Show menu

Pregled sezone 2014/15 vseh kategorij RK Gorenje Velenje

16. 6. 2015
Sezona 2014/15 se je v tekmovalnem smislu že nekaj časa nazaj zaključila. Medtem ko je članska ekipa že na zasluženem počitku, nekatere kategorije še pridno trenirajo in se tako že sedaj pripravljajo na naslednjo sezono. Za vas smo pripravili pregled uspešnosti vseh kategorij pred kratkim končane sezone. Najboljše igralce mlajših kategorij smo pred začetkom sezone posodili v določene klube 1. lige(Ovniček Rok, Marušič Tine, Cirar Gal). Prav prvega pa smo v zaključku sezone ponovno »potegnili nazaj«. Rok je bil v zaključku dobrodošla okrepitev trenerja Cvijića in bo v prihodnji sezoni priključen članski ekipi.

Končni rezultati ekip v letošnji sezoni: 
Člani - 2. mesto 
Trener: Gregor Cvijić 

Članska ekipa je, sicer pod vodstvom dveh trenerjev (najprej Ivana Vajdla, ter v drugem delu sezone Gregorja Cvijića) osvojila končno drugo mesto in postala aktualni državni podprvak. Kljub velikim težavam s poškodbamiv drugem delu sezone, smo si uspeli priigrati 2. mesto ter s tem možnost igranja v Ligi prvakov. 

Mladinci - 5. mesto v 2. ligi 
Trener: Iztok Rozman 
Letošnjo sezono so varovanci Iztoka Rozmana tekmovali v 2. mladinski ligi, skupina VZHOD. Fantje so si zagotovili napredovanje v skupino za razvrstitev od 1. do 6. mesta, kar je ekipi dalo možnost boja za povratek v 1. državno mladinsko ligo. Žal so končnico končali na 5. mestu in bodo prihodnjo sezono ponovno nastopali v 2. mladinski ligi. 

Kadeti - 9. mesto Trener: Ivan Simonović Kadetska selekcija RK Gorenje Velenje šteje 24 fantov, letnika 1998 in 1999. Ekipo vodita Ivan Simonović in Sašo Mijatović. Takoj na začetku priprav nas je zapustil reprezentančni vratar Dobaj Gašper, ki je prestopil v RK Celje PL in s tem bistveno oslabil ekipo. Kljub tej in podobnim težavam (zlom roke kapetana moštva in srednjega zunanjega ter 3-mesečna odsotnost obeh) se je ekipa iz skupine VZHOD I prebila v polfinale, kjer pa se niso uspeli uvrstiti v finale. Končno uvrstitev so kadeti iskali na turnirju za razvrstitev od 9. do 12. mesta, ki ga je v Rdeči dvorani organiziral naš klub. Fantje so po dveh zmagah zasedli 9. mesto v državi. 

Starejši dečki A - 5. mesto Trener: Ivan Simonović Selekcija SDA šteje 15 fantov, ki so rojeni leta 2000 in trenirajo pod vodstvom Ivana Simonovića ter Saše Mijatoviča. Gre za obetavno skupino rokometašev, med katerimi so trije zelo nadarjeni in trkajo na vrata kadetske reprezentance Slovenije (Drobež, Grobelnik in Tajnik). Moštvo se je z enim porazom prebilo v polfinalno skupino B, kjer se, po neprijetnem spletu okoliščin, ekipa ni uspela uvrstiti na zaključni turnir najboljših 4. V Rdeči dvorani je nato potekal turnir za razvrstitev od 5. do 8. mesta, kjer so fantje po dveh zmagah zasedli končno 5. mesto v državnem prvenstvu. 

Starejši dečki B - 14. mesto Trener: Robi Lainšček Dečki letnika 2001 so pod vodstvom Robija Lainščka zbrani v ekipi SDB. Skupina šteje 17 fantov, ki so letos tekmovali v skupini VZHOD. Fantje so končnico sezone odigrali v Rdeči dvorani, na zaključnem turnirju za uvrstitev od 13. do 16. mesta, ki ga je organiziral naš klub. V borbi za 13. mesto so naši fantje tesno izgubili in zasedli 14. mesto v državi. 

Mlajši dečki A - od 17. mesta naprej Trener: Aleš Dolinšek Ekipo MDA vodi Aleš Dolinšek, ki na treningih poučuje več kot 25 otrok. Nekaj imen iz te skupine je na širšem seznamu nadarjenih rokometašev, ki jih je Rokometna zveza Slovenije poklicala na svoj letošnji kamp. Med izbranimi so: Gašper Koren, Nace Radšel, Rok Hudovernik, Aljaž Verboten in Nik Šmigoc. Fantje so sezono zaključili v kvalifikacijskih tekmah skupine D, kjer so eno tekmo izgubili, eno pa zmagali.

Mlajši dečki B - 7. mesto Trener: Dejana Stevanović/Sašo Mijatović Skupina MDB šteje 34 fantov letnika 2003/04. Skupino je ob začetku sezone trenirala pokojna Dejana Stevanović, nato pa jo je prevzel Sašo Mijatović. Fantje so se v letošnji sezoni pomerili na zaključnem turnirju od 5. do 8. mesta in tam osvojili tretje mesto, kar jim je prineslo skupno 7. mesto v Sloveniji. 

Mlajši dečki C Trener: Dejana Stevanović V tej sezoni je prvič nastopila tudi generacija letnika 2004 in se, skozi turnirski sistem, uspešno spopadla z rokometno igro. Okoli 30 fantov je bilo izbrano pod okrilje naše, nesrečno preminule, kolegice Dejane Stevanović. Gre za skupino, ki ima nekaj zelo zanimivih posameznikov in ki bi lahko, ob pravem delu v prihodnosti, sigurno nekaj dosegla. Tekmovanje je potekalo brez tekmovalnega sistema, vendar so fantje prav vse tekme zmagali.

Čestitke vsem trenerjem in igralcem za zaključeno sezono in se vidimo v prihodnji. Že kmalu. :)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me