Show menu

Pred F4

14. 5. 2015

Velenjčani so včeraj v dvorani Tabor pokvarili veselje domačinom, ki so upali na zgodovinski uspeh. Po napeti tekmi so v samem finišu Velenjčani odigrali bolj zbrano in si priigrali še eno priložnost, ki jih pelje v finale za naslov državnega prvaka.

Po dolgem času smo pa parketu videli Staša Skubeta, ki je kljub še vedno odprtemu bolniškemu dopustu odigral vrhunsko in bil eden ključnih mož srečanja. Včerajšnja usoda pa ni bila samo v rokah Staša, ampak je na potek srečanja odločilno vplival tudi Mario Šoštarič. Levoroki ostrostrelec je svojega nekdanjega soigralca in prijatelja Emirja Taletoviča večkrat prerešetal, zadetki, ki se jih ne bi sramovali niti najboljši rokometaši na svetu, pa so dvigovali moralo ekipi in Graščakom.

»V Nemčijo ne odhajamo zgolj odigrati dveh tekem. Naša želja je, da se postavimo po robu tako domačinom na prvi tekmi kot ostalim. Finale smo si zaslužili, zato ne gremo na izlet,« razmišlja Mario, ki v zadnjem času kaže zavidljivo formo. Glede na to, kako velik je dogodek v Berlinu, se bo lahko pokazal tudi marsikateremu skavtu. »Res je, da mi v zadnjem času uspeva več kot po navadi, a bolj kot na to gledam na ekipni pristop. V prvi vrsti sta ekipa in skupni uspeh, šele nato vse ostalo.« Skromni Šoštarič je še dodal, da je vesel, da je v formi.

Prednost Gorenja na severu bo vsekakor sproščenost. Ekipa je že v preteklosti dokazala, da če se vse poklopi, lahko pade kakšen velikan. Na zadnje je na svoji koži to občutil Pariz, Velenjčani pa si vsekakor še želijo skalpa tako velike ekipe.

Sproščenost pa ne bo vse, kar bodo ose potrebovale. Na zadnjih tekmah se je četi Gregorja Cvijiča večkrat zgodilo, da so se v igro prikradla nihanja, ki so začinila marsikatero tekmo. »Nihanja so prisotna pri vsaki ekipi, res pa je, da so pri nas izrazitejša. Naš cilj je, da to v nadaljevanju odpravimo in se na zaključnem turnirju pokažemo v najboljši luči.« Gregor, ki je imel včeraj na voljo skorajda celotno ekipo, je vesel, da se igralci vračajo po poškodbah. »Upam, da se bo zdravstveni karton do Nemčije konstantno izboljševal. Včeraj je bila ekipa že skoraj kompletna, a vseeno so nekateri igralci igrali kljub poškodbam.« Besede trenerja so letele na Skubeta, ki še vedno ni povsem nared, a je trener še v isti sapi dodal, da je ekipi pomembno državno prvenstvo, zato Cvijič s Skubetom ne bo preveč tvegal, bo pa več priložnosti dobil Rok Ovniček.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me