Show menu

Naše ose osvojile mednarodni turnir v Doboju

22. 8. 2015
Včeraj se je zaključil mednarodni turnir v Doboju, ki so se ga udeležili tudi naši fantje RK Gorenje Velenje. Po osvojenem četrtem mestu v Kanjiži, smo formo dvignili še stopničko višje in z zmago v finalu nad slovaškim Prešovom osvojili mednarodni turnir v Doboju.

Naši fantje so odigrali štiri tekme in zabeležili prav toliko zmag. Na prvem dvoboju so slavili proti reprezentanci Saudske Arabije, na drugi tekmi so premagali RK Borac in na zadnji tekmi skupinskega dela so premagali še RK Vojvodino. 

Sledila je še finalna tekma, in sicer proti slovaškemu državnemu prvaku HC Tatran Prešov. Tudi tokrat se Niko Medved in soigralci niso pustili zmesti in Slovake smo premagali s štirimi zadetki prednosti (28:24).

Mednarodni turnir Doboj 2015 
Prva tekma 

Saudska Arabija : RK Gorenje Velenje 20:31 (8:19) 
Šoštarič 6, Medved in Kleč po 4, Ratajec in Skube po 3 
Druga tekma 
RK Gorenje Velenje
 : RK Borac 26:24 (12:16) 
Cehte, Skube in S. Burić po 5 
Tretja tekma 
RK Gorenje Velenje
 : RK Vojvodina 28:24 (16:11) 
Šoštarič 6, Szyba in Skube po 4 
Tekma za 1. mesto 
RK Gorenje Velenj
e : HC Tatran Prešov 28:24 (15:9)
Skube 8, Šoštarič 6, Szyba in Cehte po 4

Organizatorji so, kot se za takšen turnir spodobi, izbrali tudi najboljše posameznike turnirja. Naš Staš Skube je postal najboljši igralec turnirja (MVP), v najboljšo postavo turnirja pa so bili izbrani: Staš Skube (srednji zunanji), Michal Szyba (desni zunanji), Mario Šoštarič (desno krilo) ter Benjamin Burić (vratar).

Ob tem je naš Mario Šoštarič po koncu turnirja povedal:''Na teh turnirjih smo preizkušali razne stvari, tako v obrambi kot tudi v napadu, in mislim, da smo naredili dosti dobrega skozi celotno balkansko turnejo. Veseli me, da smo igro v obrambi dvignili na precej višji nivo, kot je bil lani, tako da je to sigurno dobra popotnica za super pokal. Sedaj pa je na nas, da se v prihajajočem tednu dobro spočijemo ter taktično pripravimo na Celjane. Fantje smo že zelo željni lovorik in upam, da začnemo sezono prav s super pokalno.«

Naše fante sedaj čaka teden dni treningov in nato prva uradna tekma v novi sezoni. V Portorožu nas v soboto čaka super pokalni dvobojRK Celje Pivovarna Laško.

Ob tem vse navijače vabimo, da se nam 29. avgusta ob 20.30 pridružite na slovenski obali in podprete naše fante v boju za prvo lovoriko v letošnji sezoni. 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se