Show menu

Na drugi tekmi uspešnejše ose

14. 5. 2015

Velenjčani so drugo tekmo polfinala za naslov državnega prvaka po napetem boju dobili. Varovanci Gregorja Cvijiča so v uvodnih minutah še zaostajali nato pa prevzeli vodstvo in do konca tekme narekovali tempo.


RK Maribor : RK Gorenje Velenje 34:35 (14:18)

Sodnika: Cvetko, Žibret

Kot se za odločilno tekmo spodobi, sta obe ekipi začeli svoj boj. Uvodoma so povedli Velenjčani, ki so minimalno prednost držali do 4:3, nato pa so domači priključili in v nadaljevanju po dveh zaporednih zadetkih tudi povedli (6:4).

Mariborčani so tudi na drugi tekmi uporabili preverjen recept iz Velenja in se v obrambi postavili v postavitev 5-1. Na špici je ose dobro oviral Darko Cingesar, v vratih pa je blestel Emir Taletovič, oba nekdanja člana Gorenja.

Po zaostanku je Velenjčane v igro ponovno vrnil Staš Skube. Še nedavno poškodovani »motor ekipe« je s štirimi zaporednimi zadetki ose peljal v prednost 9:8, razliko pa je osam uspelo z dobro in predvsem hitro igro do polčasa povečati na štiri zadetke prednosti (14:18).

V drugem delu so bolje začeli domači, ki so z delnim izidom 3:0 izničili prednost Gorenja in se približali na zgolj zadetek zaostanka (19:20). V pravem trenutku sta odločno odreagirala Cehte in Šoštarič, ki sta peljala Gorenje naprej, slednji pa je tudi v nadaljevanju svojo ekipo še dvakrat rešil z roba previsa.

Bolj ko se je tekma bližala h koncu, bolj so pritiskali igralci Maribora. Po večkratnem približku na zgolj zadetek zaostanka so domači v 51. minuti imeli napad za izenačenje, vendar je strel Špendeta ustavila prečka.

Neizkoriščena priložnost se je domačim maščevala, ose pa so po napeti tekmi domov odnesle zmago, s katero so si priborile novo priložnost za nastop v finalu državnega prvenstva.

 

Maribor Branik: Čudič, Taletović, Kastelic, Cingesar 4, Žmavc, Kaleb 8 (4), Jamnik 2, Poklar 5, Sok 1, Fidel, Žabič, Špende 3, Verdinek 1, Brajović, Mišković 3, Mlakar 7; Taletovič (11 obramb), Čudič, Kastelic

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Cehte, Medved 1, S. Burić 2, Ovniček, Szyba 4, Skube 12 (6), Golčar, Šoštarič 8, Kleč 1, Gams 3, Nosan, Dujmovič 3, Bećiri; B. Burić (12 obramb), Ferlin (1 obramba - 1 x 7-m)

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (4), Gorenje Velenje 6 (6).

Izključitve: Maribor Branik 10, Gorenje Velenje 16 minut.

Rdeč karton: Mišković (57.).

Prijavi se na e-novice

Prijavi se