Show menu

Prva tekma, prva zmaga

5. 9. 2015
Prvo tekmo letošnje sezone 1. NLB leasing lige so v športni dvorani v Sevnici, s prvim napadom, odprle naše ose. Po nekaj minutah izenačene igre, so naši strnili vrste v obrambi, naredili delni izid 0:5 in povedli z 2:7. V dvorani, kjer smo lahko ponovno pozdravili naše glasne navijače, so se nam Sevničani, s tremi zaporednimi goli, ponovno približali. Naši so, kot se spodobi, pritisnili na plin in v 20. minuti povedli s petimi goli prednosti (6:11). Prednost naših fantov je do polčasa narasla še za dva gola in tako smo na odmor odšli s prednostjo plus 7 (10:17). 

V drugem polčasu smo že v prvi minuti videli obranjeno sedemmetrovko našega vratarja Burića in takoj v naslednjem napadu še zadetek njegovega brata Senjamina. Tako so naši, prvič na tekmi, prišli do prednosti plus 8 (10:18). Niko Medved in soigralci so vodstvo še povečevali in 15 minut pred koncem vodili že z dvanajstimi zadetki prednosti (13:25). Do konca tekme so fantje dodali še dva gola in tako smo zmagali z rezultatom 18:32. 
Najboljši strelec v naši vrsti je bil Senjamin Burić, ki je zadel sedemkrat. 

Mario Šoštarič:
 "Prva tekma je za nami. Videlo se je, da nam v napadu nekako ni steklo, ampak je bil danes glavni motiv obramba. Prejetih 18 golov mislim, da je dosti dober rezultat, a bi jih lahko dobili še dosti manj. Ne glede na to, mi gremo naprej. Sezona se je šele začela, potrebno je delati še naprej in strmeti k našem cilju." 

Senjamin Burič: "Prvi krog, prva zmaga. Mogoče smo šli v tekmo malce ležerno, a smo v nadaljevanju igrali bolje in zmagali z dvomestno razliko.. To je dokaz, da moramo vsako tekmo igrati kot se zagre. Rezultat je realno stanje med ekipama in najvažnejše je, da smo zmagali ter, da so vsi fantje ostali nepoškodovani."

1. krog 1.NLB Leasing lige 
RK Sevnica : RK Gorenje Velenje 18:32 (10:18) 
Športna dvorana Sevnica, 150 gledalcev, Sodnika Šebek Luka in Colner Dejan 
Sevnica: Brglez (5 obramb), D. Krnc; Brečko 2, Ž. Krnc 1, Zagode, Gorenjak 1, J.Krnc, Grušovnik 2, Kuhar, Brilej 5, Bezgovšek, Flisek, Župevc, Kolman, Ranevski 7, Praznik 
Gorenje: B. Burić (5 obramb), Ferlin (6 obramb); Božovič 1, Cehte 3, S. Burić 7, Medved 4, Ovniček 1, Szyba 1, Skube 1, Golčar 3, Šoštarič 5, Kleč, Gams 1, Nosan, Dujmovič 4, Bečiri 1 
Sedemmetrovke: Sevnica 5 (6) ; Gorenje 0 (0) 
Izključitve: Sevnica 4 min; Gorenje 6 min

Naslednja tekma naših os bo že prihodnjo soboto ob 20.00, in sicer v Športni dvorani Poden v Škofji Loki, kjer se bomo pomerili priti RD Urbanscape Loka. 
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me