Show menu

Naš prvi nasprotnik v pokalu EHF je Team Tvis Holstebro

20. 10. 2015
Na Dunaju, na sedežu Evropske rokometne zveze, je bil danes žreb 3. predkroga pokala EHF. Med ekipami, ki so čakale na svojega prihodnjega nasprotnika, je bila tudi naša ekipa. Glede na status nosilca, ki smo ga imeli pred žrebom, so bili naši možni nasprotniki: Dinamo Bucuresti, TSV St. Otmar St. Gallen, Csurgoi KK, CSM Bucuresti, OIF Arendal, RK Nexe, Ystads IF, Pfadi Winterthur, SKA Minsk, Haukar, Hubo Initia Hasselt, SSK M.A.T. Plzen, Team Tvis Holstebro, Gornik Zabrze, RK Borac m:tel in Chambery Savoie HB. 

Možnost je bila, da dobimo težkega nasprotnika, kot je francoski Chambery, ki v svojem prvenstvu zaseda 8. mesto ali pa nasprotnika, ki za sabo prinaša dolgo in naporno pot. Žreb je določil, da bo naš prvi nasprotnik v letošnji evropski sezoni ekipa Team Tvis Holstebro iz Danske. Z Danci, ki se trenutno nahajajo na 9. mestu lestvice danskega prvenstva, smo se pomerili že v lanski sezoni tega tekmovanja, in sicer v četrtfinalu, kjer smo jih, s skupnim rezultatom 59:57, izločili iz boja za nastop na zaključnem turnirju. 

Prve misli po današnjem žrebu je strnila naša levo-roka osa Mario Šoštarič: "Žreb nam tokrat ni bil najbolj naklonjen, ampak v takšnem tekmovanju moramo premagati tudi ekipo kot so oni. Vemo, da so ostali brez dveh najpomembnejših igralcev v ekipi, bratov Daamgard, vseeno pa vemo tudi, da imajo na Danskem pester nabor odličnih igralcev in zavedamo se, da nam ne bo lahko. Zaenkrat je na nas, da oddelamo državno prvenstvo maksimalno skoncentrirano, ko bo prišel čas za pokal EHF, pa se bomo, kar se da dobro, pripravili, da pridemo v skupinski del tega tekmovanja." 

Gregor Cvijič pa o našem novembrskem nasprotniku meni: "Danes nismo imeli ravno sreče pri žrebu. Pomerili se bomo z ekipo, s katero smo že igrali preteklo sezono v četrfinalu. Igrali bomo proti zelo kvalitetni ekipi, ki se napram lanski sezoni ni bistveno spremenila, je pa dobila novega trenerja. Ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov in igrajo tipičen danski rokomet. Igrajo zelo dobro obrambo in zato prejemajo malo golov. Naš cilj je vsekakor uvrstitev v skupinski del tekmovanja, za kar se bomo morali zelo potruditi." 

Prvi dvoboji bodo na sporedu 21./22. novembra (igramo doma), medtem ko bodo povratna srečanja 28./29. novembra (igramo v gosteh). 
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me