Show menu

RK Gorenje Velenje v novo sezono ambiciozno na športnem in poslovnem področju

24. 8. 2015
Rokometni klub Gorenje Velenje bo v četrtek, 27. avgusta, javnosti predstavil svojo ekipo ter načrte za prihajajoče sezono, v ponedeljek, 31. avgusta, pa bo potekala letna skupščina rokometnega kluba, na kateri bo vodstvo predstavilo poslovanje v letu 2014,  predvidoma pa bo imenovan tudi nov upravni odbor, ki ga bodo sestavljali predstavniki največjega sponzorja Gorenja ter drugih pokroviteljev.

Predsednik kluba Uroš Marolt se zaradi odsotnosti in obveznosti z vodenjem hčerinske prodajne družbe Gorenja v Sarajevu poslavlja od predsedniške funkcije, na kateri ga bo predvidoma nasledil Milan Meža, sicer direktor Gorenja Servis, Marolt pa ostaja član upravnega odbora kluba.

Z imenovanjem novega upravnega odbora se posledično napovedujejo tudi spremembe v vodstvu kluba, kjer bi v sredini oktobra Tomaža Juršiča na mestu direktorja zamenjal Matej Avanzo, Juršič pa bi se posvetil razvoju mlajših selekcij v klubu.
Avanzo je devet let deloval v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije, pretežno predvsem kot direktor marketinga in članskih reprezentanc, bil pa je tudi eden od vodilnih pri organizaciji EuroBasketa 2013.

Matej Avanzo o novi funkciji v RK Gorenje Velenje: »Ko sem se spomladi odločil, da po EuroBasketu 2015 zapustim Košarkarsko zvezo Slovenije, na kateri sem preživel čudovitih in uspešnih devet let, sem se najprej pogovoril z njenim vodstvom, kateremu se zahvaljujem za izjemno korektnost in dejstvo, da se razhajamo v prijateljskih odnosih. Na moj naslov je v zadnjih tednih prišlo precej zanimivih ponudb, tako iz sveta športa kot gospodarstva, a nazadnje so bile odločilne konkretnost, vztrajnost in vizija prvega moža Gorenja - Franja Bobinca. Glede na dejstvo, da v rokometu še nisem deloval, bom v začetnem obdobju zagotovo predvsem poslušalec in opazovalec, nato pa bom, jasno, skušal v delovanje velenjskega kluba vnesti tudi znanje in izkušnje, ki sem jih pridobival skozi leta delovanja v slovenskem športu. Moj cilj je še okrepiti vrednost blagovne znamke RK Gorenje, v klub pa postopoma dodajati novosti v skladu s sodobnimi trendi, seveda vse z željo, da bi njegov ustroj dvignil na še višjo raven.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se