Show menu

Velenjski rokometaši pred derbijem z Mariborom obiskali osnovnošolce

30. 9. 2015

Danes je bil za nekaj velenjskih osnovnih šol prav poseben dan, saj so jih med njihovim glavnim odmorom obiskali naši rokometaši članske ekipe.

Le nekaj dni pred našo naslednjo tekmo 1. NLB Leasing lige proti Mariboru smo se odpravili na OŠ Šalek, OŠ Mihe Pintarja Toleda in OŠ Antona Aškerca in čeprav smo otrokom vzeli nekaj minut med zasluženim odmorom, so bili naši rokometaši v tem času za njih vseeno glavne zvezde. Obiskali smo mlade osnovnošolce (mogoče celo potencialne rokometaše/ice), se družili z njimi, jim podelili vstopnice za derbi z Mariborom ter z njimi naredili tudi kakšen selfie. Tudi naši fantje so bili veseli, da so lahko poklepetali z mladimi navijači, kar nam je kapetan Niko Medved, med druženjem na svoji osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda,  večkrat potrdil in po koncu druženja še dodal: "Super se je bilo vrniti na mojo staro osnovno šolo, na katero me vežejo zelo lepi spomini. Malo smo se podružili z otroci, med njih razdelili nekaj vstopnic in mislim, da smo danes res vsi uživali." Poleg Nika so otroke navduševali še Rok Ovniček (prav tako obiskoval to šolo), Miloš Božovič, Mitja Nosan in Benjamin Burić.

Tudi Mario Šoštarič je bil danes domač med druženjem na OŠ Šalek, saj je še pred nekaj leti vsakodnevno prestopal prag te šole. Tako so bili spomini na to šolo in prve rokometne korake še sveži: "Danes je bil zame prav poseben dan, saj sem po mnogih letih zopet obiskal svojo osnovno šolo. Srečal sem tudi nekaj vzgojiteljev ter ravnateljico, tako da sem si kar zaželel vtnitve v šolske klopi. Seveda pa so se v meni prebudili tudi  spomini na obiskovanje pouka ter rokometa, ki sem ga začel obiskovati že v prvem razredu. Še toliko lepše je bilo slišati učitelje, ki pravijo da so ponosni na domače fante, ki jim je uspelo na raznih področjih ter, da nas z veseljem spremljajo na naših poteh. Prav tako smo ob otrocih, ki so naši najzvestejši navijači, povabili na našo naslednjo tekmo tudi učitelje in upam, da se bodo vsi odzvali vabilu in da bomo skupaj uživali v sobotni rokometni poslastici," nam je zaupal Mario, ki je bil danes v družbi Roka Golčarja (prav tako obiskoval to šolo), Staša Skubeta, Senjamina Buriča in Andrisa Celminša. 

Naša velenjska hobotnica, Rok Zaponšek, pa je danes s svojimi soigralci obiskal svojo OŠ Antona Aškerca, kjer ni manjkalo smeha, klepeta, fotkanja in seveda zadovoljnih obrazov otrok, ko so iz rok naših rokometašev dobili dragocene vstopnice za sobotni rokometni derbi: "Res je, danes smo s soigralci obiskali šolo Antona Aškerca, kjer smo se podružili z osnovnošolci, malo poklepetali, podelili nekaj vstopnic za sobotno tekmo z Mariborom, naredili par slik itd. Skratka lepo smo preživeli to dopoldne in upam, da so bili otroci veseli in seveda pričakujem, da nas bodo v soboto glasno podpirali v Rdeči dvorani." Ne samo nad Zaponškom, otroci OŠ Antona Aškerca so bili navdušeni tudi nad Kristianom Bečirijem, Klemnom Ferlinom, Michalom Szybo ter Anžetom Ratajcem.

Po dopoldanskem druženju lahko sklenemo, da so bili otroci navdušeni nad obiskom rokometašev, saj so nam na vseh treh šolah zaupali, da bodo v soboto ob 19.00 močno držali pesti za naše rokometaše, da premagajo Maribor in dosežejo še peto zaporedno zmago.

Nasmehi in zadovoljstvo na otroških obrazih so pač nekaj neprecenljivega in naši fantje si z veseljem vzamejo čas tudi za najmlajše navijače! 

Vse vas pa vabimo, da se nam pridružite in skupaj podpremo naše fante na poti do nove zmage!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me