Izključitve: 8 min 
Sedemmetrovke: 5/2 
Trener: Robi Lainšček 

Starejši dečki A so v šestem krogu na domačem igrišču gostili vrstnike iz Ptuja. Osice so dobro odprle tekmo, hitro povedle za dva zadetka in prednost držale do sredine polčasa. Takrat pa so osice naredile nekaj nepotrebnih tehničnih napak, kar so gostje iz Ptuja znali izkoristiti in z hitrimi proti napadi izničili prednost osic. Drugi polčas so osice pričele slabo. Obramba ni bila več na nivoju iz prvega polčasa, v napadu pa je preveč žog zletelo mimo gola. Gostje so z delnim izidom 5:1 osicam ušli za štiri zadetke. Osice so se sicer trudile, da bi se vrnile v tekmo, vendar je bilo prisotnih preveč napak, da bi ujeli tokrat razpoložene goste iz Ptuja. 

Kadeti 
RK Gorenje Velenje
 : RK Drava Ptuj 32:17 (17:7) 
RK Gorenje Velenje:
 Glasenčnik (11 obramb (1x7m)), Jukič (9 obramb), Stropnik (1 obramba), Čretnik 3, Drobež 3, Grobelnik 4 (1), Hrovat, Iršič 6 (1), Jazbec, Komar 3, Krušnik 1, Pirmanšek 2, Podpečan Leon 5 (1), Špiljak 1 (1), Tajnik 1 (1), Zupanič 3 
Izključitve: 8 minut 
Sedmmetrovke: 5/5 
Trener: Klemen Luzar 

Skozi vso srečanje smo držali visok ritem in vršili pritisk na nasprotnika tako v obrambi kot tudi v napadu, kar nam je omogočilo visoko zmago. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in jo v večini tudi izkoristili. 

Mladinci 
RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYL : RK GORENJE VELENJE 23:30 (12:15) 
RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYL: Jaušovec in Škrjanec v vratih, Hojžar 1, Kuhar 2, Gašič 2, Marin 3, Bombek 6, Vukan 7. 
Izključitve: 4 min 
Sedemmetrovke: 3/3 
RK GORENJE VELENJE: Bungič (10 obramb), Turinski (3 obrambe) in Golec (1 obramba); Šiljeg, Jagodič, Tomič I., Aubreht, Zulić 1, Frankovič 1, Tomič D. 2, Mazej 2, Tajnik 3, Krabonja N. 4, Krabonja S. 5, Pajt 6, Špende 6. 
Izključitve: 8 min 
Sedemmetrovke: 4/4 
Trener: Ivan Simonović 

Osice so se iz Velike Nedelje vrnile s polnim izkupičkom. V tekmi, polni tehničnih napak, so bili Velenjčani boljši nasprotnik na igrišču. Začetno vodstvo 1:4 je nakazalo kakšen bo potek dogajanja na današnji tekmi. Sicer borbeni domačini, so osicam vseskozi pretili in ohranjali razliko dveh ali treh zadetkov zaostanka. Velenjčani bi lahko že v prvih 30. minutah rešili vprašanje zmagovalca, a so jih preveč ovirale lastne napake v igri. Na trenutke so osice delovale odlično, potem pa zopet nervozno. Domačinom si je, takoj ob začetku drugega polčasa, uspelo priboriti prednost dveh igralcev v igri, saj sta bila v manj kot pol minute izključena Krabonja N. in Tajnik in domačini so tako imeli imenitno priložnost, da se vrnejo v igro. Vendale  so storjene napake nasprotnika razbile vsako možnost preobrata. Velenjčani so ohranili prednost in jo, ob povratku izključenih igralcev, še povečali na plus 5 (15:21). V teh trenutkih so osice zmanjšale število napak in to je bilo dovolj za zanesljivo zmago s sedmimi zadetki razlike. Vsi igralci RK Gorenja so dobili svoje minute za igro.

Črno rumeno, kot eno!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me