Show menu

Iz Škofje Loke z novim parom točk

13. 9. 2015
Naši članski fantje so odigrali drugo tekmo 1. NLB Leasing lige, in sicer smo gostovali pri vedno neugodnem nasprotniku iz Škofje Loke.
 
Tudi tokrat se je ekipa RD Urbanscape Loke izkazala za trdega nasprotnika. Čeprav smo s prvim napadom na tekmi pričeli mi, smo do prvega vodstva prišli šele v 6. minuti. Do 18. minute smo bili izenačeno bitko z Ločani in nato (z delnim izidom 1:6) povedli s šestimi goli prednosti, kar je bil tudi rezultat polčasa (10:16). 

Ob začetku drugega polčasa smo povedli z najvišjo prednostjo na tekmi, in sicer s plus 7 (10:17). a so Ločani naredili delni izid 4:0 in se nam približali na 3 gole zaostanka. 20 minut pred koncem spopada so domačini prišli že na minus 2 (17:19), a se se naši fantje zbrali v obrambi in sledilo je naše vodstvo s štirimi zadetki prednosti. Temu so sledile napete minute igre, kjer smo še naprej držali prednost. Ločani so se nam sicer približali na gol zaostanka, a so bili na koncu naši fantje dovolj zbrani in prednost obdržali. Ob koncu srečanja je semafor v dvorani Poden kazal 25:27 v našo korist. 

Najboljša strelca v naši vrsti sta bila kar dva, in sicer Mario Šoštarič in Staš Skube, ki sta zadela vsak po osem golov. 
Staš Skube: "Na žalost smo, po visokem vodstvu, nasprotniku dovolili, da nas ujame, saj smo v tistih minutah zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti. Vseeno sem mnenja, da smo bili kakovostnejši nasprotnik in smo tekmo mirno pripeljali do konca. Nam je pa vsem to "šola za naprej", da moramo biti pravi skozi celo tekmo in da ne odločamo o zmagovalcu v zadnjih petih oziroma desetih minutah."

Mario Šoštarič: "Današnja tekma se je začela z igro "gol za gol", kjer so Ločani pokazali res veliko željo. Nato smo mi prevzeli pobudo in na odmor odšli s šestimi zadetki prednosti. Lahko bi bil še kakšen zadetek več, a so Ločani pokazali, da se ne želijo predati. To so pokazali tudi v drugem polčasu, kar se je videlo tudi na rezultatu in je kazalo na to, da se bo tekma lomila vse do konca. Vrstile se se naše napake, njihov vratar je obranil nekaj pomembnih žog in igra nam nikakor ni stekla. Ponovno smo začeli igrati preveč individualno in v ključnih trenutkih je bilo na naši strani preveč nervoze, prevečkrat smo odreagirali kot ne bi smeli... a smo na koncu le zmagali. Ni sicer to tisto, kar smo si želeli, ni to realni pokazatelj naše moči, vemo da smo lahko še boljši. Na nas je sedaj, da delamo naprej in gremo v petek proti Izoli na novo zmago in po novi dve točki." 

1. NLB Leasing liga, 2. krog 
RD Urbanscape Loka : RK Gorenje Velenje 25:27 (10:16) 
Dvorana Poden Škofja Loka, 500 gledalcev, Sodnika: Matija Knez in Silvo Košir 
Loka: A. Vrbinc (16 obramb), Pajntar; M. Vrbinc 4, Rakovec, Šibanc, Gartner 4, Jenko-Bogdanič, Kavčič 2, Korošec, Dolenec 2, Cingesar 2, Bradeško 4, Rant, Bergant, Rebič, Kete 7 
Velenje: B. Burić (5 obramb), Ferlin (1 obramba); Božović, Cehte 1, Medved 6, S. Burić 1, Szyba 2, Skube 8, Golčar 1, Šoštarič 8, Kleč, Gams, Ratajec, Nosan, Dujmovič, Bečiri 
Sedemmetrovke: Loka 3 (3); Gorenje 4 (6) 
Izključitve: Loka 8 min; Gorenje 8 min 

Naše fante, po dveh gostujočih tekmah, sedaj čaka prva domača tekma. V petek, 18.9.2015, ob 18.00 bo v Rdeči dvorani v Velenjuna sporedu dvoboj proti RD Istrabenz Plini Izola. Vabljeni vsi navijači in ljubitelji rokometa, da se nam pridružite in spodbujate naše fantje do nove zmage! Se vidimo!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me