Show menu

Jutri žreb parov 3. predkroga Pokala EHF

19. 10. 2015
Jutri bo na Dunaju, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF), potekal žreb parov 3. predkroga Pokala EHF, kjer bo med ekipami na žrebu prisoten tudi naš klub RK Gorenje Velenje.

Po odličnem lanskoletnem uspehu in uvrstitvi na zaključni turnir pokala EHF, nas tudi v letošnji sezoni v tem tekmovanju čakajo tekme pod okriljem Evropske rokometne zveze. Tudi letos nas, podobno kot preteklo sezono, v 3. predkrogu čaka status nosilca. Tretji predkrog je obenem tudi zadnje sito 32-ih ekip pred nastopom v skupinskem delu tekmovanja. Možni nasprotniki naše ekipe so torej: Dinamo Bucuresti, TSV St. Otmar St. Gallen, Csurgoi KK, CSM Bucuresti, OIF Arendal, RK Nexe, Ystads IF, Pfadi Winterthur, SKA Minsk, Haukar, Hubo Initia Hasselt, SSK M.A.T. Plzen, Team Tvis Holstebro, Gornik Zabrze, RK Borac m:tel in Chambery Savoie HB.

Naš trener Gregor Cvijić je o svojih željah pred žrebom povedal:"Pričakovanja so visoka, ciljamo na preboj v skupinski del, vendar moramo pred tem premagati nasprotnika, ki nam ga bo namenil žreb. Nekatere ekipe, ki so igrale kvalifikacije, so zelo kvalitetne in zahtevne in bi bile lahko tudi med nosilci. Na sam žreb ne moremo vplivati, ekipo ki nam jo bo žreb namenil, moramo premagati in se kvalificirati v skupinski del tekmovanj - to je naša obveznost in naloga. Sicer pa ekipa komaj čaka, da se evropska sezona začne in lahko zaigrajo tudi na teh tekmah."

Poleg Gorenja in Maribora so med nosilci (in tako niso naši možni nasprotniki v jutrišnjem žrebu) naslednje ekipe: Fraikin BM, Granollers, SC Magdeburg, Bjerringbro-Silkeborg, Helvetia Anaitasuna, HBC Nantes, Grundfos Tatabanya KC, Azoty-Pulawy, Frisch Auf Göppingen, Aalborg Handbold, Frigorificos Morrazo, St. Raphael var Handball, OCI-LIONS in Alpla Hard.

Prvi dvoboji bodo na sporedu 21. in 22. novembra, medtem ko bodo povratna srečanja na sporedu 28. in 29. novembra. Žreb bo potekal na Dunaju jutri (torek, 20.10.2015) ob 12.30, po žrebu pa lahko pričakujete novico o naših nasprotnikih in naš komentar o tem tudi iz našega kluba.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me