Show menu

Prva tekma pripadla Mariboru

9. 5. 2015

Slab začetek, dober konec lahko v upanju zapišemo. Ose so prvo tekmo polfinala, pri čemer morajo za napredovanje doseči dve zmagi, izgubile. Kratka klop ter kup poškodovanih in bolnih je pustilo pečat, potek tekme pa je tudi zaradi okoliščin pustil grenak priokus. 

 

RK Gorenje Velenje : Maribor Branik 28:29 (13:15)

Sodnika: Backovič, Smolko

Gledalci:500

eprav je Gorenje kvalitetna ekipa, ki najde rezerve tudi ko je skoraj polovica moštva poškodovanega, se je manjka petih igralcev še kako poznala. Gregor Cvijič tako ni mogel računati na Skubeta, Papeža, Ferlina, Vrečarja in Božoviča, Gorenje pa je instant rešitev našlo v posojenemu Ovničku, ki so ga vrnili v matičen klub in mu takoj ponudili priložnost. 

Ekipi sta sicer začeli izenačeno. V napadu hitro, v obrambi pa agresivno. Za odtenek so se bolje znašli gostje, ki so tudi povedli s 6:4 kasneje pa prednosti dvignili na 8:5. Zaostanek treh zadetkov je ose podžgal in hitro je sledilo izenačenje na 9:9. Zadel je Medved, ki je bil tudi strelsko najbolj razpoložen, v statistiki pa je imel že 4 zadetke.

V zadnjem delu je sledil ponoven pobeg Maribora. V 26. minuti so izenačili največjo prednost treh zadetkov (14:11) in si, kljub zadnjemu zadetku Szyba, priskrbeli lepo izhodišče za drugi polčas (13:15)

V drugem delu so že v samem uvodu gostje izkoristili nihanja v igri domačih in si kar dvakrat priigrali 4 gole prednosti (13:17 in 14:18).  Ose so s hitro ofenzivo v pičlih sedmih minutah razliko izničile in prevzele vodstvo z rezultatom (22:19). Razigral se je Mario Šoštarič, ki je rafalno preluknjal mariborska vrata in Gorenje peljal na +4.

Denič je nalet Gorenja najprej poskusil ustaviti z minuto odmora, nato pa je spremenil obrambo iz 6-0 v 5-1 s Cingesarjem v špici. Sprememba je vnesla v napad Gorenja trenutek zmede nato pa so ose ponovno suvereno nadaljevale.

NAPETA KONČNICA

Še enkrat več se je izkazalo, da tudi prednost 4 zadetkov ni neulovljiva in Mariborčani so po dveh nespametnih napakah Gorenja, pri čemer sta morala Ovniček in Dujmovič na klop za dve minuti, razliko nadoknadili in v 55. minuti izenačili na 27:27. 

Napetost je naraščala in dve minuti pred koncem je z dvominutno izključitvijo Boruta Plaskana dosegla vrelišče. Ose so v ključnem trenutku ostale brez igralca, Maribor pa je to izkoristil po izenačenju v nadaljevanju, ko je bile ekipa že kompletna, povedel z 28:29. V zadnjih sekundah so ose še uspele izsiliti dva neposredna strela, pri čemer pa Mario Šoštarič ni uspel premagati zida. 

Mariborčani so si z zmago zagotovili lepo prednost in jih tako do finala loči še zgolj ena zmaga. Mario Šoštarič, strelec 8 zadetkov pa ga je po tekmi tako kot poraz bolel odnos delivcev pravice. »Čaka nas težko delo. Zadali smo si dve zmagi in to bomo tudi dosegli«. Mario je še dodal, da danes ekipa ni igrala zgolj proti Mariboru. 

 

 

RK Gorenje Velenje:

Cehte 5, Medved , Burić S. 3, Ovniček 3, Burić B., Szyba 1, Golčar, Šoštarič 8, Kleč, Dobelšek, Gams 1, Zaponšek, Nosan 1, Dujmovič 1, Bećiri 1.

Izključitve: 12 minut

7-m:/

 

Maribor Branik:

Cingesar 6, Žmavc, Kaleb 2, Brajović, Jamnik, Poklar 3, Čudič, Sok 8, Taletovič, Fidel, Žabić 2, Špende, Verdinek, Mišković 2, Mlakar 6, Kastelic.

Izključitve: 10 minut

7-m: 6/6

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me