Show menu

Na zadnji tekmi brez težav

7. 5. 2015

Na zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva so ose brez težav odpravile ekipo Sevnice. Že v samem začetku so domači popolnoma zagospodarili in po 15. minutah že vodili z 10:2. Do konca tekme so ose rutinirano opravile z nasprotnikom, strelsko razpoložen pa je bil Mario Šoštarič, ki se je ustavil pri 10 zadetkih.

 

RK Gorenje Velenje : RK Sevnica 37:21 (18:11)

Sodnika: Nahtigal, Čretnik

 

Velenjčani so zadnjo tekmo odigrali v precej okrnjeni postavi. V ekipi je manjkalo kar pet igralcev, vendar se to v igri ni poznalo. Ob odsotnosti Skubeta je njegovo vlogo prevzel Janez Gams, ki je brez težav nadomeščal idejnega vodjo, ob priložnosti pa s svojimi potezami gledalcem ponudil tudi nekaj svežine. Zaradi bolezni je manjkal Luka Dobelšek, na seznamu poškodovanih pa so še vedno Jernej Papež, Matic Vrečar, Staš Skube in Klemen Ferlin.

Pomladne temperature in reprezentančni premor so očitno blagodejno delovali na ose. Z lahkotno in poletno igro so ose že v uvodu prišle do razlike devetih zadetkov (10:1), to pa so v nadaljevanju le še višale. Razpoložena je bila celotna ekipa, strelsko pa se je ponovno izkazal Mario Šoštarič, ki je do polčasa zabil skoraj polovico golov velenjske ekipe.

V drugem delu se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo. Ose so še vedno nadzorovale potek srečanja, Gregor Cvijič pa je priložnost ponudil Roku Zaponšku, ki je v vratih zamenjal Benjamina Burića. Med strelce so se vpisali vsi razen Michał Szyba, ki sploh ni stopil na igrišče. Blestel je Mario Šoštarič, ki se je ustavil pri desetih zadetkih, Benjamin Burić in Rok Zaponšek pa sta skupaj ustavila 13 strelov.

Sedaj Velenjčane čaka polfinale končnice. Ose se bodo pomerile z ekipo Maribora na dve zmagi, prva tekma je na sporedu v soboto, 9. 5., ob 16. uri.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me