Show menu

Letos v Rdeči dvorani ne bo lige prvakov

20. 6. 2015
Evropska rokometna zveza (EHF) je danes sporočila seznam klubov, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v moški ligi prvakov. Na seznamu 27-ih klubov, ki so direktno uvrščeni v skupinski del, žal letos ni prostora za naš klub. Čeprav smo pričakovali, da bomo nastopili vsaj v kvalifikacijah, je EHF spremenil pravila in oblikoval zgolj eno kvalifikacijsko skupino, katere zmagovalec bo zapolnil 28. mesto. 

Tomaž Juršič, direktor kluba RK Gorenje Velenje, o tej odločitvi pravi: ''To je še en dokaz več, da je tukaj rokomet drugotnega pomena in da pravila lige prvakov narekuje EHF marketing in nič drugega. Mi smo storili vse, kar je bilo v naši moči, da bi v letošnji sezoni ligo prvakov gledali tudi v Rdeči dvorani, žal pa se tokrat ni vse izšlo po naših načrtih.'' 

EHF se je za klube odločala po naslednjih kriterijih: dvorana, TV-pravice, uvrstitev v domačem prvenstvu, število gledalcev na tekmah, evropska uvrstitev v zadnjih treh letih, udejanjanje predpisov, pokroviteljski potencial in novi mediji. 

Seznam klubov, ki bodo nastopili v skupinah A in B (16): 
Kiel (NEM), Veszprem (MADŽ), KIF Kolding Kobenhavn (DAN), Vardar (MAK), Vive Tauron Kielce (POL), Zagreb (HRV), Barcelona Lassa (ŠPA), Paris Saint Germain HB (FRA), Rhein-Neckar Löwen (NEM), IFK Kristianstad (ŠVE), Celje Pivovarna Laško (SLO), Bešiktas Jimnastik Kulubu (TUR), Montpellier HB (FRA), MOL-Pick Szeged (MADŽ), Orlen Wisla Plock (POL) in Flensburg-Handewitt (NEM). 

Klubi, ki bodo nastopili v skupinah C in D (11): 
Kadetten Schaffhausen (ŠVI), Tatran Prešov (SVK), Meškov Brest (BLR), Čehovski Medvedi (RUS), Naturhouse La Rioja (ŠPA), Vojvodina Novi Sad (SRB), Motor (UKR), Porto (POR), Baia Mare (ROM), Metalurg (MAK) in Skjern Handbold (DAN). 

Klubi, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju pomerili za prosto mesto (4): ALPLA Hard (AVT), Borac (BiH), Limburg Lions (NIZ) in Elverum Handball Herrer (NOR).

Prijavi se na e-novice

Prijavi se