Show menu

Ose osvojile četrto mesto na mednarodnem turnirju Kanjiža Cup 2015

17. 8. 2015
Naši rokometaši so se sredi preteklega tedna podali na prvi medarodni turnir v pripravah na sezono 2015/16. Na turnirju Kanjiža Cup, kjer so sodelovale ekipe Vardarja, Partizana, Nexe, Pick Szegeda in reprezentance Savdske Arabije, so fantje osvojili končno četrto mesto. V prvem krogu, odigranem v četrtek, so se naše ose pomerile proti srbskemu klubu Partizan in zabeležili smo zanesljivo zmago z rezultatom 42:30. V drugem krogu, ki so ga odigrali v soboto, smo morali priznati premoč makedonskemu Vardarju, kjer je semafor na koncu pokazal rezultat 25:30. Za konec je včeraj, v nedeljo, sledil šedvoboj za tretje mesto, kjer smo moči merili proti hrvaški ekipi Nexe. Naši južni sosedje so bili tokrat za odtenek boljši od nas in tako smo na Kanjiža Cup-u 2015 osvojili končno četrto mesto. 

Kanjiža Cup 2015

Prvi krog 
RK Gorenje Velenje
 : RK Partizan 42:30 (22:13) 
Skube 8, Golčar 7, Cehte 5, Božović in Ovniček po 4, Kleč in Dujmovič po 3, Medved, Bečiri in Szyba po 2, Ratajec in Celminš po 1; Burič 10 obr., Zaponšek 7 obr. 

Drugi krog 
RK Gorenje Velenje : RK Vardar 25:30 (8:16) 
Šoštarič, Kleč, Skube in Dujmovič po 3, Cehte, Medved, Szyba in Golčar po 2, Gams, Ovniček, Ratajec, Nosan in Bečiri po 1; Burič 3 obr., Ferlin 5 obr. 

Tekma za tretje mesto 
RK Gorenje Velenje : RK Nexe 22:24 (12:13) 
Skube 6, Kleč in Cehte po 3, Božovič, Ratajec, Šoštarič in Bečiri po 2, Ovniček in Nosan po 1; Burič 8 obr., Ferlin 4 obr.
Naše pa ose so izven turnirja v Kanjiži odigrale tudi prijateljsko tekmo proti turški ekipi Bursa Nilüfer in zabeležili zanesljivo zmago z rezultatom 27:29. 

Prijateljska tekma 

Bursa Nilüfer : RK Gorenje Velenje 27:39 (17:20) 
Medved 9, Golčar, Kleč in Cehte po 6, Nosan in Ovniček po 3, Bečiri in Ratajec po 2, Božovič in Szyba po 1; Burič 9 obr., Zaponšek 8 obr. 
Naš kapetan Niko Medved je po koncu turnirja, pred odhodom v bosanski Doboj, strnil vtise o končanem tunirju: »Za nami je prvi pripravljalni turnir v Kanjiži, kjer so bili pogoji za tekme nekoliko oteženi, saj je bilo v dvorani izjemno vroče. Z izplenom dveh zmag in 2 porazov vsekakor nismo zadovoljni, četudi je Vardar na papirju veliko močnejša ekipa. Zadnjo tekmo proti Nexe-ju iz Našic pa je obramba na trenutke že delovala tako kot smo se dogovorili, vendar pa nam žal ni stekla igra v napadu. Sedaj nas čakata še dva tedna trdega dela ter prijateljskih tekem za uigravanje, nato pa napad na prvo lovoriko v sezoni.« 
Poleg treh težkih tekem smo v Kanjiži dobili tudi pokal za najboljšega strelca turnirja. Tega je osvojil naš Staš Skube, ki je na treh tekmah dosegel skupno 17 golov. 

Naši rokometaši sedaj odhajajo na nov mednarodni turnir, in sicer v bosanski Doboj. Tam se bodo, v skupini B, pomerili proti RK Vojvodini, reprezentanci Saudske Arabije in RK Boracu. V skupini A bodo nastopali HC Tatran Prešov, RK Izviđač Ljubuški, HC Antalyaspor in domačin RK Sloga Doboj. 

Priprave na prihajajočo sezono potekajo po planu, rokometaši imajo za sabo že treninge v Velenju, priprave z dvema prijateljskima tekmama na Rogli, turnir Kanjiža Cup in eno prijateljsko tekmo v Kanjiži, sedaj pa se, kot rečeno, odpravljajo na nov turnir in pripravljalne tekme v Doboj.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se