Show menu

Kadeti ter Starejši dečki A in B odigrali prvo tekmo nove sezone

15. 9. 2015
Za tremi našimi mlajšimi selekcijami so prve tekme nove sezone. Vse tri ekipe so svojo uvodno tekmo preteklo soboto odigrale proti sosedom iz RK Celje Pivovarna Laško. 

Naši mladi fantje so sicer izgubili vse tri tekme, a nekajkrat so bili tudi precej blizu Celjanom, ki pa so ta vikend bili žal premočni. 

Kadeti
RK Celje Pivovarna Lašk
o : RK Gorenje Velenje 29:27 (12:14) 
Gorenje: Krušnik Grega, Tratnik Matija 1, Drobež Jernej 7 (1), Grobelnik Tilen 10 (7), Pirmanšek Jaka 2, Tajnik Domen 3, Podpečan Leon, Iršič Matic 2, Zupanič Žiga, Čretnik Sebastjan, 2 Jeromel Enej, Hrovat Davor, Špiljak Žiga, Glasenčnik 10 obramb, Jukič 1 obramba 
Trener: Klemen Luzar

Po dobrem začetku, predvsem po zaslugi vratarja Glasenčnika in organizirane igre v napadu, smo v drugem polčasu popustili v obrambi ter v napadu naredili preveč napak ob zaključku akcij ter tako Celjanom prepustili zmago.

Starejši dečki A 
RK Celje Pivovarna Laško
 : RK Gorenje Velenje 30:18 (15:10) 
Gorenje: Husejnovič, Bizjak 2, Ograjenšek 5, Mazaj, Oblak, Štefl, Radivojevič, Pongrac 3, Ring 7, Ovčjak, Avbreht, Lah, Bandalo-Magrič 1. 
Sedemmetrovke: 3/3; Izključitve: 12min 
Trener: Robi Lainšček

Mlade osice so tekmo odprle zelo dobro in povedle z 1:0 in 2:1 nato pa so Celjani z delnim izidom 5:0 prevzeli vajeti v svoje roke. Osice so se razpoloženim domačinom v dvajseti minuti približale na dva zadetka zaostanka 11:9 in imele celo napad za znižanje rezultata, vendar pa je razpoloženi domači vratar to preprečil. Takrat pa so sledile slabe minute naših, saj so Celjani z nekaj hitrimi protinapadi naredili preobrat in na odmor odšli s petimi zadetki prednosti (15: 10). Drugi polčas so osice pričele slabo. Celjani so hitro dosegli tri zadetke in naredili visoko razliko osmih zadetkov. Sledila je minuta odmora, ki pa našim osicam ni kaj prida pomagala. Celjani so s čvrsto in agresivno obrambo osice prisili v veliko število izgubljenih žog (15), kar so s hitrimi proti napadi tudi vnovčili in na koncu osicam prizadejali visok poraz dvanajstih zadetkov 30:18. Pri osicah je bil strelsko najbolj razpoložen Aljaž Ring, ki je mrežo Celjanov zadel sedemkrat.

Mlajši dečki A 
RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 28 : 14 (14 : 8) 
Gorenje: Koren Gašper 6, Zulič Amar 3, Šeliga Robi 2, Mrkonjič Matej 2, Lah Jaka 1, Verboten Aljaž, Kamenicki Jaka, Mlivič Tarik, Hudovernik Rok, Flis Aljaž, Šmigoc Nik, Kopušar Matic, Jovanovič Matija 
Izključitve: RK Celje PL 12 min, RK Gorenje Velenje 6 min 
Sedemmetrovke: RK Celje PL 3/4, RK Gorenje Velenje 0/2 
Trener: Aleš Dolinšek

Na prvo tekmo v novi sezoni smo se odpravili v Celje. Vedeli smo, da bo srečanje težko, saj so Celjani lani osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu. Na začetku tekme je bila vidna nervoza, saj so osice naredile ogromno tehničnih napak. Domačini so hitro povedli s 6:1, nato so se osice zbrale in zmanjšale zaostanek na - 2. Nato je sledil ponovni padec in polčas smo končali s šestimi goli zaostanka. Po odmoru se je lažje poškodoval Koren, ki je v polčasu dosegel vseh šest zadetkov. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu so se zasluženo veselili domači igralci. 
Prihodnji vikend čakajo vse tri ekipe tekme v domači dvorani, in sicer proti ekipam Radgone, Liebenaua (Avstrija) ter Rač.

Razpored tekem, 19. september 
Kadeti 

10.00 RK Gorenje Velenje : Arcont Radogna 

Starejši dečki A 
11.30 RK Gorenje Velenje : HC Liebenau (AVT) 

Starejši dečki B 
13.00 10.00 RK Gorenje Velenje : RK Rače
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me