Show menu

Andris Celminš novi član RK Gorenje Velenje

19. 6. 2015
V rokometnem klubu Gorenje Velenje lahko sedaj uradno pozdravimo nov obraz, saj se nam bo to poletje pridružil estonski igralec, 18-letni rokometaš Andris Celminš, ki prihaja iz kluba Valga Käval. 

Andris Celminš je 193 centimetrov velik zunanji igralec, ki se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega. V zadnji sezoni je za klub Valga Käval zadel 167 zadetkov in bil drugi strelec prvenstva. Andris, ki je bil v končani sezoni izbran za najbolšega desnega zunanjega v domačem prvenstvu, je z našim klubom podpisal štiriletno pogodbo. O prihodu v Slovenijo oziroma v naš klub, je povedal: "Po koncu sezone sem sicer, poleg Velenjske, dobil še nekaj drugih ponudb, a se te nikakor ne morejo primerjati s ponudbo iz Gorenja. Zame je to res odličen klub, z izjemno preteklostjo in tudi prihodnostjo. V Velenju sem bil že pred podpisom pogodbe, treniral sem s fanti, in se nemudoma zaljubil v vse dogajanje okoli kluba. Sam klub, igralci, trenerji in vse ostalo, kar spada zraven, je na res visokem nivoju. Obenem mi je zelo všeč tudi Slovenija kot država. Ko mi je direktor kluba sporočil, da me želijo v klubu, so se mi uresničile sanje,"je povedal mladi Estonec ter dodal: "Vem, da me čaka trdo delo in trudil se bom po svojih najboljših močeh, da se dokažem soigralcem in trenerju, da sem iz pravega testa. Zelo se veselim začetka priprav in s tem prvih treningov z novimi soigralci." 

Gregor Cvijič, ki bo imel v članski ekipi v prihodnji sezoni na položaju desnega zunanjega tudi mladega Estonca, o novi okrepitvi pravi: "Andris je mlad in perspektiven igralec, ki ima potencial, da lahko uspe. Ravno takšnega smo tudi iskali, seveda pa je sedaj na njem, da trdo dela in nam dokaže, da zmore." 

Osebni podatki: 
Ime in priimek: Andris Celminš 
Država: Estonija 
Kraj rojstva: Valga 
Datum rojstva: 04.07.1996 
Višina/teža: 193 cm / 95 kg 
Igralno mesto: Desni zunanji Dosedanji klubi: Audentes in Valga Käval

Andrisu želimo, da se čim bolje odpočije in ga že pričakujemo na prvem treningu priprav. 
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me