Show menu

Zmagovalec gokarting spopada je Mario Šoštarič

24. 9. 2015

Del naše članske ekipe se je včeraj dopoldne odpravil na manjši team-building v Celje. Fantje so izkoristili prosto dopoldne in se preizkusili v malce drugačnem športu - vožnji z Gokart avtomobili.  

Takšna druženja so odlična za izboljšanje ekipnega duha in marsikateri rokometaš se rad preizkusi tudi v tem športu. Že sam začetek je nakazoval, da je bilo med našimi fanti izredno rivalstvo za zmago. Zmago je, v prvem letošnjem tekmovanju, dosegel Mario Šoštarič in za seboj pustil Nejca Cehteta, Roka Zaponška in Krisitiana Bećirija. Na tekmovanju je bil tudi Mitja Nosan, ki je prevzel vlogo fotografa. 


Zmagovalec dvoboja se strinja, da so takšne zadeve odlične za še večjo povezanost v ekipi: "To je ena dobra stvar in v ekipi se že dogovarjamo, da bi šli naslednjič tekmovat v še večjem številu. Zagotovo je to ena super zadeva za zbistritev misli, za ''odklopit'' od vsega, da se še več družimo, smo še več skupaj in mislim da takšnih druženj mora biti v ekipi dosti. S preživljanjem prostega časa fantov skupaj, se dela le še dodatna harmonija v ekipi," je povedal Mario in o ostalih tekmovalcih dodal: "Rad bi še poudaril, da je Nejc Cehte zaradi slabih kvalifikacij izgubil realne možnosti za zmago, kljub temu, da je bil pred tekmovanjem prvi favorit in ga obenem postavljam za glavnega favorita v naslednji preizkušnji."


Naše ose se drugače seveda družijo tudi izven rokometnih igrišč in tudi s tem krepijo medsebojne vezi. Vas zanima, kaj drugače počnejo, ko ne igrajo rokometa? ''Tu so predvsem pijače, kavice pred ali po jutranjih treningih, nekateri fantje tudi kosilajo skupaj. Včasih ob večerih odigramo kakšne karte in skupaj pogledamo kakšno zanimivo nogometno tekmo. Ker imamo vsak svoj priljubljen nogometni klub (prevladujeta Real Madrid in Barcelona), je, še posebej ob kakšnih derbijih, če zmaga Barcelona, še posebej lepo prit zjutraj v garderobo in ''zbadat'' tiste igralce, ki so zvesti navijači Reala.''


Maria smo ob njegovi gokarting zmagi tudi malce podrezali, ali je ta zmaga odličen obet za našo sobotno, četrto zaporedno, zmago v Dobovi: "Ja, jaz upam da je. Danes smo bili v odlični formi na gokartigu in tudi v soboto mislim, da naša zmaga ne bi smela biti ogrožena. Mi bomo naredili vse, pripravljamo se že od začetka tedna v polnem zagonu in mislim, da tudi tokrat dve točki morata priti nazaj v Velenje.''


Mario Šoštarič se je do sedaj pomeril tudi z nekaterimi drugimi člani ekipe. O tem je povedal: ''Enkrat sem že tekmoval z Blažem Klečem, sicer ne v sklopu rokometnega kluba, in je bil rezultat 1:1, tako da zdaj lahko rečem, da sem jaz nekako odprl to tradicijo v RK Gorenje Velenje.''

Da pa ne bo ostalo samo pri včerajšnjem tekmovanju, je Mario povabil in izzval vse svoje soigralce, da se mu naslednjič pridružijo in ga poskusijo premagati. "Jaz upam, da ne bo ostalo zgolj pri tem enem tekmovanju, zato že naslednji teden izzivam Blaža Kleča in vse ostale soigralce, da se pomerimo v gokartingu in obenem upam, da ne me bo kdo spravil s prestola."


Ob tem se zahvaljujemo vsem našim podpornikom na Facebooku, ki so včeraj sodelovali v nagradni igri, kjer smo skupaj ugibali, kdo je bil zmagovalec gokarting tekmovanja. Med vsemi, ki ste pravilno odgovorili na to vprašanje, sta imela največ sreče pri žrebu za vstopnico za tekmo z Mariborom (3.10.2015 ob 19.00): Anita Kajtna in Endis Aletić. Čestitamo! Karti za ogled tekme med RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik vaju bosta na dan tekme, 3.10.2015, čakali na blagajni Rdeče dvorane. Se vidimo!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me