Show menu

V soboto v Slovenj Gradcu koroško-šaleški derbi

21. 10. 2015
To soboto se bomo v 8. krogu 1. NLB Leasing lige pomerili z našimi sosedi iz Slovenj Gradca. Čaka nas torej tradicionalni koroško-šaleški derbi, ki na tribune vedno privablja množico ljudi. Slovenj Gradec 2011, ki se je preteklo sezono po treh sezonah vrnil med elito, trenutno zaseda 10. mesto in je v preteklem krogu dosegel prvo zmago v novi sezoni. V lanski sezoni smo se z njimi srečali že v prvem krogu in jih premagali s štirimi goli razlike, na "povratni tekmi" doma pa smo jih premagali precej bolj zanesljivo (38:15). 

Korošci so v svoji, velikokrat polni, dvorani vedno neugoden nasprotnik. S tem se strinja tudi, eden izmed treh Korošcev v naši ekipi, Janez Gams"Res je. Slovenjgradčani so znani po tem, da so izjemno borbeni in v soboto pričakujem tudi polno dvorano. Ampak vseeno ,mi smo, glede na stanje na lestvici in kvaliteto, izraziti favoriti. A bomo morali pokazati maksimalen pristop, da to tudi upravičimo." 

Drugi izmed trojice nekdanjih igralcev našega sobotnega nasprotnika je Marko Dujmovič, ki pred dvobojem pravi: "Mislim, da bo v soboto res dobra tekma. Zavedamo se, da je kvaliteta na naši strani in da dvomov o zmagovalcu ne bi smelo biti.. Seveda pa moramo za to iti v tekmo pravi in stoodstotni. Vzdušje na tribunah bo odlično, na nas pa je, da dve točki prinesemo nazaj v Velenje." 

Z obema pa se strinja naš hitri in okretni krožni napadalec Blaž Kleč,ki pa še dodaja: "Vsako tekmo je užitek igrati pred polnimi tribunami navijačev z obeh strani, prav tako bo v soboto na koroško-šaleškem derbiju, kjer verjamem, da nas bodo do zmage spodbujali tudi naši Šaleški graščaki."

Dvoboj bo v slovenjgraški športni dvorani potekal v soboto, 24.10.2015, ob 19.00. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da se tudi vi odpravite v, nekaj kilometrov oddaljeni, Slovenj Gradec in skupaj podprimo naše fante na poti do nove zmage. 

Črno rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se