Show menu

V sezoni 2015/2016 Liga prvakov tudi v Velenju?

12. 6. 2015
Rokometni klub Gorenje Velenje se je tudi za prihodnjo sezono prijavil za igranje v Ligi prvakov. Žal nam preteklo sezono ni uspelo prepričati Evropske rokometne zveze (EHF), a verjamemo, da bomo tokrat uspešni. V klubu smo izpolnili vse kriterije za prijavo, a bomo morali na končno odločitev o tem, na kakšen način bomo v evropskih tekmovanjih naše "ose" spremljali v prihodnji sezoni, počakati do 19. oziroma 20. junija. Takrat se bo namreč v poljskem Krakovu sestal izvršni komite EHF, ki bo sprejel dokončno odločitev. 

Za igranje v letošnji sezoni Lige prvakov je na voljo 37 mest, prijavilo pa se je prav toliko klubov (prvaki Grčije, Luksemburga, Belgije in Izraela se namreč niso prijavili). Po tem sodeč, naj bi imelo Gorenje mesto v Ligi prvakov že zagotovljeno, vprašanje naj bi bilo le ali že takoj v rednem delu ali pa v kvalifikacijskem delu. Vodilni bodo, pred dokončno odločitvijo, na pregled vzeli kar nekaj kriterijev; od dvorane, TV pravic, uvrstitev v domači ligi, števila gledalcev, nastopov v evropskih pokalih v zadnjih treh sezonah, pokroviteljskega potenciala, udejanjanja pravil in predpisov EHF, pa vse do aktivnosti klubov na novih medijih. Odločitev bo, kot smo že zapisali, znana šele v tretjem vikendu meseca junija. 

V prihodnji sezoni bo sistem igranja Lige prvakov sicer doživel kar nekaj sprememb. Ekipe bodo razdeljene na dve diviziji. V prvi, ki bo sestavljena iz skupin A in B, bo prostora za šestnajst ekip, v drugi, kjer bodo klubi razdeljeni v skupini C in D, pa za dvanajst ekip. 

Že uvrščeni klubi (25): Alpla Hard (AUT) Borac (BIH) Meškov Brest (Blr) PPD Zagreb (Hrv) KIF Kolding (Dan) Barcelona (Špa) Naturhouse La Rioja (Špa) PSG (Fra) Kiel (Nem) Rhein-Neckar Löwen (Nem) Veszprem (Mad) Vardar (Mkd) OCI/Lions (Niz) Elverum (Nor) Kielce (Pol) Porto (Por) Baia Mare (Rom) Čehovski medvedi (Rus) Celje PL (Slo) Vojvodina (Srb) Kadetten (Švi) Tatran Prešov (Svk) Kristianstad (Šve) Bešiktaš (Tur) Motor Zaporožje (Ukr) 

Klubi, ki so zaprosili za mesto v Ligi prvakov (12): 
Nexe (Hrv) Skjern (Dan) Montpellier (Fra) Nantes (Fra) Saint-Raphael (Fra) Flensburg (Nem) Magdeburg (Nem) Pick Szeged (Mad) Metalurg (Mkd) Wisla Plock (Pol) RK Gorenje Velenje (SLO) Alingsas (Šve)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me