Show menu

Prve zmage za naše mlajše kategorije

21. 9. 2015
Naše mlajše kategorije (kadeti, starejši dečki A in B) imajo za seboj že drugi krog tekem. Tokrat so tekme igrali v svoji domači dvorani - Rdeči dvorani. Po porazih v prejšnjem krogu proti Celju, so tokrat gostili ekipe Rač, Radgone in avstrijskega Liebenaua, ki gostuje v slovenski ligi. Fantje so dosegli dve zmagi in enkrat bili žal neuspešni. 

Kadeti 
RK Gorenje Velenje : RK Arcont Radgoja 33:14 (15:10) 
Gorenje: Jukić Andrej 7 obramb, Glasenčnik Blaž 5 obramb, Ledinek Miha 2 obramb; Tratnik Matija 3, Zupanič Žiga 4, Drobež Jernej 5, Grobelnik Tilen 5, Podpečan Leon, Tajnik Domen 2, Podpečan Luka 1, Iršič Matic 6, Čretnik Sebastjan 5, Jeromel Enej, Krušnik Grega 1, Špiljak Žiga, Jazbec Aljaž 
Trener: Klemen Luzar 

Tekmo smo odlično odprli in povedli z 11:3. Zaradi visokega vodstva smo v drugi polovici prvega polčasa malce popustili v obrambi ter naredili nekaj tehničnih napak v napadu. V drugem delu smo predvsem zaradi disciplinirane igre v obrambi prejeli le 4 zadetke in posledično zadevali iz protinapadov ter na koncu zasluženo visoko premagali nasprotnika. 

Starejši dečki A 
RK Gorenje Velenje 
: HIB Liebenau (Avstrija) 32 : 28 (14 :15) 
Gorenje: Bizjak 6, Ograjenšek 5, Oblak, Štefl 2, Radivojevič, Pongrac 3, Ring 8, Ovčjak, Avbreht 1, Bandalo-Magrič 2, Hojnik 5, Kaligaro, Brunšek, Kurtaj. 
Sedemmetrovke: 2/2 Izključitve: 12 min 
Trener: Robi Lainšček 

Prvo tekmo na domačem igrišču so starejši dečki A odigrali proti vrstnikom iz sosednje Avstrije HIB Liebenau. Tekma se je pričela zelo izenačeno, ekipi sta se do rezultata 7:7 izmenjevali v vodstvu. Takrat pa so sledile slabe minute osic, ki so v obrambi zaigrale slabše, v napadu pa zapravile nekaj čistih metov in gostje so ušli za tri zadetke 10:7. Do konca polčasa so osice zmanjšale razliko in na odmor odšle le z zadetkom zaostanka 14:15. Tudi drugi polčas je bil do štiridesete minute povsem izenačen 23:23. Takrat pa so osice po zaslugi nekaj dobrih obramb Radivojeviča in hitrih protinapadov naredile delni izid 6:0 in si priigrale dovolj prednosti, ki je do konca tekme niso več izpustili iz rok. 

Starejši dečki B 
RK Gorenje Velenje RK Rače 17:22 (8:9) 
Gorenje: Verboten, Hudovernik 3, Flis, Mrkaljevič, Lah, Šeliga 1, Šmigoc 6, Zulič 1, Mrkonjič 3, Jovanovič, Mlivič, Kopušar, Koren 3. 
Sedemmetrovke: 2/1 Izključitve: 6 min 
Trener: Aleš Dolinšek 

Prvo tekmo na domačem igrišču so starejši dečki B odigrali proti vrstnikom iz Rač. Prvi polčas je pokazal da je to tekma dveh enakovrednih nasprotnikov. Rezultat je bil osemkrat izenačen, vseeno pa so gostje odšli na odmor z zadetkom prednosti 8:9. Tudi drugi polčas je bil do petintridesete minute povsem izenačen. Takrat pa je osicam popustila zbranost, naredile so nekaj napak in gostje so ušli za štiri zadetke 15:19. Osice se do konca niso pobrale in so tekmo žal izgubile.
Naslednji vikend vse tri ekipe ponovno čaka gostovanje, in sicer se bodo podali na Koroško k RK Slovenj Gradec 2011.
Kadeti, 27. september

12.30 
RK Slovenj Gradec 2011 : RK Gorenje Velenje
Starejši dečki A, 27. september

11.15
 RK Slovenj Gradec 2011 : RK Gorenje Velenje
Starejši dečki B, 27. september

10.00 RK Slovenj Gradec 2011 : RK Gorenje Velenje

Mlajše dečke A in B ter mladince pa prvi dvoboji čakajo prvi vikend v oktobru. 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se