Show menu

Ferlin ostaja v dresu Gorenja, Celminš odhaja na posojo

26. 10. 2015

Uspešen  vratar Klemen Ferlin, ki se je osam pridružil leta 2014, je z RK Gorenje Velenje podaljšal svoje sodelovanje še za eno sezono (2016/17).

26-letnik, ki je bil, po izboru Rokometne zveze Slovenije in združenja klubov 1. NLB Leasing lige, kar dvakrat izbran za najboljšega vratarja sezone (2013/14 in 2014/15), nas bo tako s svojimi obrambami še naprej navduševal v dresu Gorenja. Klemen Ferlin je ob podaljšanju pogodbe z našim klubom povedal: "Vesel sem, da sem podaljšal pogodbo za še eno leto. Cilji v Gorenju so visoki, tako za zdajšnjo, kot tudi za naslednjo sezono. Upam, da bom del uspešne zgodbe, saj je tudi potencial za udeležbo v Ligi prvakov v naslednjem letu velik. Moj doprinos k ekipi bo še naprej 100% zavzetost, saj dajem na tekmah vse od sebe in se borim do konca."

Veseli smo, da bomo tudi v prihodnji sezoni imeli v vratih tako odličnega vratarja, kot je Klemen. 

Matej Avanzo, direktor kluba RK Gorenje Velenje pa o situaciji dodaja: ''Klemen Ferlin je zagotovo eden od najboljših slovenskih vratarjev, o čemer priča tudi njegov vnovičen vpoklic v reprezentanco. Veseli me, da sva se s predsednikom kluba Milanom Mežo z njim dogovorila, da bo še eno sezono nosil dres Gorenja Velenja, ob tem pa velja poudariti, da je klubska strategija taka, da bo vloga drugega vratarja v sezoni 2016/17 pripadla mlademu Roku Zaponšku. O tem, ali, če in kam ga bomo posodili v tej sezoni, še razmišljamo, smo pa se za posojo že dogovorili z desnim zunanjim igralcem Andrisom Celminšem. Estonec do konca te sezone odhaja k RK Riko Ribnica, v katerem bo z Robertom Begušem imel na voljo vrhunskega trenerja, hkrati pa bo izkušnje nabiral v pravi rokometni sredini, ki je naš strokovni štab na čelu z glavnim trenerjem Gregorjem Cvijičem ni izbral naključno.'' 

Tako vam sporočamo tudi, da bo do konca sezone 2015/16 naš mladi Estonec Andris Celminš, kot posojeni igralec, nastopal za prvoligaški klub RD Riko Ribnica. Andris v Ribnico odhaja že danes, tam bo igral za člansko ekipo, še vedno pa bo lahko za RK Gorenje Velenje igral za mladince (če ga bomo potrebovali). Za klub je bistvenega pomena, da Andris čim več igra in je v čim boljšem klubu, s kakovostnim trenerjem. 

Vsem tem zahtevam je z Andrisovim odhodom v Ribnico zadoščeno in verjamemo, da se bo kot igralec v Ribnici le še dodatno razvil.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se